• Novinky

            • Navštívili sme TV Nitričku

              16. 10. 2019

              Počas nášho Mediálneho krúžku sme v stredu, 9.10.2019 opäť navštívili televíziu Nitričku. Redaktorky a kameramani si pre nás pripravili zaujímavé aktivity. Okrem iného si žiaci mohli vyskúšať aj moderovanie pred kamerou z reportáží, ktoré sami v skupinách vytvorili. Naša najbližšia návšteva nás čaká pred Vianocami, kedy budú naši mladí moderátori už na ostro natáčať Školské správy pre našu školu. 

                                                                                                                                     Zverinová, Jakubíková

            • Turistický krúžok

              16. 10. 2019

              Dňa 12.10.2019 sme sa stretli so žiakmi turistického krúžku, pri Liečebnom ústave pod Zoborom. Naša trasa bola- Tri duby, Lyžiarska lúka, Pyramída a späť. Všetkým sa turistika páčila, počasie nám prialo, jesenné slnko nás zohrievalo a boli sme radi, že sme strávili pekné dopoludnie v prírode, plnej farieb.

              Mgr. G. Peštová, Mgr. Ľ. Malíková 

            • Hravá technika

              16. 10. 2019

              Dňa 9.10. 2019 žiaci 8.A a 9.A a žiaci 5.A,B triedy mali zaujímavú hodinu techniky. Na hodinu si priniesli tekvičky, ktoré podľa vlastnej fantázie vyrezali a vznikli rôzne zaujímavé, vtipné postavičky. Uzdu fantázie popustili aj piataci, ktorí vytvorili z gaštanov rôzne veselé figúrky. Nie sú naši žiaci šikovní? Posúďte sami ! 

              Mgr.E.Pružinský, Ing.E.Kozmanová

               

            • Exkurzia - Hvezdáreň KOS Nitra

              14. 10. 2019

              Žiaci 6.A sa v piatok absolvovali vzdelávací program v KOS v Nitre. Jedna skupina žiakov sa zoznamovala s technikou ďalekohľadu, druhá skupina žiakov sa obohatila o nové poznatky slnečnej sústavy a jednotlivých planét odborným výkladom lektora. Skupiny si potom miesta vystriedali. Šikovní žiaci, ktorých zaujíma astronómia, sa môžu prihlásiť do vedomostnej súťaže "Čo vieš o hviezdach."

              Mgr. Macáková, Mgr. Pružinský

            • Hovorme o jedle

              13. 10. 2019

              Tento týždeň sa naša škola zapojí do súťaže Hovorme o jedle. Na hodinách teda budú prebiehať rôzne praktické, výtvarné aj literárne aktivity týkajúce sa našej stravy.

              Na každý deň sú zadané 2 rôzne témy.

              Viac informácií o súťaži na http://www.opotravinach.sk/

               

              Mgr. M. Strihová

            • Exkurzia v Modre

              11. 10. 2019

              Dňa 8.10.2019 sa ôsmaci zúčastnili exkurzie v rámci predmetu Slovenský jazyk a literatúra. Navštívili Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, Pamätnú izbu Ľudovíta Štúra a cintorín, kde je Ľudovít Štúr pochovaný. Keďže Modra je známa tiež výrobou keramiky, navštívili aj dielňu, v ktorej tradičnú "modranskú" keramiku vyrába pán Miroslav Malinovský. Exkurzia sa celkom vydarila a keby bolo trošku krajšie počasie, boli by asi všetci úplne spokojní.

              Mgr. Lahučká, PhDr. Servická

            • Svetový deň zvierat

              5. 10. 2019

              Svetový deň zvierat sa oslavuje 4.októbra.Prvýkrát bol oslavovaný  v roku 1931 vo Florencii počas stretnutia ekológov.Tento deň bol vybraný, pretože naň pripadá sviatok sv.Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je patrónom zvierat a ekológov.Tento deň je teraz vyhradený ako čas, aby sme sa zamysleli nad všetkými zvieratami sveta. V 7.A si sviatok pripomenuli taktiež, priniesli si na vyučovanie svojich malých kamarátov- morča a králika. Všetci sa zhodujú v jednej veci a aj my na to musíme myslieť, že Zviera nie je vec! 

              Ing. E.Kozmanová

            • Prezentácia duálneho vzdelávania

              4. 10. 2019

              4.10. 2019 v 9. ročníku prebehla interaktívna hodina s cieľom prezentovať žiakom 9. ročníka všeobecné aspekty duálneho vzdelávania ako jednu z možností ich ďalšieho štúdia v SŠ, resp. zamerania. Interaktívnou formou sa žiakom priblížilo fungovanie duálu, jeho výhody a ponuka učebných miest v regióne. Každý zúčastnený žiak dostal propagačný materiál pre zákonného zástupcu. Prezentáciu viedla pani J. Sepešiová z národného projektu DUÁL. Dúfam, že deti sa inšpirovali a táto prezentácia im pomôže správne sa rozhodnúť.

              Mgr. Jana Chlebcová

            • Košariská - Bradlo

              4. 10. 2019

              Dňa 26.9.2019 sa žiaci 9.A triedy zúčastnili dejepisnej exkurzie. Navštívili Múzeum M.R.Štefánika v Košariskách. Zážitkovou formou učenia sa dozvedeli o jeho živote, štúdiu, ktoré krajiny navštívil, čo dosiahol v oblasti astronómie, čo bolo jeho životným cieľom, o čo sa zaslúžil, čo všetko si priniesol do vlasti z ciest , videli lietadlo na ktorom priletel do rodnej vlasti, posmrtnú masku... Z Košarísk pokračovala exkurzia na jeho mohylu – Bradlo (kde sú uložené jeho telesné pozostatky aj s dvoma talianskymi letcami). Žiaci si uctili pamiatku tejto významnej osobnosti  v našich dejinách , ktorý sa zaslúžil o vznik ČSR. Spoznali život M.R.Štefánika od narodenia po hrob. Počas exkurzie boli využité medzipredmetové vzťahy z geografie, občianskej náuky, výtvarnej výchovy, náboženskej výchovy. Stanovený cieľ exkurzie bol splnený.

              Exkurziu pripravili vyučujúce: PaedDr. Alena Viziová, Mgr. Veronika Rumančíková

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Utorok 30. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 284622