• Novinky

            • Prelomové roky v histórii Slovenska a blížiace sa komunálne voľby

              8. 11. 2018

              Tak ako minulý, tak aj tento rok sme zapojení do projektu organizovaného Žiackym parlamentom pod vedením pani magisterky Maškinovej. Projekt Mladí v projekte sa tento rok zameriava na problematiku nášho štátu. Na prvej prednáške, ktorá sa uskutočnila dňa 6.11.2018 v prednáškovej miestnosti UKF, sa diskutovalo o blížiacich sa komunálnych voľbách, študenti UKF predstavili kandidátov na primátora a vysvetlili, prečo je hlas každého jedného z nás veľmi dôležitý. Naši žiaci sa zapojili do kvízu a "vhodili" svoj hlas do urny v simulovaých voľbách. Prednáška sa nám veľmi páčila a už teraz sa tešíme na tú nadchádzajúcu. 

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Exkurzia - Košariská, Bradlo

              7. 11. 2018

              Žiaci IX. A triedy dňa 10.10. 2018 sa zúčastnili dejepisno – prírodovednej exkurzie. Žiaci navštívili Múzeum M.R.Štefánika, ktoré sa nachádza v jeho rodnom dome. Zážitkovou formou učenia sa oboznámili (z akej rodiny pochádzal, kde študoval, ktoré krajiny navštívil, čo dosiahol v oblasti astronómie, čo bolo jeho životným cieľom, videli predmety, ktoré si z navštívených krajín priniesol, o čo sa zaslúžil , čiže s jeho životom všetko od narodenia až po hrob ). Po prehliadke múzea exkurzia pokračovala na Bradlo – Mohylu M.R.Štefánika, kde získali cenné poznatky o mohyle a kyticou kvetov si uctili  pamiatku tejto významnej osobnosti v našich dejinách, ktorý sa zaslúžil o vznik ČSR . Keďže nám počasie prialo, tak žiaci mohli vnímať krásu kopaničiarskeho kraja ( Myjavskú pahorkatinu, vrchy a lesy Bielych a Malých Karpát). Žiaci mali možnosť spoznať flóru kraja ( z listnatých stromov dub, buk, hrab a z ihličnatých drevín smrek obyčajný, borovicu lesnú, smrekovec ako i lúčne porasty ). Zo živočíchov videli vevericu stromovú, ježa bledého, jaštericu zelenú, bystrušku... Stanovený cieľ exkurzie bol splnený.

              Pedagogický dozor: PaedDr. Alena Viziová

                                                  Mgr. Margita Lovásová

            • KUBA - dve tváre slobody

              5. 11. 2018

              Posledný októbrový vyučovací deň pred jesennými prázdninami zažili žiaci 9. ročníka netradičnú hodinu geografie.Táto sa uskutočnila v priestoroch UKF v  Nitre.

              Prebiehal tu jedinečný vzdelávací projekt ,,Svet okolo nás",ktorého 4.diel mal názov:Kuba - dve tváre slobody.Jeho tvorcovia navštívili túto krajinu, aby mohli žiakom ZŠ priblížiť históriu,minulosť,ale i súčasnosť tejto vzdialenej krajiny vo filmovom dokumente.

              To, že program deti zaujal dokázali  množstvom otázok,ktorými zasypali autorov  projektu v následnej diskusii.

              Určite si nenecháme ujsť ďaľší ročník projektu, ktorý nás zavedie do netradičnej destinácie - územia bývalej Perzie - Iránu.

                                                                               Triedna uč. Mgr. M. Lovásová 

            • Burza informácií

              5. 11. 2018

              Žiaci 9.A triedy sa 26. októbra zúčastnili zaujímavej akcie v priestoroch Strednej odbornej školy stavebnej, pod názvom,,Burza informácií". Akcia bola zameraná na poradenstvo pre voľbu povolania,za účelom zabezpečenia profesionálnej orientácie žiakov ZŠ,s prihliadnutím na regionálne potreby trhu práce.

              Deviataci mali možnosť oboznámiť sa skonkrétnymi učebnými odbormi, s prácami žiakov,ktorí prezentovali svoje školy, dostali informácie  o duálnom vzdelávaní a jeho výhodách.

              Niektorí žiaci už teraz rozmýšľajú o návšteve škôl, ktoré ich zaujali počas dní otvorených dverí. 

                                                         Triedna uč. Mgr. M. Lovásová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Pondelok 29. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 284311