• Novinky

            • Naše úspechy v súťaži Englishstar 2022

              13. 6. 2022

              Pred malou chvíľkou som obdržala výsledky zo žrebovania o ceny v súťaži Englishstar. Našej školy sa týkajú dve krásne umiestnenia:-) Náš žiačik Števko Martiška z 2.A triedy v kategórii 2.ročníkov vyhral prvé miesto a získava smartfón. A celá naša škola vďaka našim šikovným angličtinárom skončila na 6tom mieste z 15 slovenských škôl v kategórii školy s najvyššou priemernou % úspešnosťou v riešení úloh nad 80 súťažiacich. Gratulujeme všetkým zúčastneným a ďakujeme im za krásnu reprezentáciu našej školy na celoslovenskej súťaži :-) O rok sa tešíme opäť a budeme bojovať o ďalšie ceny a umiestnenia :-) Akonáhle ceny dorazia na školu, uskutočníme slávnostné odovzdávanie cien v školskej jedálni.... p.uč. Šimková a Štrbíková

              A ešte tabuľka umiestnenia našej školy 

            • Plavecký kurz 2.A

              12. 6. 2022

              Žiaci 2.A triedy v dňoch 7. - 10. júna absolvovali kurz plávania. Pod vedením skúsených inštruktorov plaveckej školy Delfín sa zdatní plavci zdokonalili v rôznych plaveckých štýloch, iní prekonali strach z hlbokej vody. Na záver sa všetci tešili nielen  z diplomu a sladkej odmeny, ale aj z príjemných zážitkov počas celého kurzu.

              tr. uč. Z. Olšanská

            • Kurz plávania 2.B

              12. 6. 2022

              Žiaci 2.B triedy absolvovali svoj prvý kurz plávania, na ktorý sa veľmi tešili a ktorý splnil všetky očakávania. Pod vedením inštruktorov plaveckej školy Delfín sa deti, ktoré už vedeli plávať zdokonalili v plaveckých štýloch a začiatočníci si osvojili základy plávania. Všetci mali veľkú radosť z pohybu vo vode. 

              Tr. uč. A. Jacková

               

          • A už sme znova o krok bližšie k cieľu!
            • A už sme znova o krok bližšie k cieľu!

              12. 6. 2022

              Ako som už sľúbila, naša škatuľa s obrázkami je skoro plná a tak sa môžeme posunúť o kúsok ďalej v prípravách na realizáciu kalendára DAKO 2023. 

              Chcela by som poďakovať všetkým deťom, ktoré prispeli svojimi krásnymi obrázkami a špeciálna pochvala patrí našich malým prvákov. Ďakujem aj kolegom vychovávateľom a p. uč. Bobčekovej, ktorá venovala hodiny výtvarnej výchovy na podporu dobrej veci.

              Keď sa po prázdninách opäť uvidíme, verím, že pripravíme skvelú charitatívnu akciu s krstom nového kalendára.

              Držte palce aby sa počas leta dielo podarilo, želám slnečné prázdniny a pripájam zopár obrázkov pre potešenie.

               

              vych. M. Vörösová                                                                                                                                    12.6.2022

            • Škola v prírode 2022- Stará Myjava-Fantázia

              6. 6. 2022

              Žiaci 5. B triedy sa zúčastnili školy v prírode v termíne od 30.5. 2022 do 3.6. 2022. Žiaci boli ubytovaní a prežili nezabudnuteľné zážitky v rekreačnom zariadení Stará Myjava, ktoré sa nachádza 8 km od mesta Myjava. V rekreačnom zariadení Fantázia bol zabezpečený fantastický program formou klubov. Žiaci si mohli vybrať z niekoľkých atraktívnych činností, ktorými boli napríklad lukostreľba, rybárčenie, horolezectvo, jazda na štvorkolkách, jazda na koni, tanec, hranie na PC alebo športové aktivity. Pre deti bol pripravený zábavný, náučný  a bohatý program išlo : Klobúkovácia, Hľadáme chlapca a dievča Fantázie, Tipovačka, Fantázia má talent, Let`s dance, Olympijské hry, Traf to!, Jarmok, Hudobný festival Fantázia, Zábavné podnikanie, Strašidelná noc. Každý večer deti čakal spoločný program, ale na výber bolo aj  kino Fantázia – premietanie rozprávok, detská diskotéka alebo stolové hry v herni. Nezabudnuteľné zážitky žiakov a ich účasť na rôznych aktivitách si môžete pozrieť vo fotogalérií. Žiaci 5. B výborne reprezentovali svoju triedu aj školu, kde v niektorých disciplínach získali najlepšie výsledky od ostatných škôl. Gratulujeme! BOLO NÁM SUPER! POSÚĎTE SAMI 😊 a nezabudneme na náš pozdrav zo školy v prírode AAAAAHOJ!

              Ing. Eva Kozmanová a Mgr. Jana Košútová

            • 7.A, 7.B - Výlet - Čičmany - Rajecká Lesná - Žilina (Budatín)

              6. 6. 2022

                Dňa 3.6.2022 sa triedy 7.A a 7.B zúčastnili koncoročného školského výletu po 2 rokoch. 

                Výlet sa začal už o 7:00. Všetci spoločne sme nastúpili do autobusu a mohol sa začať zážitok. Najskôr sme navštívili nádherné Čičmany, kde sme mali peknú prehliadku aj s výkladom. Naša cesta pokračovala do Rajeckej Lesnej, kde sme sa mohli pozrieť na drevený betlehem, ktorý vytvoril majster Jozef Pekar. Pokračovali sme do Žiliny, kde sme navštívili hrad Budatín a následne sme sa presunuli do centra Žiliny, kde sa žiaci najviac tešili.

                 Veríme, že si žiaci odniesli veľa spoločných zážitkov.

               

              Mgr. Viola Sviteková, Mgr. Dominika Zajarošová, Mgr. Paulína Nováková

            • Karneval v 1.oddelení ŠKD

              5. 6. 2022

              "Pozor, pozor práve dnes,

              začína sa veľký PLES.

              Berte MASKY,  je tu bál,

              rozkrútime KARNEVAL. "

               

              Dňa 3.6. sa trieda 1.A zmenila na rozprávkovú krajinu.  Mohli ste tu vidieť princezné, superhrdinov, medúzu, zvieratká a iné rôzne postavičky z rozprávok od výmyslu sveta. Toto popoludnie sme strávili v super atmosfére.  Po predstavení masiek sme si zasúťažili  a zatancovali. Na záver bola každá maska odmenená diplomom, sladkosťou a balónom. 

              p.vych. A. Ölvecká.

            • Deň mlieka 2022

              5. 6. 2022

              Mlieko má dôležitú úlohu v našom jedálničku, je to produkt mliečnych žliaz cicavcov a prvá výživa pre mláďatá. Mlieko obsahuje veľa vitamínov a minerálov, ale takisto aj mliečny cukor - laktózu, ktorá je zdrojom energie. V dnešnej dobe už nemáme mlieko len živočíšneho pôvodu, ale aj rastlinného. V obchododch nájdeme sójové, kokosové, mandľové, kokosové. Dôležitosť mlieka v našom jedalníčku ako aj jeho zloženie sme si pripomenuli aj so žiakmi siedmeho ročníka. Hodiny sme si spestrili aj praktickými úlohami. Vytvorili sme si napríklad plastické mileko, mliečnu penu, mliečny farebný kolotoč a tajné písmo. Všetky úlohy sme spravili pomocou ľahko dostupných chemikálii, ktoré sa nájdu v každej domácnosti. 

              Žiaci 7.A, 7.B triedy  a pani učiteľka Nováková :) 

            • MDD v 2.A

              2. 6. 2022

              Deti z 2.A triedy strávili svoj sviatok v mestskom parku. Vyšantili sa na hojdačkách, preliezkach a v bludisku, pozdravili zvieratká a pochutnali si na výbornej zmrzline. Prežili sme spolu veselé a príjemné dopoludnie.

              tr. uč. Z. Olšanská

            • MDD v 5.A

              2. 6. 2022

              Vstávame a cvičíme🙂 Deň plný zábavy, športu, smiechu a sladkých dobrôt.  

              Mrg. Šimková, PhD., Mgr. Ráciková.

            • I.B trieda zažila Deň detí v kasárňach

              1. 6. 2022

              Dnešný Medzinárodný deň detí 2022 sme sa so žiakmi a žiačkami I.B triedy vybrali do kasární pod Zoborom (Protilietadlová raketová brigáda Nitra), kde si príslušníci Ozbrojených síl, Policajného zboru, Zboru väzenskej a justičnej stráže i Hasičského záchranného zboru pripravili pre deti bohatý zážitkový program.

              Tohtoročný Deň detí sa po dvojročnej covidovej prestávke niesol najmä v znamení ukážok vystavenej vojenskej techniky a policajných zásahov, pri ktorých kukláči zneškodnili unikajúceho páchateľa i nastraženú bombu, ďalej ukážky policajných psovodov so služobnými psami, hasičských zásahov a na záver programu okrem iného aj pochodovanie vojenskej jednotky do rytmu hudby na kasárenskom dvore...

              Prítomní boli aj členovia Klubu vojenskej histórie (KVH) z Nitry v uniformách vojakov nemeckej a sovietskej (ruskej) Červenej armády, ktorí pri svojom stánku predvádzali zbrane z čias II. svetovej vojny i vzácnu vojenskú motorku so sajdkou, do ktorej sa mohli deti posadiť a povoziť. Návštevníkov tu mohol zaujať aj veľavravný a pravdivý nápis "Poznanie minulosti je prameňom múdrosti".

              Našich žiakov na úvod zaujal obrnený transportér známy ako OT-čko a vojenskej Tatry, do ktorých sa mohli za pomoci vojakov a vojačiek aj posadiť a vyskúšať si tak na vlastnej koži aké to je naživo sedieť vo vojenskom vozidle... Popri spoločnom sledovaní ukážok policajných zásahov spolu s pani učiteľkou a pánom učiteľom čakali na deti taktiež rôzne súťaže a atrakcie, do ktorých sa mali možnosť zapojiť, ako beh cez prekážky, maľovanie na tvár, vozenie na nákladnom aute a pod. Krátko pred odchodom sme sa s našimi prvákmi zastavili aj pri stánku, kde nám ujovia vojaci - pán čatár a pán rotný priblížili službu v armáde a chlapci sa dozvedeli aj to, čo všetko ich bude čakať v prípade, že sa raz v dospelosti rozhodnú pre službu v profesionálnej armáde.

              V kasárňach na Zobore sme na tohtoročný Deň detí zažili naozaj pekný program, žiaci si mohli vyskúšať niečo nezvyčajné a záživné, takže späť do školy sme sa vrátili obohatení o nové zážitky i poznatky.

              Mgr. Eva Virágová a Mgr. Martin Bogyo   

            • MDD v 7.A a 7.B

              1. 6. 2022

              Dnešný Deň detí oslávili všetci naši siedmaci opekačkou a rôznymi športovými hrami na školskom dvore. Strávili sme spolu pekný slnečný deň plný športu a chutného jedla. Po dlhom čase to bol prvý spoločný voľný čas bez učenia. :-) 

              Mgr. Sviteková, Mgr. Zajarošová

            • Školský výlet 1.A a 3.B triedy

              1. 6. 2022

              Deň detí strávili triedy 1.A a 3.B na spoločnom super výlete v Kolíňanoch.Konktrétne v Sade Lívia.Na pozvanie oboch našich žiakov z rodiny Škablových sme strávili dopoludnie v úžasnom prostredí, plnom zelene, zvieratiek,jazierka a milých ľudí.Prezreli sme si ich sad, hospodárstvo, sklad jabĺčok, deti si pobehali, zastrielail z lukov a vytvorili dreveného vtáčika v tvorivých dielničkach.Výrobok si zobrali na pamiatku.

              Deti sa občerstvili aj chutnými koláčikmi od rodiny Belicovej, ktorí nám ich upiekli a priniesli.

              Veríme, že výlet sa deťom páčil a zažili pekné chvile. 

              Ďakujeme pani Balážovej a pánovi Škablovi za pozvanie.

              Sme radi,že bola s nami aj naša bývalá kolegynka Blanka.

              N.Bobčeková,R.Zajačková,A.Olvecká,K.Luptáková,B.Berecová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 9. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 288352