• Novinky

            • Plavecký výcvik

              13. 6. 2018

              Do galérie Plavecký výcvik boli pridané fotografie.

              V dňoch 29.05. -  01.06. 2018  sa žiaci našej školy zúčastnili na základnom plaveckom výcviku, v mestskej plavárni v Nitre. Výcviku sa zúčastnilo 12 žiakov 6 ročníka.Výcvik bol zameraný na základné plavecké spôsoby – prsia a kraul, teda zvládnuť zaplávať dané spôsoby správnou technikou, čo takmer všetci žiaci zvládli. Žiaci boli rozdelení do dvoch družstiev, do ktorých ich rozdelili profesionálni inštruktori prvý deň a v týchto družstvách absolvovali celý plavecký výcvik.

                                                                         Pružinský

            • Tretiaci na kolesách

              11. 6. 2018

              Jazda na bicykli je zábava, ale aj šport, ktorý zoceľuje telo, ale umožňuje aj spoznávať. Aby sme jazdili bezpečne, boli sme si "zatrénovať" na dopravnom ihrisku pod dozorom príslušníčky Mestskej polície v Nitre. Sľubujeme, že to čo sme sa naučili, budeme aj dodržiavať, aby sme sa vždy vrátili domov zdraví. Podľa hesla:

              Na bicykli bezpečne!

              B.Berecová, E.Virágová, J.Žáková

            • Dobový piknik

              10. 6. 2018

              Dňa 30.5. sa všetci klubáci preniesli do konca 19. storočia a  zažili "Dobový piknik". Okrem oddychu na dekách v priestoroch nášho krásneho sadu si deti zasúťažili, kreslili kriedami slnečnice a tipovali názvy obrazov z autorskej zbierky pani vychovávateľky Majky. Okrem toho im odprezentovala impresionistické maľby od známych maliarov. Nechýbal ani najznámejší obraz Vincenta van Gogha "Slnečnice".

              Tešíme sa, že nášmu umeleckému zážitku prialo aj priaznivé počasie.


              p. vych. Mgr. Šmátralová 

          • DEŇ RODINY
            • DEŇ RODINY

              10. 6. 2018

              V piatok 8.6.2018 sme v areáli našej školy spoločne oslávili DEŇ RODINY.

              Počasie nám tento rok vyšlo, počas celého dňa nám krásne svietilo slniečko. Z každého kúta sálala radosť a dobrá nálada. Program bol pestrý, sprevádzaný príjemnou hudbou. Deň si užili hlavne deti, pre ktoré boli pripravené rôzne atrakcie: jazda na koníkoch, motokáry, maľovanie na tvár, modelovanie balónikov, maľovanie na sklo, minigolf, nafukovacie bludisko, zábavná angličtina a rôzne športové hry v telocvični. Pochutnávali sme si na výbornom guláši, sladkej zmrzine a dobrotách, ktoré pripravili šikovné mamičky. Program spestrili žiaci 3. ročníka  a 5. ročníka, ktorí si pripravili tanečné vystúpenia.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tejto akcii !!

               

              Mgr. Remjarová

            • Tralaland - škola v prírode, IV. ročník

              8. 6. 2018

              Do galérie Tralaland - škola v prírode, IV. ročník boli pridané fotografie.

              Škola v prírode-TRALALAND 3.6.-8.6. 2018

              Klasické sedenie v kamennej škole  žiaci 4. A triedy  vymenili za školu v prírode. Vyučovanie sa realizovalo v lone krásnej prírody kremnických vrchov. Bývali sme  v chatke, kde sme mali aj "triedu" na vyučovanie. Jedálny lístok kuchári prekonzultovali s lekármi Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Telesná výchova bola realizovaná na multifunkčnom ihrisku, deti si zlepšovali telesnú kondíciu aj na člnoch. Zábavný a súťažný program sa odohrával na tralalandskom javisku, prírodnom amfiteátri... Program bol otvorený úvodným večerom, počas ktorého sa žiaci stali riadnymi občanmi republiky TRALALAND a obdržali tralalandský občiansky preukaz. Rozlúčkový večer bol spojený s odovzdávaním certifikátov absolventom Tralalandu.  Viac si môžete pozrieť v galérii.

                                                                                                                               Mgr.Peštová, Mgr. Pružinský, Mgr. Janega

               

               

            • Habakuky - literárna exkurzia

              7. 6. 2018

              Dnešný deň, 7.6. 2018, piataci prežili v rozprávkovej dedine P. Dobšinského Habakuky na Donovaloch. Okrem krásnej prírody videli tri rozprávkové predstavenia, o ktorých sa učili v škole: Zlatá priadka, Smutná princezna a O dvanástich mesiačikoch. Počasie nám prialo, konečne sme tu nezmokli. Deti si prezreli aj rozprávkový areál, mohli si zameniť rozprávkové peniaze a trošku ich minúť v Kúrnik - šoping sentre. Niektorí si ozdobili perníky v miestnej pekárni. Dúfam, že si deti z tejto akcie odniesli okrem suvenírov aj pekné dojmy. 

              Chlebcová, Remjarová

            • Topliga- futbal

              7. 6. 2018


              Dňa 7.6. 2018 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili futbalového turnaja- Topliga. Hrali sme tri školy. Okrem nás ZŠ Škultétyho a ZŠ Tulipánová. Víťazom sa stala ZŠ Tulipánová. My sme obsadili pekné druhé miesto!  Gratulujeme! 

              N.Bobčeková

               

               

            • Naše "pracovné" tvorivo a netradične

              7. 6. 2018

                   Spojiť tvorivosť so zážitkom, tak to bolo cieľom aktivít na pracovnom vyučovaní v III.B triede počas školského roka. Dúfam, že sa nám to podarilo a potvrdením týchto slov je ukážková hodina aranžovania s odborným výkladom a zapojením detí do práce. 

                    Pri tejto príležitosti by sme chceli ku "Dňu rodiny" všetkým rodičom aspoň pohľadom na naše výtvory poďakovať za ich starostlivosť a teplo domova.

                   Deti z III.B venujú svojim rodičom aj vlastnoručne vyrobené mešteky pre šťastie.

                                   ĎAKUJEME

                   vyučujúca Marcela Vörösová                                         

          • Dejepisná exkurzia - Synagóga
            • Dejepisná exkurzia - Synagóga

              5. 6. 2018

              Dňa 9.5.2018 sa žiaci 9.A triedy zúčastnili dejepisnej exkurzie. Navštívili Synagógu v Nitre. Zážitkovou formou učenia získali vedomosti o jej histórii a súčasnosti. Prezreli si stálu expozíciu holokaustu pod názvom ,,Osudy slovenských židov,, a tiež výstavu významného izraelského výtvarníka Sharaga Weila rodáka a čestného občana mesta Nitry. Zážitkovou formou učenia spoznali útlak židovskej komunity v časoch II. svetovej vojny a bližšie sa oboznámili s centrom náboženského života židov.                                                                                   PaeDr. Viziová                                                                                      

          • Súťaž "Nitra moje mesto"
            • Súťaž "Nitra moje mesto"

              5. 6. 2018

              Dňa 24.5.2018 žiačky 8. A triedy Klaudia Machalová, Barbora Latečková a žiačka 9.A triedy Nina Kollárová reprezentovali školu vo vedomostnej súťaži ,, Nitra moje mesto,, o putovný pohár primátora mesta Nitry. Žiačky sa v súťaži umiestnili na 3. mieste. Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo 5.6.2018 v Synagóge.    

              Žiačky na súťaž pripravovali vyučujúce: PaedDr. Alena Viziová,  Mgr. Jana Macáková   

            • Koncoročný výlet deviataci

              2. 6. 2018

              Do galérie Koncoročný výlet deviataci boli pridané fotografie.

              V dňoch 31.5.-2.6. sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili trojdňového koncoročného výletu v Hlbokom pri Bojniciach. Počas výletu navštívili centrum mesta Bojnice, druhý deň pešou túrou cez les navštívili Zoo v Bojniciach. Celý výlet sa niesol v športovom duchu. Žiaci denne vystriedali niekoľko športových aktivít: tenis, stolný tenis, basketbal, badminton. Večer sa neobišiel bez opekačky.

              Deťom patrí moja pochvala. Celé tri dni vládla veľmi pohodová, kolektívna a športová nálada, večer bol plný živých rozhovorov a smiechu.

              Dúfam, že každý si našiel na výlete aspoň niečo, čo sa mu páčilo a na čo bude v dobrom spomínať.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Chlebcová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Nedeľa 5. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 286712