• Novinky

            • Svetový deň detí - začlenenie každého dieťaťa do života našej školy

              22. 11. 2023

              Dnešný deň (22.11.2023) sa na škole niesol v duchu pripomenutia si Dohovoru o právach dieťaťa. Žiaci si počas rôznych vyučovacích hodín pozreli prezentácie na danú temu a potom ich úlohou bolo vytvoriť plagát, ktorý zachytáva myšlienku "začlenenia každého dieťaťa" do života na našej škole. 
              Vznikli naozaj krásne plagáty. Žiaci sa s témou popasovali vynikajúco.

              Ďakujem vyučujúcim ( p.uč. Pirošová, p.uč. Bobčeková, p.uč. Štefanková, p.uč. Macháliková, p.uč. Rigová, p.uč. Pechová) za skvelú spoluprácu a deťom za krásne plagáty. 
              Prajem všetkým našim žiakom pocit byť prijatý na škole a v kolektíve. 
              p.uč. Štrbíková 

            • Olympiáda z anglického jazyka

              22. 11. 2023

              Dňa 21.11.2023 sa konalo školské kolo olympiády z anglického jazyka.

              Žiaci súperili v dvoch kategóriách: kategória 1A žiaci 6. a 7. ročníka a kategória 1B žiaci 8. a 9. ročníka.

              Vedomostný test pozostával z písomnej časti, ktorá zahŕňala gramatiku, slovnú zásobu, čítanie a počúvanie s porozumením a ústna časť, počas ktorej žiaci mali za úlohu vymyslieť príbeh a viesť zmysluplný dialóg na danú tému. Všetkým žiakom sa super darilo a víťazi sú nasledovní:

               

              Kat. 1A

              1. miesto: Gabriel Furka, 7.A-postup do okresného kola

              2. miesto: Patrícia Sahulová, 7.A

              3. miesto: Martin Vondrák, 6.B a Adam Kováč, 7.B

              Kat. 1B

              1. miesto: Hanka Ižoldová, 9.A-postup do okresného kola

              2. miesto: Sofia Kotríková, 9.A

              3. miesto: Noemi Plichtíková, 9.B

               

              Máme z vás veľkú radosť a tešíme sa, že vás angličtina tak baví.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Darnadiová, Mgr. Kunovičová

            • Technika

              22. 11. 2023

              V mesiacoch október – november sme sa na hodinách techniky zamerali hlavne na prácu s drevom.

              Žiaci si vyskúšali prácu s rôznym náradím, vypaľovali rôzne obrázky...  Zistili , že práca s drevom je krásna činnosť, ktorá ale vyžaduje vytrvalosť a tiež, že drevo je “živý organizmus”, ktorý stále pracuje, niekedy sa zlomí, praskne... Najviac trpezlivosti a kreativity prejavili mladšie ročníky.

              Žiaci sa na technike učia vzájomne spolupracovať, pomáhajú si a dôležité je, že sú spokojní pokiaľ sa im niektoré výrobky vydaria podľa ich predstav.

              Pružinský

            • Predvianočná Viedeň - po stopách Habsburgovcov s našimi žiakmi

              22. 11. 2023

              Vo štvrtok 16. novembra 2023 sme sa spolu s 57 žiakmi 8. a 9. ročníka zúčastnili náučno-poznávacej exkurzie vo Viedni. Naša plánovaná návšteva jesennej predvianočnej Viedne niesla výstižný názov - "po stopách Habsburgovcov", keďže našim cieľom bolo navštíviť najvýznamnejšie kultúrno-historické pamiatky Viedne - hlavného mesta Rakúska a bývalého hlavného mesta Habsburskej ríše. Naskytla sa nám tak jedinečná možnosť spoznávať spoločne so žiakmi a s pani učiteľkami naše významné dejiny, panovníkov a panovníčky, ktoré nám vládli v časoch, kedy naši predkovia žili až do konca I. svetovej vojny a zániku Rakúsko-Uhorskej monarchie pod vládou habsburských cisárov. Keďže sa však pomaly isto blíži Advent, so žiakmi sme sa zúčastnili aj viacerých tradičných vianočných trhov po meste, ktorými metropola Rakúska v týchto predvianočných týždňoch každoročne doslova ožíva.

              Po príchode do Viedne v doobedných hodinách naše prvé kroky viedli priamo do centra, cez Karlsplatz najprv ku Kapucínskej a Cisárskej krypte (Kapuzienergruft und Kaisergruft). Po krátkej návšteve a modlitbe v kapucínskom kostole sme sa išli pozrieť priamo do podzemia Cisárskej hrobky, kde sú od 16. storočia až do dnešných časov pochovávaní takmer všetci členovia rodu Habsburgovcov, vrátane našej uhorskej kráľovnej Márie Terézie, ale aj cisára a kráľa Františka Jozefa I., s manželkou Alžbetou Bavorskou, známejšou ako Sissi. 

              Po návšteve Hrobky Habsburgovcov sme sa spoločne vydali k hlavnej dominante Viedne - monumentálnej gotickej katedrále Stephansdom, ktorý Viedenčania nazývajú zdomácnene ako "Steffl". So žiakmi sme mali možnosť navštíviť chrám a využiť čas či už na osobnú modlitbu alebo sa len tak pokochať krásou a veľkoleposťou architektúry uplynulých storočí.. Pri Stephansdome sa nachádzajú menšie vianočné trhy, ktoré sme tiež mali možnosť navštíviť.. Následne sme pokračovali pri Morovom stĺpe cez známe viedenské ulice lemované obchodmi svetových značiek, originálnymi reštauráciami, kaviarňami a cukrárňami až ku Kostolu sv. Michala a k známemu zimnému cisárskemu sídlu Hofburg a Španielskej jazdeckej škole.. Po krátkej prestávke na občerstvenie sme z Hofburgu popri jazdeckej soche rakúskeho vojvodcu princa Eugena Savojského prešli k ďalším vianočným trhom na Maria Theresia platz. Jeho ústredným motívom je monumentálne súsošie, na vrchole ktorého sedí Mária Terézia ako vládkyňa Habsburskej ríše a pod ňou stoja sochy jej hlavných radcov a štyry jadecké sochy najvýznamnejších vojvodcov a generálov rakúskej armády.. Pri námestí sme si mohli zvonka prezrieť aj Múzeum krásnych umení a viedenské Prírodovedecké múzeum. Po individuálnom rozchode, kde sme sa mali možnosť poprechádzať, občerstviť a ochutnať nápoje i špeciality viedenských trhov sme so žiakmi pokračovali na známu 5 km dlhú rušnú Mariahilfestrasse.. Tu sme si dali asi 2 hodinový rozchod, počas ktorého sme mali možnosť pochodiť obchody a využiť čas na menšie nákupy či dopriať si teplé jedlo v miestnych reštauráciach a občerstveniach..

              Z najznámejšej viedenskej ulice sme sa ďalej prešli večernou Viedňou popri nádherne vysvietenom rakúskom parlamente až k mestskej Radnici (Rathaus), kde sa už tradične ako každý rok nachádzajú tie najznámejšie a najväčšie vianočné trhy vo Viedni s originálnou atmosférou.. Zažili sme tu krásnu tematickú svetelnú šou, kolotoč pre malých i väčších, ľadové klzisko s možnosťou korčuľovania a na domácich i zahraničných návštevníkov čaká na Rathausplatz samozrejme množstvo stánkov s obľúbeným punčom rôznych príchutí, ale aj cukroviniek, špecialít, vianočných ozdôb a tovarov od výmyslu sveta.. Na Rathausplatz sme si so žiakmi dali náš posledný dlhší rozchod a na záver po spoločnej fotke sme sa presunuli do vyhriateho autobusu, aby sme sa po dlhom, ale krásnom dni pohli na viac ako dvojhodinovú cestu domov.. Čo je však najdôležitejšie, že sme všetko videli a zažili na vlastnej koži, šťastlivo pochodili a so žiakmi i pani učiteľkami si tak z tohtoročnej predvianočnej Viedne odnášame mnoho pekných spomienok a zážitkov.. 

              Mgr. Martin Bogyo, PhDr. Laura Pokoraczká, PhDr. Dagmar Servická, Mgr. Zuzana Šimková, PhD. 

            • Týždeň vedy a techniky pre najmenších

              21. 11. 2023

              V rámci 20.ročníka Týždňa vedy a techniky na Slovensku sme opäť pripravili fyz-chem zábavné popoludnie aj pre našich najmenších.

               Tohtoročný ročník vedy a techniky bol plný zaujímavých pokusov. Deti si vyrábali jednoduchú fyzikálnu hračku - kmitajúci ďatel, docent G.Bánesz z UKF nám opäť predviedol zázračnú Teslovu cievku, p.učiteľka predstavila zázračné zrkadlo a dokázali sme, že aj plyny, aj keď ich nevidíme, dajú sa prelievať. Deti sa zabávali aj s chémiou, odhalili tajomstvo dúhových cukríkov, vyrobili si lávovú lampu, stretli aj vystrašené príšerky a vyrobili si lampión šťastia. Veríme, že sa deti nielen zabavili, ale aj niečo nové naučili.

              Mgr. Macáková, Mgr. Spačková

            • Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť

              21. 11. 2023

              Naši druháci boli včera reprezentovať školu na Bubnovačke na námestí. Spolu s pani učiteľkami sme bubnovali za práva všetkých detí a detstvo bez násilia. Na námesti prebehlo aj vyhlásenie výsledkov výtvarnej súťaže „Ako by vyzeral svet bez násilia?“, do ktorej boli zapojení aj žiaci našej školy. 

              Trieda 2.A a 2.B

              tr.uč. Štefanková, Rigová, p.uč. Macháliková, Molnárová, šp Paulisová

            • Wocabee šampionát výsledky 2023

              21. 11. 2023

              Ako už iste viete tento rok sme sa prvýkrát zapojili do medzinárodnej súťaže Wocabee a máme tu celkové výsledky. 

              Trieda 6.A sa v okresnom kole umiestnila na krásnom 3.mieste a v krajskom kole na peknom 18.mieste. Trieda 6.B sa v okresnom kole umiestnila na perfektnom 1.mieste a v krajskom kole na výbornom 10.mieste. Rozhodli sme sa, že vyhodnotíme aj najlepších žiakov z oboch tried.

              V triede 6. A na 1. mieste skončil Erik Korba, na 2. mieste Leonka Jendruchována 3. mieste Daniel Gubala.

              V triede 6.B sa na 1. mieste umiestnil Matej Mydlo, na 2. mieste Lucas Ružičkana 3. mieste Matej Ďurov.

              Počty jednotlivých žiakov a bodov, ktoré získali si môžete pozrieť v galérii.

              Ďakujem mojim šikovným žiakom za krásnu reprezentáciu školy.

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Svetový deň detí - UNICEF

              20. 11. 2023

              Slovensko sa po prvýkrát v histórii pripája ku krajinám po celom svete, ktoré sú už súčasťou UNICEF iniciatívy na oslavu Svetového dňa detí. 

              Svetový deň detí sa slávi pri príležitosti podpísania Dohovoru o právach dieťaťa Organizáciou Spojených národov. Dohovor je najrozšírenejšou zmluvou o ľudských právach v histórii a podporilo ho 196 krajín. Sú v ňom uvedené ľudské práva , ktoré sa majú rešpektovať a chrániť tak každé dieťa mladšie ako 18 rokov. Sú to práva na prežitie, vzdelanie, zdravotnú starostlivosť, bezpečie, ochranu pred násilím a ďalšie. 

              Tieto práva platia pre všetky deti, bez ohľadu na to, kto sú, kde žijú, akým jazykom hovoria, akého sú vierovyznania, čo si myslia, ako vyzerajú, či majú zdravotné znevýhodnenie, či sú bohatí alebo chudobní, a bez ohľadu na to, kto sú ich rodičia a rodinní príslušníci, v čo veria alebé čo robia. 

              Naša škola sa uchádza o titul ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM. Tento titul udeľuje školám UNICEF. Jednou z podmienok získania je oslava Svetového dňa detí na škole

              V stredu 22.11. oslávime Svetový deň na škole. Milí žiaci, prídite v stredu do školy oblečení v modrej farbe :-)

              Každá trieda, ktorá sa zapojí do aktivít osláv Svetového dňa detí, získa certifikát a pomôže škole získať titul :-)

               

              p.uč. Štrbíková

            • BUBNOVAČKA 2023

              20. 11. 2023

              Medzinárodné podujatie “Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2023!”, upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Bubnovaním symbolicky dávame hlas týraným deťom, ktoré sú často neviditeľné i nepočuté.

              Do Bubnovačky sme sa zapojili aj my s našimi žiakmi z prvého stupňa a spoločne sme upozornili na dôležitosť ochrany detí pred násilím, pripomenuli si potrebu včasnej prevencie v spoločnosti a spoločne sme vyjadrili svoje hlasné NIE, násiliu na deťoch!

              November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 20. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

               

              Mgr. Jakubíková, Mgr. Paulisová, Magr. Sklárová, Mgr. Macháliková, Mgr. Mošaťová

            • Majstrovstvá okresu v korfbale

              20. 11. 2023

              16. novembra sa v mestskej športovej hale na Klokočine konali majstrovstvá okresu v korfbale.

              Našu školu reprezentovali žiaci 9. ročníka M. Šafáriková, T. Kollár, I. Lenďák, M. Valášek a žiaci 7. ročníka S. Jankovičová, V. Švárna a M. Singer.

              V najstaršej a najviac obsadenej kategórii U15 naši žiaci vyhrali všetky zápasy a zaslúžene sme si odviezli pohár za prvé miesto.

              Žiaci si zaslúžia pochvalu za snahu a bojovnosť.

              Pružinský.

            • Imatrikulácie 1.A a 1.B

              17. 11. 2023

              Milou tradíciou v našom školskom klube sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostné a významné je pre nich aj pasovanie za prvákov, čiže imatrikulácia. Dňa 16.11. 2023 sa stretli  žiaci 1.A triedy a 1.B triedy, aby spoločne oslávili imatrikulácie. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov museli povedať imatrikulačný sľub  a boli slávnostne pasovaní za žiakov našej školy. Deti  dostali na pamiatku imatrikulačný list a boli odmenené milým darčekom. Samozrejme sme sa aj super zabavili, zatancovali a zaspievali triedne hymny. Ďakujeme veľmi pekne aj rodičom za chutné občerstvenie. 
              Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole!

              Pani vychovávateľky Gabika a Janka.

               

            • Šaráda 2023 alebo bláznivý štvrtok v CVČ Domino

              16. 11. 2023

              Dňa 16.11.2023 sa naša škola prostrednictvom žiackeho parlamentu zapojila do súťaže Šaráda 2023 - Bláznivý štvrtok. 
              Súťaž prebiehala formou vedomostnej súťaže a boli aj pohybové aktivity. 
              Svoje sily sme si zmerali s jednou strednou školou a piatimi ZŠ z mesta Nitra. Napriek silnej konkurencii a vďaka šikovnosti našich žiačok Veroniky Gašperanovej a Táničky Mazúchovej sme skončili na krásnom 2.mieste :-) 

              Dievčatám ďakujem za perfektnú reprezentáciu školy a zvyšku parlamentu za skvelé povzbudzovanie :-) 

              p.uč. Štrbíková 

            • Zážitková hodina výtvarnej výchovy

              16. 11. 2023

              Vo štvrtok 16.11. 2023 sa žiaci 7.B  vzdelávali vo výtvarnom umení v Chráme sv. Emeráma v Nitre. Pozreli sme si výstavu ilustrácií súčasného slovenského výtvarného umelca Martina Oscitého ku knihe Tajomstvo Zoborského kláštora a pracovali sme s pracovným listom priamo v chráme. Bola to pre deti nová skúsenosť, videli, že umenie sa dá prezentovať okrem galérie aj v takomto duchovnom priestore.  Témy boli  späté s našou históriou. Aktivita nám poslúžila aj ako inšpirácia k výtvarnej súťaži Svätoplukovo kráľovstvo ožíva, ktorej sa intenzívne venujeme na výtvarnej výchove. Cesta za umením nám dopriala aj slušnú dávku vitamínu D, slniečko nám prialo a nakoniec nám aj poskytlo krásne výhľady na naše mesto  :)  No a chcem pochváliť všetkých zúčasnených - záujem, disciplína a správanie boli ukážkové. Strávili sme príjemné predpoludnie v rámci zážitkového vyučovania.

              Jana Chlebcová, Eva Kozmanová, Denisa Dedíková

            • Čítam, čítaš, čítame 😉

              15. 11. 2023

              Dávame knihám novú šancu na život a snažíme sa zvyšovať čitateľskú gramotnosť vo všetkých jazykoch. 

              Dňa 13.11.2023 sme sa spolu s Monikou a našou kolegynkou Zuzkou podujali na záchranu kníh z knižnice na Gymnáziu sv. Cyrila a Metoda v Nitre.. Keďže školská knižnica gymnázia musí byť pred blížiacim sa DOD aktualizovaná o nové publikácie, stovky vyradených kníh (mnohé naozaj hodnotné) by tak skončili v zbere papiera..~ Preto sme sa spoločne rozhodli, že tieto knihy zachránime a posunieme na našu školu, kde môžu nájsť nové vhodné uplatnenie pre žiakov i pedagógov - školskú knižnicu tak doplní literatúra, ktorá môže nájsť využitie na hodinách slovenského jazyka a literatúry, dejepisu, náboženstva, ale aj angličtiny, nemčiny a taliančiny... 🏫👨‍🏫👩‍🏫🙇‍♂️📖~ Najmä sa však snažíme aj takýmto spôsobom zvyšovať čitateľské povedomie u mladej generácie, zvlášť v tejto modernej dobe digitálnych technológií, kedy idú knihy čoraz viac do úzadia.. Klasická literatúra je však stále dôležitý a nenahraditeľný zdroj poznatkov.📖✍️📚🧑‍🏫👩‍🏫🙂👍

              Mgr. Bogyo, Mgr. Šimková,  PhD.

            • Výchovný koncert- Hravo - Zdravo

              15. 11. 2023

              Dňa 15.11.2023 sa triedy I.A,II.B, III.A a IV.B zúčastnili koncertu s témou HRAVO-ZDRAVO v KC ZOBOR. Žiakom bolo poukázané zábavnou a poučnou formou na negatívne a  prílišné používanie mobilov, čo sa deje s našou chrbticou, očami.Taktiež , čo je lepšie ako tráviť čas s mobilom- hýbať sa, zabávať sa, čítať si knihy, byť s kamarátmi vonk.Taktiež  sa žiaci rozprávali o strave, ktorá nám dáva potrebné látky na náš zdravý život.Žiaci sa zapájali pri spievaní piesní a mohli si aj zatancovať do rytmu.Na konci si vedomosti spoločne overili krátkym testom,kde vyberali z troch možností.

              tr.uč.Bobčeková,Rigová,Jacková, Bojnanská a p.uč.Špačková-koordinátorka akcie

            • Exkurzia - Slovenské olympijské a športové múzeum

              15. 11. 2023

              14. novembra 2023 sme zúčastnili výstavy a prehliadky v múzeu športu a olympiády, kde sme mali možnosť vidieť rôzne zbierky  odevov a náradí našich športovcov, ktorí sa zúčastnili olympiád..

              Počas prehliadky múzea spojenej so zaujímavým výkladom sme sa dozvedeli, že je pomenované podľa prvého predsedu Slovenského olympijského výboru prof. Vladimíra Černušáka.

              A čo všetko tam môžete vidieť? Napríklad aj kombinézu olympijskej víťazky z Pekingu Petry Vlhovej – slalomová hviezda po návrate z Číny venovala múzeu časť svojho oblečenia. Každý z vystavovaných predmetov nesie príbeh, doplnený o fotodokumentáciu z fotoarchívu múzea. Ten obsahuje viac ako 30-tisíc fotografií. Atmosféru dopĺňa moderné audiovizuálne spracovanie vrcholových športových výkonov slovenských športovcov, je možné sledovať najvýznamnejšie podujatia konané na Slovensku aj účasť slovenských výprav na olympijských hrách.

              V závere sme si mohli urobiť aj interaktívny kvíz a získali sme ako výhru nielen vedomosti o športe ale i malé odmeny.

              Pružinský, Káčer

          • iBobor 2023
            • iBobor 2023

              15. 11. 2023

              Súťaž iBobor, ktorá prebiehala aj u nás v škole minulý týždeň, je informatická online súťaž, ktorá sa teší čoraz väčšej popularite. Súťažné úlohy sú v nej zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Niektoré z úloh majú formu otázok s výberom odpovede, ďalšie sú interaktívne a je v nich potrebné presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia.

              Tento rok spolu súťažilo 129 965 žiakov, z 111 žiakov druhého až piateho ročníka našej školy, z ktorých až 44 žiakov sa stalo úspešnými riešiteľmi.

              Najlepšie umiestnenie v celoslovenskom kole sa podarilo Adamovi Kováčovi zo VII.B triedy, ktorý sa umiestnil na 1.-169. mieste spolu so žiakmi s rovnakým počtom bodov.

              Všetkým žiakom gratulujeme a tešíme sa z ich úspechov.

              Mgr. Hana Kunovičová
              Mgr. Lenka Štefanková

              Mgr. Veronika Štrbíková

            • Vitajte v bábkovom divadle :-)

              14. 11. 2023

              To, že za zábavou a kultúrou nemusíme vždy cestovať, nás dnes presvedčili naši piataci na hodine anglického jazyka. Žiaci 5. C po prečítaní článku o Levovi a myške skúsili vytvoriť vlastné príbehy s rôznymi zvieracími a ľudskými postavami. S radosťou sa všetci vrhli do tejto neľahkej úlohy. Napriek obmedzenému časovému limitu na prípravu zvládli zahrať divadielko a potešiť nás na hodine s veselými príbehmi s dobrým koncom. Všetci sme si hodinu užili a bolo nám super. 

              Mgr. Sviteková

            • Blahoželanie a listy pre kráľa Karola III.

              14. 11. 2023

              Dňa 14.11. sa britský kráľ Karol III. dožíva 75 rokov. Tak sme sa so žiakmi 4.B triedy rozhodli,že napíšeme listy a spoločné blahoželanie a pošleme to do ďalekého Britského kráľovstva.

              Pred dvoma rokmi sme s terajšou 6.A triedou písali vtedajšej kráľovnej Alžbete II.,ktorá nám aj odpísala. 
              Budeme dúfať,že naše listy a blahoželania kráľa potešia a že príde aj odpoveď :-) 

              Aj touto formou výučby sme si precvičili pisanie po anglicky a našu rozrastajúcu sa slovnú zásobu. 
              p.uč. Štrbíková, p.uč. Sklárová a šikovní angličtinári zo 4.C 

          • Výskyt vší na prvom stupni
            • Výskyt vší na prvom stupni

              13. 11. 2023

              Vážení rodičia,

              oznamujeme Vám, že sa na prvom stupni našej školy vyskytli vši. Je dôležité, aby ste venovali pozornosť svojim deťom a prijali potrebné opatrenia.

               

              Tu je niekoľko informácií o všiach:

              1. Čo sú vši? 

              - Vši sú malý parazitický hmyz, ktorý napadá pokožku hlavy a tela. Živia sa ľudskou krvou a môžu sa ľahko prenášať blízkym kontaktom alebo zdieľaním osobných vecí a hygienických predmetov. 

              2. Príznaky výskytu vší:

              - Svrbenie hlavy v mieste uhryznutia všou.- Nervozita a podráždenosť.- Poruchy spánku.- Červené škvrny na koži zo škrabania.- Hnidy vo vlasoch (biele okrúhle pľuzgiere bližšie ku korienkom vlasov).

              3. Ako postupovať:

              - Skontrolujte pokožku hlavy svojho dieťaťa pri dobrom svetle a prečešte vlasy hustým hrebeňom.
              - Ak nájdete vši, vyhľadajte pediatra.
              - Vylúčte kontakt dieťaťa s inými deťmi, kým nie je úplne zbavené vší.
              - Dôkladne vyperte a vydezinfikujte osobné veci a posteľnú bielizeň.
              - Prevenciu treba urobiť aj u dospelých a blízkych s ktorými sa dieťa dostalo do styku.

              4. Zodpovednosť:

              - Škola je povinná informovať rodičov o výskyte vší, ale zodpovednosť za liečbu a prevenciu je na vás. Dieťa môže do školy prísť až po úplnom vyliečení.

              Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo obavy, neváhajte sa na nás obrátiť.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              vedenie školy

              Poradca pre rodičov - vši v škole

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Sobota 27. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 282811