• Novinky

            • MDD so 7.A a 7.B

              2. 6. 2023

              1.6. 2023 sme strávili príjemný čas so siedmakmi na turistickej prechádzke po zoborslých uličkách a pri opekačke v kameňolome pod Zoborom.  Mgr. Servická, Mgr. Chlebcová, Mgr. Lahučká

            • Deň detí v V.C

              1. 6. 2023

              Tohtoročný Medzinárodný Deň detí sme aj spolu so žiakmi V.C triedy zažili zaujímavo a pestro. Pod vedením p. učiteľa Bogya a p. učiteľky Luptákovej sme doobeda spoločne vyrazili do centra mesta na Svätoplukovo námestie, kde žiaci dostali krátku prestávku na občerstvenie a posedenie v tieni.. Následne naša mini túra pokračovala cez Kupeckú a Farskú ulicu k nitrianskej synagóge. Tu sme sa so žiakmi na chvíľku zastavili a povedali si zopár slov o tejto vzácnej kultúrno-historickej pamiatke mesta Nitra, ktorá v minulosti pôsobila ako skutočný židovský chrám - synagóga a v súčasnsoti je pravidelne využívaná pre všetkých obyvateľov, pričom sa v nej usporadúvajú koncerty a význmané či slávnostné udalosti.. O kúsok ďalej sme sa na pešej zóne zastavili aj pri veľkej makete a plagátoch s vynovenou a zrekonštruovanou pešou zónou a námestím pred divadlom, kde má pribudnúť hlavne zeleň a celý projekt sa nesie pod názvom "S Nitrou to mýslím naozaj vážne".. 

              Čo je však najdôležitejšie a na čo sa najmä žiaci od začiatku asi najviac tešili, tak na skvelú jadranskú zmrzlinu, či chutný zákusok, ktoré sme si všetci spoločne vychutnali, či už v tieni alebo na priamom slnku, každému podľa chuti... :) Po príjmenom oddychu pri zmrzke sme sa z pešej zóny pobrali do Promenády, najnovšieho nákupného centra v Nitre, kde dostali žiaci aj rozchod a mohli si tak sami i v partii pochodiť obchody a prípadne i kúpiť niečo čo im padlo do oka. Krásny slnečný deň sme zakončili po príchode do školy v triede, kde sa ešte žiaci mohli na záver spoločne zahrať a porozrpávať si zážitky.

            • Spirit week alebo obleč sa v štýle….

              1. 6. 2023

              Od 24.5. do 26.6.2023 prebiehala na škole akcia vyhlásená žiackym parlamentom pod názvom Spirit week. Cieľom akcie bolo trošku spríjemniť a spestriť žiakom dni v škole :-) 

              V stredu 24.5. mali žiaci prísť do školy oblečení v štýle 60tych rokov,nakoľko naša škola tento rok oslavuje svoje 60te narodeniny :-) 

              Vo štvrtok 25.5. mali žiaci predstaviť svojim oblečením svoje vysnívané budúce povolanie :-) 

              V piatok 26.5. sme mali byť oblečení v našich obľúbených košeliach alebo šatách :-) nakoľko sme sa zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku. 

              Ďakujem všetkým zapojeným žiakom a v priebehu budúceho týždňa každý zúčastnený žiak alebo žiacka obdrží malý darček v podobe pamätného listu a sladkosť :-)

              p.uč. Štrbíková a žiacky parlament  

            • Deň detí v 3.A

              1. 6. 2023

              Deti z 3.A triedy oslávili svoj sviatok piknikom v našom krásnom školskom areály. Prežili sme pekný slnečný deň plný smiechu, zábavy, športu a sladkých maškŕt.

              tr. uč. Z. Olšanská

            • Čítajme si 2023

              1. 6. 2023

              V týždni od 22.5. do 26.5. prebiehala na našej škole akcia celoslovenského detského čitateľského maratónu pod názvom Čítajme si 2023. Túto akciu organizuje Linka detskej istoty a záštitu nad akciou prevzala samotná prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Cieľom akcie je vzbudiť v deťoch lásku k čítaniu a ukázať im krásu čítania a kníh. 
              Naša škola sa zapojila s počtom žiakov 225. 
              10 vyžrebovaných škôl alebo knižníc môže vyhrať knižné odmeny od vydavateľstva Slovart. 
              Tak nám držte päste,aby sa na nás usmialo šťastie pri žrebovaní a v novom školskom roku,aby sme mohli obohatiť našu školskú knižnicu novými knižnými titulmi :-) 

              Ďakujem všetkým zapojeným triedam a kolegyniam za účasť a ochotu čítať :-) 

              p.uč. Štrbíková 

            • MDD v 3.B

              1. 6. 2023

              Dnes deti oslávili svoj deň hrami a piknikom v našej krásnej školskej záhrade. Strávili sme veľmi pekné dopoludnie.

              Tr.uč. A.Jacková

          •  Ninja faktor
            • Ninja faktor

              1. 6. 2023

              V školskom klube dbáme o pohybové činnosti detí. Aby boli aktivity pre nich atraktívnejšie, vytvorili sme rôzne prekážkové dráhy. Deti si vyskúšali svoju obratnosť, silu a vytrvalosť a nakonci boli odmenení diplomom Majster ninja. Akcia sa uskutočnila 31. mája. Ďakujem aj za pomoc kolegyniam vychovávateľkám.

              vych. Tomáš Janega

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 9. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 288153