• Novinky

            • Výlet ZOO Bojnice 3.A

              12. 6. 2023

              Žiaci 3.A triedy sa 12.6. zúčastnili celodenného výletu do našej najstaršej a najnavštevovanejšej ZOO Bojnice. Čakali tam na nich rôzne zvieratá, spoznali rôznorodosť živočíšnej ríše. Deti veľmi zaujali pavilóny s exotickými zvieratami, obdivovali pohyblivé a nezbedné opičky, pestrofarebné vtáky, ryby a plazy, ale aj veľké šelmy. Nevynechali sme ani návštevu pavilónu slonov. Prostredie spríjemňovali malé jazierka a nádherná zeleň. Tešili sa aj zo suvenírov a rôznych drobností, ktoré si pred odchodom zakúpili.

              tr. uč. Z. Olšanská

            • Mesto Nitra ocenilo najlepších učiteľov

              12. 6. 2023

              Žiaci základných škôl hlasovali a udelili svojim učiteľom nevšedné ocenenie. Štrnásť nitrianskych pedagógov dostalo 9. 6. 2023 v sobášnej sieni MÚ v Nitre Oskara. Medzi nimi aj Dominika Pechová, pani učiteľka z našej školy. 

              Že si ocenenie zaslúži, potvrdila aj Mia Galová z 5.B v ďakovnom príhovore:

              Pani učiteľka Dominika Pechová. Tá najlepšia zo všetkých. To je ona, naša pani učiteľka slovenské jazyka a literatúry. Jej výnimočnosť pramení v tom, že má skutočne rada svoju prácu.

              Na hodinách slovenčiny vidieť a na atmosfére v triede cítiť, že je človekom na tom správnom mieste. Úsmev jej často zdobí tvár a vľúdnych slov má pre nás viac než dosť. Hoci ju častokrát trápime našou nechápavosťou, zdá sa, že zásoby jej dobrej nálady sú nevyčerpateľné. A ak by doslovne platilo, že trpezlivosť ruže prináša, naša pani učiteľka by nimi bola zasypaná. Opakovane nám vysvetlí všetko, čomu nerozumieme a na príkladoch docieli, že vidíme rozdiel medzi správnym a nesprávnym znením úlohy.

              Statočne ustojí aj opravu našich diktátov, hoci často hrozí, že chyby v nich jej môžu spôsobiť srdcový infarkt. Naša obľúbená rozprávka je "Soľ nad zlato," no pri Dominike Pechovej platí, učiteľka nad zlato!

              Oceneným pedagógom osobne pogratuloval a poďakoval aj primátor Marek Hattas. A my všetci sa ku gratulácii pridávame a prajeme pani učiteľke veľa ďalších úspechov.

               

            • Plavecký kurz 3.A

              11. 6. 2023

              Žiaci z 3.A sa aj tento školský rok zúčastnili plaveckého kurzu, ktorý už dlhoročne organizuje plavecká škola Delfín. Niektorí sa zdokonalili v rôznych plaveckých štýloch, ďalší sa prestali báť vody. Všetci mali veľkú radosť z pohybu vo vode a spoločných zážitkov počas celého kurzu.

              tr. uč. Z. Olšanská

            • Jurský park na hodine angličtiny! 🦖🎬

              11. 6. 2023

              Žiaci 2. A a 2.B triedy mali na hodine angličtiny zábavnú aktivitu. Spoznali rôzne druhy dinosaurov a ich charakteristické črty. Od mohutného T-Rexa s obrovskou hlavou až po majestátneho Stegosaura s ikonickým ostnatým chvostom sa ponorili do fascinujúcej ríše dinosaurov. Ale to nie je všetko! Aby bol tento vzdelávací zážitok ešte nezabudnuteľnejší, tak sa areál školy na chvíľu premenil na Jurský park a žiaci si svoje nadobudnuté vedomosti otestovali v praxi. Vďaka pár filmovým trikom si žiaci nielen obohatili svoje znalosti angličtiny, ale aj podnietili svoju predstavivosť.

              Ing. Filip Pribula

            • Plavecký výcvik 3.B

              11. 6. 2023

              Žiaci 3.B triedy úspešne absolvovali aj tento školský rok plavecký výcvik. Všetci sa veľmi pekne zdokonalili v základných plaveckých štýloch a vo vode zažili aj veľa radosti z hier. Každý deň sa na plávanie tešili, neodradila ich ani nepriazeň počasia.

              Tr.uč. A.Jacková 

            • Oficiálne vyhodnotenie súťaže Englishstar 2022/2023

              9. 6. 2023

              Dňa 9.6.2023 sme obdržali oficiálne výsledky súťaže Englishstar. Žiaľ tento rok sa žiadnemu nášmu žiakovi nepodarilo vyhrať vecné ceny a ani ako škola sme nevyhrali tlačiareň. 
              Ale aspoň sme sa umiestnili medzi prvými 15timi školami s najvyššou priemernou % úspešnosťou v riešení úloh s počtom účastníkov v kategórii nad 50 súťažiacich.

              Umiestnili sme sa na krásnom 10tom mieste a naša priemerná úspešnosť je 92,28%. 
              Aj z tohto krásneho výsledku vidieť,že našich žiakov anglický jazyk baví a zvládajú ho ľavou zadnou. 
              Do konca júna prídu na školu odmeny a diplomy a budú odovzdané svojim majiteľom. 
              Ďakujeme za Vašu účasť v tomto ročníku súťaže a tešíme sa spolu s Vami na ďalsí ročník :-) 

              p.uč. Štrbíková a všetci vyučujúci anglického jazyka 

            • Voľby do žiackeho parlamentu

              9. 6. 2023

              Dňa 26.6.2023 sa uskutočnia voľby do žiackeho parlamentu. Ak máš záujem byť v žiackom parlamente,nahlás sa u p.uč. Štrbíkovej do 20.6.2023. Môžeš si urobiť aj kampaň medzi spolužiakmi,aby Ťa volili. 
              Viac info na priloženom plagáte alebo u p.uč. Štrbíkovej. 
              p.uč. Štrbíková 

            • Veľký úspech žiačky zo 6. B

              9. 6. 2023

              Žiačka Tatiana Mazúchová sa tento rok zúčastnila súťaže Slovenského pohára detí a žiakov v karate.

              Súťaž sa uskutočnila v 3 kolách: 1. kolo - 11.02.2023 v Trenčíne, kde sa predstavilo 577 karatistov z 59

              klubov, 2. kolo - 18.03.2023 v Partizánskom, kde sa predstavilo 523 karatistov z 56 klubov, 3. kolo -

              22.04.2023 v Starej Ľubovni, kde sa predstavilo 451 karatistov zo 49 klubov.

              Vo všetkých 3 kolách bola úspešná a s počtom bodov získala 1. miesto vo svojej kategórii.

              Dňa 27.05.2023 si v Poprade prevzala pohár "Víťaz Slovenského pohára detí a žiakov v karate v roku

              2023".

              Blahoželáme!

              Triedna pani učiteľka Ing. Eva Kozmanová

            • Vzdelávaním k viacjazyčnosti, Erasmus + projekt

              8. 6. 2023

              V decembri 2022 sme sa zapojili do medzinárodného projektu s názvom Vzdelávaním k viacjazyčnosti, ktorý zastrešuje Slovenská asociácia učiteľov francúzštiny na čele s prezidentkou asociácie doc. Mgr. Jankou Birovou, PhD. Tento projek je súčasťou projektu Erasmus +. Je rozdelený do viacerých častí, ktoré musia byť splnené,  aby daný projekt bol platný. Jednou z povinných častí projektu bolo aj inovačné vzdelávanie, ktoré sa konalo od 5.6. do 7.6. 2023 v Turčianskych Tepliciach. Ďakujeme Európskemu centru pre moderné jazyky, European Centre for Modern Languages, za perfektný výber prednášajúcich, ktorými boli experti pani Doc. Ildiko Lorinz de Hongrie a pán  prof. Jean-François de Pietro de Suisse. Venovali sa deskriptorom pre výučbu cudzích jazykov, spoločnému európskemu referenčnému rámcu pre jazykové znalosti a ja ako lektorka, som predviedla účastníkom rôzne monolingválne jazykové hry, ktoré sa dajú využiť plurilingválne. Ďalšou časťou vzdelávania je stáž vo Francúzsku. Cieľom projektu je rozvinúť výučbu viacerých cudzích jazykov, čiže učiť viaceré jazyky naraz tj. učiť plurilingválne.

              Mgr. Šimková,  PhD.

            • Preventívne aktivity v spolupráci so Združením STORM na našej škole

              7. 6. 2023

              Počas mesiacov apríl, máj a jún sa v triedach 7.A, 7.B, 8. a 8.B uskutočnili preventívne workshopy na témy: Šikanovanie, Kyberšikana, Internet a sociálne siete, Diskriminácia, Alkohol, Tabak a Marihuana. Združenie STORM sa venuje primárno-sekundárnej prevencii prostredníctvom skupinovej interaktívnej práce a aplikovnaia filozofie Harm Reduction (znižovanie rizík/škôd). Metodika je aj akreditovaná Ministrestvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. 

              Každé preventívne stretnutie malo stanovenú štruktúru. Aktivity boli modifikované podľa potrieb každej skupiny. Realizovali ich dvojica odborníkov a rozsah workshopov boli dve vyučovacie hodiny. 

              Cieľom preventívnych aktivít bolo najmä povzbudiť žiakov k zodpovednému správaniu a ku kritickému mysleniu pri dôležitých momentoch života. 

              pani učiteľka Jakubíková

            • Plavecký výcvik 6. ročník

              7. 6. 2023

              29.5 - 2.6. 2023 sa žiaci našej školy sa zúčastnili plaveckého výcviku v  Mestskej krytej plavárni v Nitre. Výcviku sa zúčastnili žiaci šiesteho ročníka

              Žiaci boli na začiatku výcviku oboznámení s BOZP a s prevádzkovým poriadkom Mestskej krytej plavárni. Plavecký výcvikový kurz je súčasťou výchovy a vzdelávania žiakov základných škôl ako kurz pohybových aktivít  pre žiakov šiesteho ročníka. Tento kurz sme využili na nácvik a zdokonaľovanie základných plaveckých štýlov, žiaci si vyskúšali vytrvalostné plávanie v rôznych plaveckých štýloch, zároveň si vo vode mohli zmerať svoje plavecké schopnosti a využiť vodu i na zábavu. Plávanie je jednou z najvhodnejších pohybových aktivít, ktoré zvyšuje pohybovú zdatnosť, disciplinovanosť, samostatnosť a upevňuje hygienické návyky.

              Na záver chcem skonštatovať, že v priebehu celého výcviku nedošlo k žiadnemu zraneniu a môžeme zhodnotiť, že plavecký výcvik splnil stanovený cieľ.

              Pružinský, Kozmanová, Šimková

            • Školský výlet do Zveroparku II.A

              6. 6. 2023

              Dňa 6.6 2023 sa žiaci II.A triedy zúčastnili výletu do Zveroparku v Žarnovici.Napriek občasnému mrholeniu sme si celý Zveropark prešli, videli sme veľa zvieratiek, dokonca aj  salamandru škvrnitú, ktorá sa prechádzala po cestičke. Deti si pochutili na dobrom obede, nakúpili suveníry a spokojní sme sa vrátili domov. Výlet nám toho veľa priniesol- rozšírenie poznatkov o prírode, zážitkovom učení, prepojenie so slovenčinou, deti si mohli prečítať zaujímavosti o zveroch, vidieť ich na vlastné oči, zopakovať si rozprávkové bytosti, byť v prírode na čerstvom vzduchu, spoznávať aj rastliny, stromy.Ďakujeme pani Šefčíkovej za spoluprácu s vybavovaním výletu.

              tr.uč.N.Bobčeková a p.vych.Olvecká a  trieda II.A 

            • A ešte jeden darček ku DŇU DETÍ

              6. 6. 2023

              Každý vie, že darčekov nikdy nie je dosť. A klubákom z 1.B triedy sa to splnilo, keď 1.júna dostali nielen pekné darčeky v podobe veselých magnetiek  a spoločenskej hry, ale aj nové číslo časopisu ADAMKO. V ňom sa nám podarilo prezentovať našu kreativitu a odvahu zviditeľniť našu triedu a školu. Vták Gabo v našom podaní sa tak páčil ADAMKOVI, že nielen zverejnil naše práce, ale nás odmenil aj novou knihou Mláďatá divočiny.

              A čo nové pripravujeme v našom kreatívnom ateliéri? To Vám zatiaľ neprezradíme, ale určite na začiatku prázdnin nasadnete s nami na naše pramice a vydáme sa spoločne za letným dobrodružstvom.

               

              6.6.2023     vych. Marcela Vörösová

            • 3.A na dopravnom ihrisku

              4. 6. 2023

              Dňa 2.6. sme si spríjemnili slnečné dopoludnie návštevou dopravného ihriska. V bezpečnom prostredí si deti overili svoje vedomosti z dopravnej výchovy, vyskúšali si jazdu na bicykloch a kolobežkách a správne správanie sa chodca na komunikácii. Už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu v budúcom školskom roku.

              tr. uč. Z. Olšanská, p. vych. M. Šmátralová

            • P O Ď A K O V A N I E

              4. 6. 2023

              ĎAKUJEME všetkým rodinám, ktoré v Deň rodiny na našej škole podporili myšlienku pomoci rodinám v núdzi.  Odovzdávame Vám poďakovanie nielen my, aj n.o. Úsmev ako dar a rovnako vopred ďakujeme aj za rodiny, ktorým je daná zbierka určená.

              Tešíme sa, že spolu s pedagógmi školy sa snažíte deti vychovávať, vštepovať im empatiu, spolupatričnosť a v neposlednom rade láskavosť.

              kolektív ZŠ kráľa Svätopluka v spolupráci so spoločenstvom rodín našej školy

            • 60x60x60 výsledky 🏅🏆🎖

              4. 6. 2023

              Pri príležitosti osláv 60. výročia našej školy sme pre našich žiakov pripravili vedomostnú súťaž v anglickom jazyku. Žiaci mali za úlohu zodpovedať 60 otázok v čo najkratšom čase. Testovali si svoje vedomosti z oblasti anglického jazyka,  dejepisu, geografie, chémie, náboženstva, ale našli sa tam aj otázky z biológie a všeobecného prehľadu. Do Kahoot kvízu 60x60x60 sa zapojilo 82 žiakov. Na prvom mieste sa umiestnil Alex z 8. B, na 2. mieste skončil Samuel z 8.A triedy a 3.miesto obsadil Michal z 8.A triedy. Srdečne blahoželáme. 

              Mgr. Šimková,  PhD., Mgr. Sviteková.

            • Deň rodiny a 60. výročie zoborskej školy

              3. 6. 2023

              V piatok, 2.6. 2023 bol na našej škole "Veľký deň". Oslavovali sme Deň rodiny a zároveň sme si pripomenuli 60. výročie školy na Zobore. Spolu s nami sa ho zúčastnili rodičia, starí rodičia a priatelia školy. Deti vystúpili s programom, ktorý v závere umocnila pieseň Every baby. A po tom sa rozprúdila zábava s maskotmi, mohli sa povoziť na poníkoch, či dať sa skrášliť maľovaním na tvár. Chutná fazuľovica od nášho "skalného" sponzora, sladké a slané dobroty od našich mamičiek a babičiek, minerálka, džús, zmrzlina a pre dospelých kávička, to všetko sme si mohli vychutnať v príjemnej atmosfére tohto popoludnia.

              Poďakovanie patrí všetkým rodičom, ktorí sa zúčastnili našej oslavy, a tým, ktorí  sponzorsky prispeli k vydarenej akcii parí obrovské ĎAKUJEM.

              Veríme, že heslo  "Možno nemáme všetko, no spolu nám nič nechýba" sa naplnilo do bodky.

               

              Organizačný tím podujatia

            • Medzinárodný deň detí - 6. B

              2. 6. 2023

              Dňa 1. 6. 2023 sa žiaci 6. B triedy zúčastnili predstavenia v divadle Andreja Bagara.

              Príbeh bol o bájnom anglickom ľudovom hrdinovi  Robinovi Hoodovi, ktorý údajne žil v

              Sherwoodskom lese v Nottighamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda I. Levie srdce.

              Žiakom sa toto predstavenie veľmi páčilo. Po skončení sa žiaci občerstvili v Šmaku a navštívili sme

              aj výbornú zmrzlinu. 

               

              Ing. Eva Kozmanová, Mgr. Jana Košútová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 9. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 288385