• Novinky

            • Skupinová práca na prvouke

              10. 5. 2023

              Naši šikovní druháci z II.B triedy sa spolučne pokúsili spracovať skupinovou formou práce do projektov nadobudnuté  vedomosti zo života spoločenstva včiel. Všetci si veľmi dobre uvedomujú, aké sú včielky vzácne pre fungovanie života na Zemi, akú dôležitú úlohu zohrávajú v živote každého človeka. Na svoju prácu sa vzorne pripravili tým, že spolu s rodičmi si zabezpečili obrázkový materiál, ktorý graficky a svojím spôsobom spracovali. Výsledok môžte vidieť na plagátikoch. Oceňujem ich šikovnosť a tvorivosť.

              žiaci II.B + tr. učiteľka E. Virágová

            • Antistresová nástenka pre našich žiakov

              10. 5. 2023

              Na dolnej chodbe v pavilóne B nám pribudla „antistresová nástenka“ s omáľovánkami.

              Tento priestor slúži žiakom na spríjemnenie prestávky a na efektívne a kvalitné trávenie času počas prestávok.

              Žiaci si môžu vybrať ktorýkoľvek obrázok a vyfarbiť ho. Vyfarbovanie obrázkov je jeden zo spôsobov ako sa

              cez prestávku zrelaxovať a dať do pohody.

              Tešíme sa, že naša chodba bude ozdobená krásnymi a farebnými obrázkami.

              Mgr. Sandra Jakubíková, Mgr. Jana Košútová

            • Majstrovstvá okresu v atletike

              9. 5. 2023

              5. mája 2023 sa na atletickom štadióne TJ Stavbár Nitra konali majstrovstvá okresu v atletike. Súťažilo sa rôznych atletických disciplínach, kde našu školu reprezentovalo 5 dievčat a 5 chlapcov. Chlapci sa medzi atlétmi nestratili ale na medailové výsledky to nestačilo. Chlapci boli v zostave: Buzáš. O, Smolinský D, Hulík R, Jambrikovič M, Kopecký V.

              Dievčatá dosiahli vo veľkej konkurencii výborné individuálne výsledky a v konečnom poradí škôl, kde sa bodujú a sčítavajú všetky výkony obsadili krásne 3. miesto. Školu reprezentovali dievčatá: Griesbachová S , Stará L , Ťapušíková E. , Vondraková E  Vondráková M.

              Našim pretekárom ďakujem za reprezentáciu školy.

              Pružinský.

            • Zábava s hustotou látok

              8. 5. 2023

              V rámci upevnenia učiva o hustote látok, si aj žiaci 6.A triedy pripravili krásne modely ponoriek, čím bližšie sme si vysvetlili, kedy sa teleso potápa, kedy pláva na hladine a kedy sa vznáša. Zaoberali sa aj hustotou rôznych kvapalín a vytvárali rôzne farebné vrstvy, na základe ktorých zisťovali, ktorá má väčšiu hustotu a ktorá menšiu. Taktiež si vyrobili lávové lampy. Ako sa im to podarilo, môžte vidieť na fotkách.

              Mgr. Macáková

            • Stretnutia so psychológom

              8. 5. 2023

              Vzťahy medzi spolužiakmi v triede patria k významným socializačným činiteľom v školskom prostredí. Každý žiak sa formuje v určitej socialnej skupine, ktorú predstavuje trieda. Vzťahy, ktoré tu vznikajú výrazne ovplyvňujú socialny vývin detí v pozitívnom alebo negatívnom zmysle.

              Úsilím pedagógov je preto vytvárať v žiackych kolektívoch pozitívne prostredie a rozvíjať vzťahy medzi žiakmi formovaním vzájomného rešpektu, tolerancie, ohľaduplnosti, vzájomnej komunikácie, empatického vnímania druhých a schopnosti navzájom si pomáhať.

              Rozvíjaním pozitívnych vzťahov založených na vzájomnej komunikácii sa predchádza nárastu socialno - patologických javov ako je agresivita a násilie v skupine detí a dospievajúcej mládeže. Významnou prevenciou okrem každodennej práce pedagógov sú stretnutia žiakov s odborníčkou v oblasti socialnych vzťahov pani psychologičkou Mgr. A.Árendášovou, ktorá sa každý rok venuje našim žiakom. Kolektív každej triedy je špecifický a má svoje osobitosti. Preto sa pani psychologička aj tento rok venovala každej triede zvlášť v dvojhodinovom bloku. Tieto stretnutia prebiehali v jednotlivých dňoch celý týždeň.

              Ďakujeme za jej odborný a individuálny prístup ku každému kolektívu, za ochotu a podporu v našej práci.

              Mgr. A.Jacková, koordinátor VMR

            • Slovenský pohár SFZ - mladší žiaci

              3. 5. 2023

              Dňa 28. 4. 2023 sa žiaci 2. stupňa zúčastnili futbalového turnaja. Odohrali 3 zápasy: prvý zápas vyhrali so ZŠ Hôrka 15:0, druhý zápas vyhrali so ZŠ Výčapy Opatovce 10:2 a tretí zápas prehrali so ZŠ Tulipánová 9:3. Umiestnili sme sa na konečnom druhom mieste, no keďže postupoval len víťaz, bohužiaľ, sme do ďalšieho kola nepostúpili. Aj tak ďakujeme chalanom za výbornú reprezentáciu školy. Zostava: Amir Aboudi, Alex Striežinec, Marek Baťa, Filip Richtárik, Matúš Dvorský, Adam Lidík, Marko Švec.

               

               

               

            • Kahoot time

              3. 5. 2023

              Tradičný či netradičný/inovatívny spôsob výučby cudzích jazykov? Oba spôsoby sú efektívne,  ale tentokrat sme si opäť vybrali ten druhý spôsob. Naši žiaci zbožňujú hru Kahoot a prečo si ju teda nezahrať? Žiaci 5. A, 5. B, 6. A, 7.A a 9.A pravidelne hrajú danú hru na hodinách anglického jazyka, a tak si precvičujú slovnú zásobu a gramatiku. Posledné hodiny sme si precvičovali stupňovanie prídavných mien, nepriamu reč,  minulý čas slovesa byť,  pravidelné a nepravidelné slovesá, slovnú zásobu priroda, počasie a dopravné prostriedky. Žiaci sú uchvatení touto hrou, a tak sme pre nich vytvorili s pani učiteľkou Svitekovou aj súťažný kvíz,  do ktorého sa budú môcť zapojiť teraz v máji. Sledujte novinky, dozviete sa kedy, kde a ako😉.

              Mgr. Šimková,  PhD.

               

            • Ako si obohatiť slovnú zásobu?

              3. 5. 2023

              Na hodinách anglického jazyka sme uplynulý týždeň pracovali s anglickými slovníkmi. Žiaci pracovali v tímoch a ich úlohou bolo vyhľadať v slovníku 10 slov, ktoré nepoznajú, zapísať si ich a zapamätať,  kto si zapamätal viac ako desať slov, získal jednotku. Na záver žiaci vypísali slovíčka na tabuľu, a tak vytvorili pojmovú mapu. Týmto spôsobom sme chceli poukázať na dôležitosť používania nielen online slovníkov, ale aj klasických papierových. Žiakom sa aktivita veľmi páčila, čiže to be continued 🙂 

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Módne návrhy 3.oddelenia

              2. 5. 2023

              V piatok sa v školskom klube konala veľká módna šou. Mali sme 3 modely, ktoré boli navrhnuté podľa témy: RETRO a model ktorý bol RECYKLO navrhnutý z recyklovateľného materiálu. 

              Naše modelky a model to na prvý krát zvládli bravúrne.

              Súčasťou módnej prehliadky boli aj módne návrhy šiat.

              V jedno popoludnie sme si mali možnosť vyskúšať aká je ťažká práca módneho návrhára. Aktivita sa nám veľmi páčila využili sme všetku svoju kreativitu. A aby ste videli že fantáziou sme nešetrili, tu sú ukážky našej práce.

              2.5.2023  p.vych. Andrea Ölvecká

            • Pôstna krabička

              2. 5. 2023

              Ď A K U J E M E všetkým žiakom, ktorí prispeli a obetovali sa v pôstnom období. Výsledná suma 20 eur bude odovzdaná na účet Slovenskej katolíckej charite. Už za túto sumu si v Ugande vedia kúpiť sadenice. Tešíme sa, že ste sa niektorí dokázali zriecť a obetovať sa pre dobro druhého.

              „Nijaká technika a nijaká inštitúcia nemôže nahradiť ľudské srdce, ľudské úsilie, keď ide o stretnutie s utrpením blížneho. Úcta k ľudskej dôstojnosti sa tak spája s láskou k trpiacemu človeku.“ (Ján Pavol II.)

              Mgr. Macáková, Mgr. Štrbíková

            • Ako funguje ponorka?

              2. 5. 2023

              Ponorka je plavidlo, ktoré je schopné plávať na vode aj pod jej hladinou. Ako je možné, že ponorka, ktorá pláva na vode, sa dokáže ponoriť a následne vynoriť? Na akom princípe funguje ponorka? 

              Žiaci 6. B triedy si pripravili projekty a odpovedali na tieto otázky. 

              Rovnako ako na loď či iné teleso pôsobí na ponorku vo vode vztlaková sila. Na rozdiel od lode sa však u ponorky vyžaduje schopnosť kedykoľvek sa ponoriť alebo vynoriť. To je dôvod, pre ktorý sa musia výrobcovia ponoriek zaoberať jej celkovou hustotou.

              Mgr. Jana Macáková, Mgr. Jana Košútová

            • Retro a recyklo módna prehliadka

              1. 5. 2023

              Dňa 28. 4. 2023 klubáci zažili neobyčajné popoludnie. Dolná chodba sa zmenila na predvádzacie mólo, na ktorom deti predvádzali svoje retro oblečenie. Nápadité boli originálne recyklo odevy dôvtipne vyrobené z netradičných odpadových materiálov( kartónové krabice a rolky, igelitové sáčky, obalové sieťky, staré záclony...) Bola to skvelá zábava! 

              Počas prehliadky sme sa nielen zabavili, ale zároveň poukázali na možnosť tvorby so zreteľom na životné prostredie.

               

              28.4.2023, Mgr. Mariana Šmátralová a Bc. Jana Žáková 

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 9. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 288560