• Novinky

            • Vlastivedná exkurzia III.B

              16. 5. 2022

              Dňa 13.05.2022 III.B absolvovala prehliadku Horného mesta Nitra so sprievodcom Matejom Šiškom. Privítal nás v dobovom oblečení, ktoré sa nosilo v Nitre pred 1200 rokmi. Vysvetlil význam nosenia sekerky, meča a iných prvkov odevu. Deti upútal legendami o mlynárovi, mníchovi i Corgoňovi.

              Predstavil nám budovy v Hornom meste. Veľa rozprával o Morovom stĺpe, padacom moste pri vstupe do hradu, o súsoší Konštatntína a Metoda.

              Počasie bolo premenlivé, slnko sa striedalo s jemným dažďom.

              Zajačková, Luptáková

            • Exkurzia u včelára

              15. 5. 2022

              Žiaci 2.B triedy strávili dňa 12.5. pekné a zaujímavé dopoludnie, plné poučných zážitkov na návšteve u včelára pána Kotrusza na Zobori. Mohli si tu prakticky upevniť svoje vedomosti o včelách, ktoré získali na hodinách prvouky a dozvedieť sa veľa nového o ríši včiel v náučnom programe, ktorý pre deti pán Kotrusz pripravil. Poznatky, ktoré získali spracovali aj vo veľmi pekných projektoch. 

              Tr.uč.A.Jacková

            • Vystúpenie ku Dňu Matiek

              15. 5. 2022

              "Mama je anjel, ktorý žije na zemi.

              Mama, to je krásna dáma, ktorá život dala mi.

              Ďakujem Ti za úsmev, ktorý mi denne dávaš.

              Ďakujem, že si vždy pri mne a ľúbiť ma neprestávaš."

              Dňa 11.5. deti 1.,3.,4. a 10. oddelenia ŠKD vystúpili s krátkym programom na slávnostnej schôdzi Jednoty dôchodcov Zobor, venovanej Dňu matiek. Spevom, tancom, recitáciou, hrou na husličkách sme sa snažili prispieť k slávnostnej atmosfére čo sa nám aj podarilo. 

              Poďakovanie za úspešnú reprezentáciu našej školy patrí pani vychovávateľkám Marianke, Janke, Jarke a  Andree.

              15.5.2022     p.vych A. Ölvecká 

            • Deň matiek: 1.B.

              13. 5. 2022

              Hoci je dobré mamičke lásku a úctu vyjadrovať pravidelne, skvelou príležitosťou kedy pre ňu urobiť niečo špeciálne alebo zhotoviť nejaký pekný darček, ktorý ju poteší, je druhá májová nedeľa. Na tento termín totiž slávime jeden z najkrajších sviatkov, a to Deň matiek. Prváci z 1.B. a v 2. oddelení ŠKD taktiež oslavovali materstvo a puto medzi  svojou mamičkou. Zhotovili portréty svojich mamičiek, nacvičili krátku básničku a vytvorili srdiečko. Všetky tieto darčeky venovali svojim mamičkám z úprimného srdiečka :). 

              p. vych.  Macháliková

              tr. uč. Virágová

            • Chémia s deviatakmi :)

              11. 5. 2022

              Novú nástenku na prízemí sme vytvorili z projektov, ktoré vypracovali žiaci 9. A triedy. V rámci tematického celku prírodné látky sa žiaci naučili dôležité informácie o základných zložkách potravy, zdravej výžive a takisto aj o chorobách a zdravotných problémoch, ktoré nás sprevádzajú každý deň. Nadobudnuté vedomosti uplatnili v projektoch, ktoré sa im naozaj veľmi vydarili. Veď posúďte sami a prečítajte si zaujímavé informácie o výrobe cukru alebo piva, vegetariánstve, celiakii, obezite, vitamínoch či cukrovke :) 

              Deviataci a pani učiteľka Nováková 

            • Ekotopfilm-2022

              11. 5. 2022

              Dňa 10.5.2022 sa žiaci 5.B triedy zúčastnili environmentálneho podujatia s názvom Ekotopfilm - Envirofilm .

              So záujmom si pozreli filmy o zelenom strome, liste,o odpadkoch v kanáloch.Nadmerná spotreba,neuvedomelé správanie,neúcta k prostrediu,negatívny dopad priemyselného pokroku v kontraste s nedotknutou prírodou,ktorá je dokonalým architektom a zároveň tichým svedkom zániku.Toto boli témy,o ktorých žiaci na záver premietnutých filmov so záujmom diskutovali.

              Ing.E.Kozmanová,Mgr.J.Košútová

            • Zbierka školských pomôcok pre žiakov z Ukrajiny

              8. 5. 2022

              PaedDr. Lucia Sűttő, PhD. z Katedry pedagogickej a školskej psychológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre zorganizovala spolu so študentami -Jaroslava Tomková, Soňa Červeňová,Jakub Toráč, Laura Černáková, Marko Prestier, Sára Jendrálová, Viktória,Jánošová, Soňa Adamičková, Nikola Vengrínová, Renata Brndiarová, Paulína Bukovčanová- zbierku pre žiakov z Ukrajiny. 

              Zbierka bola prostredníctvom triednych učiteľov odovzdaná žiakom dňa 03. 05. 2022.

               

              Srdečne  študentom ďakujeme.

               

                                                                                        Mgr. Gabriela Peštová

               

            • HAPPY MOTHER´S DAY

              6. 5. 2022

              Dnes na hodine anglického jazyka sme so žiakmi z 2. B triedy vytvárali milé pozdravy ku Dňu matiek. Deň matiek oslavujeme tento rok 8. mája, veríme, že aj týmto spôsobom spríjmeníme mamičkám ich slávnostný deň. 

              Žiaci 2.B triedy, pani učiteľka Nováková a pani učiteľka Štrbíková :) 

            • Englishstar 2022

              5. 5. 2022

              Dňa 5.5.2022 sa na našej škole uskutočnila medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Našu školu reprezentovalo 94 žiakov od prvého až po deviaty ročník. Žiaci mali na vyplnenie testu 45 minút. Testy boli zamerané na lexiku a morfológiu. Žiaci sa s testami popasovali skutočne bravúrne. Máme veľkú radosť, že sa do súťaže zapojilo také veľké množstvo žiakov, čím dokazujú, že majú naozaj radi angličtinu. 🤗

              Výsledky zverejníme po vyhodnotení na našej stránke. Držíme všetkým palce.

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Štrbíková.

            • Stretnutie so psychológom

              5. 5. 2022

              Na podporu komunikácie, rozvoj komunikačných zručností a rozvíjanie vzťahov na základe komunikácie sa zamerala pani psychologička A. Arendášová, ktorá sa 3.5. venovala žiakom 8. a 9. ročníka v dvoch trojhodinových blokoch. Tieto stretnutia sú pre žiakov vždy veľmi pútavé a obohacujúce.                   

              Mgr. A.Jacková

            • DEŇ SLNKA-3.máj

              3. 5. 2022

              Deň Slnka vyhlásila OSN v rámci programu pre životné prostredie UNEP. Slnko je naša najbližšia hviezda a zároveň najjasnejšia hviezda na oblohe.Deň Slnka je určený nielen na pripomenutie významu a dôležitosti Slnka,ale aj na propagáciu ekológie a významu ochrany životného prostredia.

              Slnečné lúče umožňujú precítiť všetko pekné,čo nám príroda ponúka,ale odkryjú aj to,čo zlé v nej človek napáchal.

              Žiaci z 9.A na hodine biológie vytvorili tajničky,pozreli si zaujímavú prezentáciu o Slnku.Peťka si pripravila projekt o význame a dôležitosti Slnka.Deti na prvom stupni sa o význame Slnka rozprávali, spievali si piesne, strávili dlhší čas vonku, pretože bolo pekné počasie, mohli získavať vitamín D, potrebný pre náš organizmus. 

              E.Kozmanová, N.Bobčeková,M.Kyrczová

            • ŠKD- Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY 1.-2. ROČNÍK

              2. 5. 2022

              Dňa 27. 4. 2022 nás čaro fantázie prenieslo do krajiny rozprávok. Deti z 3. oddelenia ŠKD/ 2. A triedy si nacvičili divadielko, ktoré odprezentovali práve prvákom a druhákom. Dúfajme, že rozprávky O Červenej čiapočke a Ťahal dedko repku aspoň trošku vynahradili týmto deťom obdobie, ktoré neprialo spoločenským a kultúrnym aktivitám. Príjemný umelecký zážitok doladila pieseň Mamka moja mamička, ktorú zaspievali s úsmevom na perách a iskrou v oku.

              Za ich snahu a inšpiratívny prejav im touto cestou ďakujem. 

                                                                                                               2. 5. 2022    Mgr. Mariana Šmátralová 

            • Okresné kolo McDonald's cup- 3.miesto

              2. 5. 2022

              Dňa 2.5.2022 sa uskutočnilo finále okresného kola futbalového turnaja -McDonald's cup.Na turnaji bolo päť družstiev, ktoré postúpili zo svojich skupín.ZŠ Tulipánová, Fatranská, Beethovenova,Klasov a my.

              Naši štvrtáci obsadili pekné 3.miesto! Na turnaji sme dvakrát prehrali, raz remizovali a raz vyhrali.Turnaj vyhrala ZŠ Tulipánová, ktorá postúpila na krajské kolo.

              Aj tretie miesto nás potešilo.Gratulujeme chlapcom aj dievčatám! Odniesli sme si pekný pohár i diplom. 

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 9. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 288077