• Novinky

          • Ťuky ťuk, hlási sa školský klub!
            • Ťuky ťuk, hlási sa školský klub!

              31. 3. 2020

              Zdravím Vás milé deti, milí rodičia.

              Chcela by som Vám mojim príspevkom spestriť čas trávený doma. Priznajme si, sú chvíle, kedy sa trochu nudíme, alebo aj hneváme za vzniknutú situáciu a nevieme ako ďalej. Aj ja mám niekedy také dni, ale čo ma väčšinou posunie ďalej je to, že sme doma všetci zdraví, a že mám doma svoje milé zvieratká. Áno, budem Vám rozprávať o tom, že keď sa opäť stretneme, rada by som naďalej pokračovala v našom spoločnom projekte, na pomoc zvieratkám.

              Zajtra k nám vkročí 1.apríl. Veľa z nás si s radosťou otočí list v našom kalendári. A niekto si možno položí otázku: „Čo asi teraz robia zvieratká v  -našom- útulku?“  Dôležité je  hlavne myslieť na ľudí, ktorí sa o zvieratá starajú.

              Preto, ak budete mať chvíľu čas, poproste rodičov, pozrite si spoločne novú FB stránku https://www.facebook.com/zatulanelabky/, čo majú nové a ako sa im darí. Určite ich poteší zdieľanie ich stránky, alebo krátky pozdrav.

               

              Aj vy teraz máte určite starosť ako sa zabaviť a vymyslieť niečo nové. Tí, ktorí majú doma zvieratko, to majú jednoduchšie. Ale nie vždy majú po ruke maškrtu, ktorou by ich mohli odmeniť za ich lásku. Posielam môj recept na zdravé keksíky, ale bez dospelákov to nepôjde. Preto, keď si splníte svoje povinnosti, určite Vám neodmietnu spoločné pečenie (ale aj upratovanie).

               

              Pečienkové sušienky pre psíka

              500g pomletých kuracích pečienok (maminy vedia určite aké J)

              3 vajíčka

              2 hrste špenátu

              hrsť petržlenovej vňate

              1 lyžica mletých ľanových semienok

              1 hrnček mletých ovsených vločiek

              1 hrnček celozrnnej múky

               

              Všetky suroviny zmiešaj, ale múku pridávaj podľa potreby, nesoľ. Na plech polož papier na pečenie (nie krepový, ani farebný J ). Hmotu rozotri pomocou čoho chceš(okrem nožíka a prstov J ).

              P.S. rodič dá vyhriať rúru na 180C a pečie do ružova cca 20min. Po vychladnutí môžeš maškrty z cesta povykrajovať, alebo natrhať a uskladníš ich v chlade.

               

              „Rybička mačičke chutí!“

              270-300g tuniaka vo vlastnej šťave

              1 vajce

              1 šálka ovsených vločiek

              1 šálka celozrnnej múky

              hrsť petržlenovej vňate

              Všetko zmiešaj a postupuj ako pri prvom recepte.

              Úspech zaručený.

              Nezabudni si pred aj po práci umyť, vydrhnúť, opláchnuť, vyčistiť ruky, rúčky, ručičky!!!

               

              A na záver ešte jedna prosba. Na výkres A4, ktorý si položíš na stôl vodorovne, nakresli ako profík obrázok svojho obľúbeného DOMÁCEHO zvieratka ( pes, mačka, korytnačka, hlodavce alebo iné živočíchy chované vo Vašich príbytkoch :) ). Teraz je na to čas, môžete sa pokojne vyšantiť, maľovať, kresliť, lepiť, tieňovať, čo len chcete.

              Odborne: použite akvarel, pastel, temperu, akryl, farebný papier, prípadne látku.

              Obrázok si odlož a na zadnú stranu napíš svoje meno. Určite sa zapojí veľa detí, a vytvoríme tak stolový kalendár na rok 2021.

              Želám Vám veľa zdaru a na čele žiadnu chmáru.

               

              Končí sa marec, je tu apríl a jedno čínske príslovie vraví: „Ten, kto sa zháči pred nasledujúcim krokom strávi život na jednej nohe.“

              Tak nemajme strach pred nasledujúcimi krokmi, robme čo môžeme, a uvidíte, že časom niektoré zážitky z tohto náročnejšieho obdobia nám vyčaria jemný úsmev na tvári.

              A keďže sa blíži Veľká noc, tak sa môžete potešiť aj výrobou dekorácií pre Vašu radosť a skrášlenie príbytkov. Pár inšpirácií nájdete v prílohe.

               

              Želám pokojné sviatky a verím, že sa čoskoro opäť stretneme.

              vych. Marcela Vörösová

            • ZELENÁ ŠKOLA-POĎAKOVANIE

              31. 3. 2020

              Chceme sa touto cestou poďakovať všetkým žiakom a paniam učiteľkám a vychovávateľkám za spoluprácu vo výrobe SEPARÁČIKOV.Naozaj ste vyrobili úžasných "kamarátov"- Separáčikov.Fotky ste mohli vidieť od pani učiteľky J.Chlebcovej, aj ďalšie fotky potom zverejníme. Môžte sa tešiť na Separáčika z II.C,ktorý je naozaj obrovský, od pani vychovávateľky J.Žákovej. Veríme, že komisia ocení aj túto našu aktivitu,na záverečné ohodnotenie sme sa už prihlásili a čakáme na termín. 

              N.Bobčeková,E.Kozmanová a kolégium Zelenej školy

            • Maskot - SEPARÁČIK

              31. 3. 2020

              Pozrite si kopec super nápaditých Separáčikov, ktorí vznikli v domácom prostredí v čase domáceho vyučovania. Som rada, že si deti našli čas aj na umeleckú tvorbu. Zapojili sa žiaci 5.- 8. ročníka. Ukázali, že fantázia a zručnosť im nechýba. Všetkých chcem pochváliť a poďakovať im, že sa zapojili do výzvy projektu Zelená škola. 

              Mgr. Jana Chlebcová

            • Ako sa chrániť pred vírusmi a chorobami-projektová činnosť

              30. 3. 2020

              Aj keď sme všetci doma, stále makáme a pokračujeme v cvičení našich jazykových zručností. 8. a 9. ročník dostali na úlohu napísať esej na tému: Ako sa chrániť pred vírusmi a chorobami. Daná téma mala žiakov podnietiť k samoštúdiu a vyhľadávaniu dôležitých informácii ohľadom aktuálnej spoločenskej situácie. Žiaci sa zamysleli nad dôležitosťou správnej životosprávy, hygieny a nutnosťou dodržiavať pravidlá, nie len teraz, ale aj celý život. Posielam malú ochutnávku výborných esejí! 

              Mgr. Šimková, PhD. 

            • Čo musíme a nesmieme robiť

              30. 3. 2020

              Od 12. 3. 2020 sa náš školský život poriadne zmenil. Túto zmenu reflektujú aj práce našich piatakov. /5.A, 5.B/ Hlavnou témou žiakov bolo zamyslieť sa nad vecami, ktoré musíme a nesmieme robiť a vybrať si jedného rodiča a rovnako porozmýšlať aj nad jeho povinnosťami a zákazmi. Okrem obyčajných zákazov a príkazov pribudli veci ako nesmiem hrať basketbal, nesmiem ísť von bez rúšky, nesmiem sa stretať s kamarátmi... Okrem jazykového, gramatického a výtvarného aspektu bolo úlohou žiakov aj zamyslieť sa nad povinnosťami svojich rodičov, porovnať a viesť ich aj k väčšej pomoci doma a úcte k rodičom. 

              Mgr. Sviteková

            • Online projekty z anglického jazyka

              26. 3. 2020

              To, že aj keď sa škola zatvorila, ale my stále pracujeme a napredujeme Vám svojimi prácami chceli dokázať aj naši tretiačikovia /3.B/. Pomocou online výučby podporenej aj spoluprácou rodičov, /za čo im veľmi ďakujem/ pripravili krásne projektíky z anglického jazyka. Na potešenie posielame zopár prác.

              Prajeme veľa zdravíčka a veselosti.

              Mgr. Sviteková

            • Medzinárodný festival FLASHMOB 2020

              23. 3. 2020

              Naša škola bola pozvaná na medzinárodný frankofónny festival v rámci cudzojazyčnosti, ktorý sa mal konať 20.3.2020 v Trnave. Kvôli karanténe sa daný festival presúva, a tak zatiaľ posielam ukážku akých šikovných a snaživých žiakov máme na našej škole. Žiaci od 5. po 8. ročník usilovne trénovali a naďalej trénujú, aby sme nacvičený tanec, ktorý reprezentuje všetky kultúry, národy a jazyky, hravo odprezentovali na danom festivale, ktorý je preložený a veríme, že sa ho ešte tento školský rok zúčastníme. Decká, ste supeeeeeeeer. Tešíme sa na vás!!!!!

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková

            • Čítanie s porozumením na hodinách anglického jazyka

              13. 3. 2020

              Mesiac marec patrí tradične knihám. Dňa 11. 3. 2020 sme si skúsili so všetkými piatakmi prečítať celú knižku v anglickom jazyku. Hlasným čítaním sme sa dostali k vypracovaniu úloh súvisiacich s porozumením knihy a zopár žiakov sa osmelilo aj prerozprávať dej v anglickom jazyku.

              Pre mnohých to bola prvá skúsenosť s cudzojazyčnou literatúrou. Veľmi odporúčam skúsiť si aj doma vybrať nejakú primeranú knižku a tým obohatiť nielen fantáziu, ale aj slovnú zásobu a sebavedomie a istotu v komunikácii v cudzom jazyku. Aj učitelia jazykov sa v budúcnosti budeme snažiť vyvinúť záujem a radosť z čítania.

              Mgr. Sviteková

            • Story - prednes poézie a prózy v anglickom jazyku, školské kolo

              9. 3. 2020

              Dňa 9. 3. 2020 prebehlo na našej škole školské kolo prednesu v anglickom jazyku - Story. Porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať a usporiadať víťazov. Napokon predsa prišla k záveru a to:

              v kategórii 1. 3.-4. ročník: 1. miesto - Kimberly zo 4. B triedy, 2. miesto - Janka zo 4. A triedy,  3. miesto Ester zo 4.C triedy

              v kategórii 2. 5. 7. ročník: 1. miesto - Lucka z 5. B triedy, 2. miesto - Ester zo 7. A triedy, a 3. miesto Adelka a Ivonka zo 7. A triedy.

              Všetkým deťom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník recitácie v anglickom jazyku.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Šimková, PhD, Mgr. Heldiová

               

               

            • Hviezdoslavov Kubín 2020

              9. 3. 2020

              Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu.

              V obvodnom kole súťaže našu školu reprezentovali žiaci:Adam Maršík,Michal Labaj,Leyla Denkerová,Vanda Gáliková,Viktor Čičo

              Ocenenie získali: Viktor Čičo -    2.miesto s postupom do okresného kola

                                             Adam Maršík- 2.miesto

                                             Ďakujeme.                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mgr.LenkaŠtefanková

            • Mini basket show

              8. 3. 2020



                          

              Dňa 5. 3. 2020 sa zúčastnil basketbalový krúžok ZŠ kráľa Svätopluka najkrajšieho podujatia basketbalovej mládežníckej sezóny Mini basket show.

              Viac sa dozviete v nasledujúcom dokumente, ktorý pripravil tréner Štefan Gabriel -Mini_basket_show_Piestany_5.3.2020(1).pdf

                                                         Mgr. Gabriela Peštová, zástupkyňa RŠ pre 2. stupeň a ŠKD, Štefan Gabriel - trénrer

            • Pancake day

              6. 3. 2020

              Po dlhej úmornej anglickej gramatike s počítateľnými a nepočítateľnými podstatnými menami, s postupmi na pečenie a varenie prišla sladká odmena, ktorú si museli naši šiestaci sami vyrobiť, aby sa mohli nasýtiť.

              Myslím, že každému naozaj veľmi chutilo a užil si krásnu CLIL hodinu, kde sme prepojili naše vedomosti z angličtiny s praxou a ešte využili aj medzipredmetové vzťahy s technikou.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Pružinský

            • Beseda s environmentálnou tematikou

              3. 3. 2020

              Dňa 3.3.2020 sa štvrtáci zúčastnili besedy s predstaviteľmi Envi-paku,aj autorom knihy s tematikou ochrany prírody a triedenia odpadu.Kniha má názov Nezábudka a Divozel.Besedovali sme o odpade, ako sa triedi, čo sa dá robiť pre lepšiu ochranu životného prostredia.Žiaci prakticky roztriedili množstvo odpadu na tri časti-plast,sklo,papier.Beseda bola pre našu školu opäť prínosom aj v rámci Zelenej školy, ktorá tento rok zabojuje o certifikát práve v oblasti odpadu.

              Mgr.N.Bobčeková

            • FLASHMOB

              3. 3. 2020

              Po pár tréningoch na medzinárodný frankofónny festival to s nami vyzerá takto: 8.A+7.A, čoskoro dáme ukážku aj 5.A.

              Šikovní :) Naše heslo- jazyky spájajú. Ešte máme 17 dní na tréning a potom vyrážame smer Trnava.

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková

            • Beseda so psychológom

              1. 3. 2020

              V dňoch 26.2. a 27.2.2020 prebehli besedy so psychlogičkou pani A.Árendášovou pre žiakov 4. - 8.ročníka, ktoré boli zamerané na problematiku ako sú vzťahy v kolektíve, komunikácia, rešpekt, tolerancia, ohľaduplnosť, vzájomná pomoc  a porozumenie. Ďakujeme pani psychlogičke, ktorá sa už niekoľko rokov takto venuje našim žiakom, pomáha pri formovaní sociálneho povedomia a dobrých vzťahov .

              Mgr A. Jacková, Mgr. E.Kozmanová 

            • SOPKY - 5.A

              1. 3. 2020

              Máme naozaj kreatívnych piatakov. Žiaci 5.A vytvorili krásne modely sopiek a spolu s pokusmi ich odprezentovali na hodinách geografie. 

                                                                                                                                                                        Zverinová

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Štvrtok 25. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 281505