• Novinky

          • Výsledky I-Bobor
            • Výsledky I-Bobor

              26. 11. 2019

              Výhercom srdečne gratulujeme za úspešnú reprezentáciu školy v celoslovenskom kole, najúspešnejšia bola kategória Bobrík (4.a 5.roč) a najlepšie umiestnenie mal žiak 7.A - miesto 51.-81. na Slovensku. Všetcí úspešní riešitelia boli ocenení diplomom a pochvalou. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a tešíme sa opäť o rok.

              koordinatori projektu: Macáková, Heldiová a Zajarošová

               

              Úspešní riešitelia:

              kategória DROBEC:

               3.A- ECMQBVBW, 39CQPCC2, B8UEIRCN, DSVBX4CZ, 3.BC73A5NDB, 3.C- 3ZY1G1D5, LELX1PCV, I7YVHGC4

              kategória BOBRÍK: 

              4.A R9HDTFCQ, AABUF4BV, P8C9N7DZ, P2Y46KD6, E8LZ6UDU, J34VW8EC, FRJNXGCE, V944ILD3, 

              4.B - QUC8S4DM, 68Q1SSEB, NQYFJGCE, 32YPEFC8, EJQCVUCC, ISXZNNC6, 4.C- 3TTSPZDS, N6GKS5DE

              5.A- E4PPNZC6, HY95RNDV, ICB13MCI, FZW6TZDW, VGJNUYCY, GEXGXKCD, DRHJI9CJ, 7EXXCWDB, 

              ED6U91DN, U9GFKGCM, DR2E2MCV, UJ4R6ADB, GN1XRYDE, EVCNY6C1, 14628QEW, UH6LSLC4

               5.B- TNX7ZYD6, RZNMDYCZ, E622U5D9, DXWJ1TC7, ZPRL2ZDP, 2FQYWVDJ, I2ES33DI, 8F74T7EK, 

              kategória BENJAMÍN: 6.A - 8SB9T2D2, 7.A - 43PTCEC2, VFRKV2C6

              kategória KADET:  8.A - DUMRJLCD, 7XFHSCCS

              9.ASMHPC2CL, F5HKGXCM, FJVCX7CX, FJ5FK6CW 

              G R A T U L U J E M

               

            • Dejepisná exkurzia

              26. 11. 2019

              Dňa 7.11. 2019 žiaci V.B sa zúčastnili dejepisnej exkurzie. Exkurzia pozostávala z dvoch častí: 1. Načo nám slúžia múzeá?  Žiaci navštívili Ponitrianske  múzeum, kde si prezreli:

              a) výstavu Život v lesných a vodných biotopoch -  v tejto časti videli množstvo rýb, vtákov,cicavcov z okolia Nitry.    

               b) expozíciu Skvosty dávnovekého Slovenska, kde sa nachádzalo 2200 zlatých, strieborných, kovových predmetov od staršej doby kamennej po 17. stor.  

              c) výstavu Nitriansko v zrkadle dejín – zoznámili sa s vývojom Nitrianska od praveku po stredovek 

              d) výstavu SILICIT- oceľ doby kamennej – žiaci si prezreli exponáty kamenných nálezov z archeologických výskumov Slovenska                                                                                                            

                   Žiaci sa dozvedeli, že v múzeu sa nachádza 84 000 kusov zbierkových predmetov z odborov archeológia, etnografia, história, numizmatika, botanika, geológia, zoológia.                                                    

                  2. Pomníky, pamätníky, sochy, súsošia, pamätné tabule v Nitre                                                                                                      

                       Žiaci sa presunuli z Ponitrianskeho múzea k Župnému domu, kde mali možnosť vidieť pamätné tabule venované J. Jesenskému a Ľudovítovi Ďurišovi . Cesta pokračovala smerom k hradu. V predhradí sa zoznámili so sochami Pribinu, Corgoňa - Atlanta,  Konštantína a Metoda ako i s pamätníkom Morový stĺp a Proglas. Exkurzia pokračovala do Nitrianskeho mestského parku, kde sa žiaci zastavili pri súsoší Protivojnový protest a pomníku padlým v I. svetovej vojne 1914 – 1918.

                    Cieľ exkurzie bol splnený. Žiaci získali množstvo nových poznatkov, ktoré uplatnia vo vyučovacom procese.

              Exkurziu pripravili vyučujúce: PaedDr. Alena Viziová a Mgr. Dominika Zajarošová                                                                                                         

            • Novembrová disco-BIELA NOC-WHITE NIGHT

              24. 11. 2019

              Dňa 22.11.2019 sa našou školou niesol smiech, dobrá nálada a krásne tanečné kreácie v podaní žiakov 4. až 9. ročníka. Počas večera nám do tanca hral DJ Dodes, ktorý namixoval rôzne žánre či už populárnej hudby, alebo hudby staršieho vydania. Pre žiakov bolo pripravené občerstvenie a tombola, v ktorej mohli vyhrať kolobežku, puzzle, vedomostné a spoločenské hry, bedmintonový set, lopty, pc myš, teplučkú deku s vankúšikmi, ale aj halúz tomboly, ako hladká múka, špáradlá, alebo odkvapkávač na zeleninu :) V tombole sme spolu rozdali okolo 65 cien. Ďakujem všetkým sponzorom, vďaka ktorým sme mohli potešiť ešte viac žiakov. Taktiež ďakujem za vaše koláčiky a pizzu, ktoré padli za obeť ako prvé. Touto akciou sme spojili deti mladších ročníkov s deťmi vyšších a počas večera bolo krásne vidieť, akí svorní vedia byť naši žiaci- malí spolu s veľkými trhali spoločne parket :) 

              Ďakujem aj za pomoc všetkým učiteľom a žiakom, ktorí mi počas večera pomáhali. 

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Bubnovačka 2019

              20. 11. 2019

              19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí. Práve tento deň, sme sa so žiačkami 7. A triedy zúčastnili na peknej akcii s názvom Bubnovačka: "Aby bolo deti lepšie počuť".   Akciu organizovalo Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko v spoluprácu s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch.

              Spoločne sme bubnovali čo nám "ruky a nohy stačili" aby sme ukázali, že deti a ich hlas sú pre nás dôležité!

              Mgr. Jakubíková, Mgr. Cmorejová

            • Výchovný program - Ako správne separovať odpad

              19. 11. 2019

              Dňa 19.11.2019 sa žiaci prvého stupňa mali možnosť zoznámiť s výchovným programom,pomocou ktorého  sa mohli dozvedieť- Ako správne separovať odpad.Akciu sme zorganizaovali v rámci našej Zelenej školy.Pozvali sme medzi seba hercov z projektu, ktorí propagujú separovanie odpadu. Program deti upútal hlavne postavičkami, s ktorými žiaci spievali i tancovali a hlavne sa učili o odpade, do akých nádob patrí. Naši žiaci sú veľmi šikovní a všetko zvládali výborne!  

              Mgr.N.Bobčeková, Ing.E.Kozmanová- koordinátorky Zelenej školy  

            • Olympiáda z anglického jazyka

              18. 11. 2019

              Dňa 18.11.2019 sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka. Súťažilo sa v troch kategóriách 1A-ročníky 6.-7., kategňorii 1B-ročníky 8.-9. a kategórii 1C-bilingválni žiaci. Žiaci si zmerali svoje sily v gramatike, lexike, čítaní s porozumením, posluchu a výsledky sú nasledovné:

              V kat. 1A sa na treťom mieste umiestnila Ivonka T., na druhom mieste Alex P. a na prvom mieste Sádeq A. V kat. 1B tretie miesto obsadil Janko J., druhé miesto patrí Katke H. a na prvom mieste skončil Adam Ž. V kat. 1C prvenstvo obsadila Sára Z. Všetci žiaci boli výborní, postupujúcim gratulujeme a držíme palce v okresnom a krajskom kole. 

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková. 

            • Festival o horách a cestovaní-Vysoké hory Nitra

              15. 11. 2019

              Dňa 15.11.2019 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili enviropiatku.Prvý festivalový deň je určený žiakom a študentom nitrianskych základných škôl.Naši žiaci si pozreli dokumenty o prírode.Zaujal ich film s názvom -  Návrat rysov. Program má náučno-vzdelávací charakter, jeho obsahom je environmentálna výchova.Súčasťou programu je i prednáška odborníka zo Správy CHKO Ponitrie.  

              Ing.E.Kozmanová, Mgr.Z.Šimková, PhD.

            • Dejepisná exkurzia

              14. 11. 2019

              Dňa, 14.11.2019 sa žiaci 5.A zúčastnili exkurzie v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu.

              Hlavná expozícia bola zameraná na vývoj poľnohospodárskych techník od najstarších čias po stredovek. Exponáty tvoria väčšinou archeologické nálezy zo Slovenska a predstavujú kultúrnu úroveň roľníckych etník od neolitu do konca stredoveku.

              V ďalšej expozícii poľnohospodárskych lietadiel si žiaci vyskúšali riadiť  lietadlá, helikoptéru a ďalšie exponáty dokumentujúce vývoj poľnohospodárskeho letectva na Slovensku.

              Postupne žiaci navštevovali ďalšie expozície kde sa zoznamovali s exponátmi, používajúcimi v minulosti. Nakoniec sme sa presunuli do skanzenu, kde sme zasadli do lavíc a vrátili sme sa do minulosti. Žiaci tak mohli vidieť a zažiť ako vyzerala trieda, kabinet a učebné pomôcky za čias ich starých rodičov. 

              Zverinová, Sviteková

               

               

               

               

            • Svetový deň DOBROSRDEČNOSTI

              13. 11. 2019

              Pri príležitosti Svetového dňa dobrosrdečnosti a to 13.11.2019 sme počas minulého týždňa na hodinách Etickej výchovy formou preventívnej aktivity pripomínali žiakom dôležitosť dobrých medziľudských vzťahov. Posilňovali sme u žiakov hodnoty ako ochota pomôcť, priateľstvo, tolerancia, pravdovravnosť, solidarita, vďačnosť, svedomitosť...

              Cieľom aktivity bola aj prevencia šikany medzi žiakmi v zmysle. "Pôsobiť proti násiliu sa dá aj posiľňovaním dobra v nás."   

              Mgr. Jakubíková, Mgr. Zverinová

            • Exkurzia - Ručná výroba papiera

              12. 11. 2019

              V pondelok 11.11.2019 sme sa so žiakmi 6.A triedy vybrali na veľmi zaujímavú exkurziu (VYV, DEJ) do obce Prietrž-Podhorie, kde sa naučili ako sa ručne vyrába papier. Je tu malá, jediná slovenská papiernička, kde sa takto papier vyrába z bavlníka. Okrem výroby vlastného papiera žiaci absolvovali interaktívnu besedu o histórii papiera a  písma. Už sa tešíme na vyrobený papier, ktorý sme tam museli nechať uschnúť a ktorý nám z papierne pošlú poštou.

              J. Chlebcová, A. Viziová

            • BEZ DROG

              10. 11. 2019

              Dňa 8.11.2019 sa v triedach druhého stupňa uskutočnila preventívna protidrogová prednáška na tému Pravda o drogách. Žiakom bolo vysvetlené, čo všetko drogy môžu spôsobiť, či už im samotným, ich priateľom alebo ich rodine. Prednáška bola vedená formou diskusie, žiaci mali možnosť klásť prednášajúcemu rôzne otázky. Diskutovalo sa na témy, ako: Drogy v tele, Fyzická závislosť, útok proti vitamínom a minerálom v tele, Falošné údaje o alkohole, Aký účinok, vplyv majú drogy na myslenie, Vpyv drog na osobnosť  a tvorivosť...

              Žiaci piateho ročníka sa stali tzv. protidrogovými RANGERMI, zároveň zložili sľub, že budú ŽIŤ SVOJ ŽIVOT BEZ DROG.

              Hlavným cieľom prednášky bolo dosiahnuť u žiakov porozumenie toho, prečo DROGY škodia a že pre nikoho nie sú skutočným riešením problémov.

              Mgr. Jakubíková

          • Deň elegancie
            • Deň elegancie

              8. 11. 2019

              Dnes 8.11.2019 Žiacky parlament zorganizoval opäť akciu, ktorá stála za to. Naši žiaci ročníkov 4.-9. vytiahli zo svojich šatníkov krásne moderné a elegantné kúsky oblečenia. Boli upravení, uhladení a opäť sme dokázali, že aj šaty robia človeka. Ďakujem za spoluprácu a tešíme sa na ďalšiu akciu budúci piatok- White night :) See you. 

              Mgr. Šimková, PhD.

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Utorok 16. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 277469