• Novinky

            • Exkurzia Podolie a Piešťany

              31. 5. 2019


              Dňa 29.5.2019 sa žiaci 6.A triedy zúčastnili dejepisno - geograficko – výtvarnej exkurzie. Navštívili Matúšovo kráľovstvo – Park miniatúr v obci Podolie, ktorý je sprístupnený návštevníkom od roku 2003. Cieľom exkurzie bolo zážitkovou formou učenia spoznať históriu Slovenska ( život feudálov, ktorých nám dnes pripomína história, legendy, povesti). Žiaci sa dozvedeli, že na Slovensku bolo 150 hradov ( niektoré z nich sa zachovali ako zrúcaniny, niektoré zmizli zo zemského povrchu a niektoré nám slúžia ako múzeá), že cieľom tvorcov parku je zachrániť ročne 4 – 5 objektov kultúrneho dedičstva. Mali možnosť vidieť 69 modelov (Bratislavský hrad, Súľovský, Červený Kameň, Čachtický, Krásnu Hôrku, Beckov ale i Dražovský kostolík... ) samozrejme nádhernú architektúru a šikovnosť majstra R. Kucmena, ktorý modely vytvára. Dozvedeli sa , že v budúcnosti sú pripravované modely hradov Trenčianského a Oravského, Vlkolínca, rodný dom J. G. Tajovského, J. Nižňanského ako i mohyla M. R. Štefánika. Okrem Podolia žiaci zavítali do našich významných slovenských kúpeľov Piešťany, ktoré nás preslávili v zahraničí svojou liečivou vodou, bahnom, liečením reumatizmu,  zlomenín...  Odvážnejší  túto vodu horúcu 60°C aj ochutnali.

              Exkurziu pripravili: PaedDr. Alena Viziová, Mgr. Jana Chlebcová

               

            • Matematický klokanko a klokan

              31. 5. 2019

              V marci prebehla na ZŠ kráľa Svätopluka medzinárodná matematická súťaž, do ktorej sa každoročne zapájajú žiaci od právačikov až po deviatakov. Okrem Slovenska je do tejto súťaže zapojených 80 krajín sveta. Súťaž dáva deťom priestor na osobný rozvoj, učí ich zodpovednosti, systematickej práci a dáva im radosť z myslenia.

              V tomto školskom roku sa zapojilo rekordných 160 žiakov, z toho 130 žiakov z ročníkov 1. - 3. a 30. žiakov z ročníkov 4.- 9. Úspešných riešiteľov bolo 33. 

              Každý účastník dostal diplom a zvýrazňovačku, 20% najúspešnejších získalo aj malé odmeny s logom Talentídy.

              Šampiónom školy sa v tomto školskom roku stal žiak 4.B triedy - Dávid Čuka

               

              Blahoželáme - vyučujúce matematiky 1.- 9. ročníka a koordinátorka súťaže pani učiteľka Lovásová

            • Čítajme si ......2019

              30. 5. 2019

              Projekt Čítajme si...- 2019 sa na našej škole uskutočnil 30.mája 2019.Vznikol pred dvanástimi rokmi. Cieľom je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.My sme sa zapojili so žiakmi prvého i druhého stupňa. Celkovo čítalo 325 žiakov.

              Ing.E.Kozmanová

          • Mladí v projekte
            • Mladí v projekte

              29. 5. 2019

              Dňa 29.5.2019 sa členovia Žiackeho parlamentu zúčastnili poznávacieho zájazdu v rámci projektu Mladí v projekte. Ako prvé sme navštívili balneologické múzeum v Piešťanoch, kde sa sa dozvedeli veľa informácii o tomto krásnom kúpeľnom meste a o jeho histórii. Ďalej sme sa vybrali do vojenského historického múzea, v ktorom sme si vypočuli užasnú prednášku o druhej svetovej vojne, technike, ktorá v nej bola použitá a o dopade vojny na ľudské životy a vplyvu vojny na ďalší vývin krajín a spoločnosti. Utvrdili sme sa v tom, že Československo bola jedna sebestačná a prosperujúca krajina, ktorá patrila medzi elitu vo svete. Tešíme sa na ďalšiu podobnú akciu a určite odporúčame navštíviť vojenské historické múzeum aj počas DOD alebo počas akcie Noc múzeí. Viac info nájdete na stránke: http://www.vhu.sk/boje-o-slovensko-v-roku-1919-a-francuzska-vojenska-misia-avizo/

              Mgr. Šimková, PhD. 

            • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

              29. 5. 2019

              Dňa 28. 5. 2019 sa žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku The Onlines

              Tematikou sa divadelná hra snažila priblížiť každodennému životu dnešných teenagerov, ktorí väčšinu svojho času trávia na sociálnych sieťach a na mobiloch. Posolstvom hry bolo, že skutoční priatelia a skutočné veci sa dejú mimo virtuálneho sveta, že človek musí vyjsť von, nadviazať reálnu komunikáciu, lebo štastie, vzťah, ani skutočné priateľstvo čisto iba vo virtuálnom svete nenájde.

              Angličtina bola veľmi zrozumiteľná a dúfam, že aj témou a jemným humorom oslovila dnešnú mládež.

              Mgr. Sviteková

               

            • Rovesnícke vzdelávanie

              27. 5. 2019


              Dňa 27.mája 2019 si starší žiaci z kolégia  Zelenej školy pripravili pre mladších spolužiakov rôzne aktivity, prezentácie, tajničky, ktoré  sa týkali témy ODPAD! Zdôrazňovali potrebu separovať odpad, vedieť ho správne triediť, vždy na záver si overili aké poznatky žiaci majú.Ďakujeme všetkým, ktorí sa na akcii podielali.

              N.Bobčeková, E.Kozmanová

            • Škola v prírode tretiakov

              27. 5. 2019

              V dňoch 20.5.-24.5.2019 absolvovali naši tretiaci Školu v prírode na krásnom mieste Nízkych Tatier, v dedinke Bystrá, na Táloch. Počasie sa nám síce striedalo, ale nám to vôbec nevadilo.Každý deň sme strávili pobytom vonku, či už hrami s animátormi, alebo dlhou túrou na Tále i na Dedečkovu chatu, cez les a krásne lúky. Navštívili sme i Bystriansku jaskyňu, ktorá bola iba 150 metrov od nášho penziónu. Výborne nám varili a ubytovanie sa nám páčilo. Máme určite veľa zážitkov.

              N.Bobčeková,R.Zajačková, Ľ.Malíková,A.Olvecká 

            • Súťaž: Nitra moje mesto

              27. 5. 2019

              Dňa 17.5. 2019  žiaci 8.A triedy Emma Kováčová, Natália Verešová a Adam Žember reprezentovali školu vo vedomostnej súťaže "Nitra, moje mesto" o putovný pohár primátora mesta Nitra. Umiestnili sa na 4. mieste. Blahoželám. 

              PaedDr. A. Viziová

            • Turisticko-historická vychádzka

              27. 5. 2019

              Dňa 11.4. 2019 sa žiaci 8. A triedy  zúčastnili turisticko – historickej exkurzie vrchom Zobor za prítomnosti vyučujúcej PaedDr. Aleny Viziovej a p. lektora Petra Maníka, ktorý nás exkurziou sprevádzal. Žiaci získali množstvo cenných poznatkov z histórie hradiska Zobor, ktoré využili pre súťaž Nitra moje mesto. Zoznámili sa aj s faunou a flórou Zobora, ktorú mali možnosť vidieť v plnej kráse jarného rozkvetu.

            • Nitrianska pasovačka

              25. 5. 2019

              Dňa 20.5. 2019 sa konala znovuzrodená súťaž pod názvom "Nitrianska pasovačka". Tento projekt zorganizoval zápasnicky odiel TJ AC Nitra.

              Našu školu reprezentovala dvojica chlapcov, ktorí sa zápaseniu aj venuju a to dokázali využiť aj na súťaži.

              Boris K. zo 4.C triedy dominoval a získal zlatú medailu a Matej. J. z 5.A triedy vybojoval pekné tretie miesto.

              Gratulujeme!

              Pružinský, Baracká

            • Song

              23. 5. 2019

              Dňa 22.5.2019 sa konalo okresné kolo v speve v anglickom jazyku s názvom Song. Našu školu reprezentovali žiaci v dvoch kategóriách. V prvej kategórii sólo spev, súťažila Janka zo 4.B, v kategórii skupinový spev súťažili žiačky Janka (3.A), Sofia a Lea (4.B) a v druhej kategórii nás reprezentovali žiaci z piateho ročníka Viki a Timotej a žiačka šiesteho ročníka Ester. Ďakujem všetkým za pekne odvedenú reptezentáciu školy. 

              Mgr. Šimková, PhD. 

            • Majstrovstvá okresu Nitra v atletike

              20. 5. 2019

              Majstrovstvá okresu Nitra v atletike

              Dňa 20. mája sa konali Majstrovstvá okresu Nitra v atletike. Na atletickom štadióne AC Stavbár Nitra našu školu reprezentovala pätica žiakov.

              Striebornú medailu v behu na 60 m. vybojovala E. Kováčová ,ktorá získala aj 5. miesto v skoku do dialky. 

              V behu na 800 m. P. Bieliková obsadila výborne 6. miesto.

              Ďalši žiaci Sára, Marko, Terezka dosiahli tiež pekné výsledky.

              Žiakom ďakujem za reprezentáciu školy.

              Pružinský

            • Školský turnaj vo florbale ročníkov 1.-4.

              13. 5. 2019

              Dňa 13.mája 2019 sa na škole usporiadal už štvrtý ročník turnaja vo florbale pre žiakov prvého stupňa. Tento šport deti veľmi baví, rady ho hrávajú a veľmi sa v ňom zdokonaľujú. Najskôr odohrali svoje zápasy prváci a druháci. Víťazom sa stala trieda 2.A pred 1.B a medzi tretiakmi a štvrtákmi vyhrala trieda 3.A pred 4.A. Turnaj sa niesol v naozaj búrlivej atmosfére, všetci intenzívne povzbudzovali svojich favoritov i súperov!!! Ďakujem p.uč.S.Jakubíkovej za pomoc pri turnaji. 

              Mgr.N.Bobčeková

            • Indiánsky deň

              7. 5. 2019

              Do galérie Indiánsky deň boli pridané fotografie.

              Dňa 7. mája sa v ŠKD uskutočnil Indiánsky deň. Veľký duch Manitu zvolal indiánske kmene, aby prežili deň plný zábavy a hier. Naši malí indiáni si precvičili svoju zručnosť v lukostreľbe, obratnosť pri splavovaní rieky aj odvahu pri lovení bizóna. Potom sme si spolu posadali, aby sme si rozprávali o živote a zvykoch indiánoch a vyrozprávali starú indiánsku legendu. Ďakujem za spoluprácu mojim kolegyniam veľkým indiánskym náčelníčkam.

              Mgr. T. Janega

               

            • Natáčanie-Školské správy

              7. 5. 2019

              Počas uplynulého týždňa sa na našej škole uskutočnilo 2. natáčanie s TV Nitričkou. Žiaci sa pripravovali na natáčanie nielen počas nášho krúžku ale aj doma s rodičmi. Ďakujeme našim reportérom, moderátorom a žiakom, ktorí boli ochotní podielať sa na tvorbe reportáží. Tešíme sa na výsledok, ktorý si budete môcť pozrieť na vašich obrazovkách na konci mesiaca.

              Zverinová, Jakubíková

            • JARNÝ MATBOJ 2019

              6. 5. 2019

              Dňa 3.5.2019 sa žiaci 5., 6., a 7. ročníka zúčastnili matematickej súťaže s názvom JARNÝ MATBOJ 2019. Išlo o prvý ročník, ktorý bol organizovaný pre štvorčlenné tímy zložené zo žiakov piatych až ôsmych ročníkov ZŠ a prímy až tercie OG z Trnavského a Nitrianskeho kraja. Súťaž sa konala v priestoroch ZŠ s MŠ, Ulica Maxima Gorkého 21 v Trnave.

              Žiaci boli radi, že sa mohli zúčastniť akcie mimo Nitry a napriek tomu, že sa neumiestnili na prvých troch miestach vo svojej kategórii, tešia sa na budúci ročník.

              Ako sami žiaci napísali  „ bolo to stresujúce a zároveň zábavné a bláznivé“ .

              RNDr. Zuzana Rampašeková, PhD.

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Sobota 20. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 279506