• Novinky

            • Educate Slovakia2019

              31. 1. 2019

              V týždni od 28. 1. – 31. 1. 2019 prebiehal na našej škole projekt Educate Slovakia. Našu školu navštívili študenti Aqil z IndonézieAlana z Brazílie. Do projektu boli zapojení žiaci štvrtých a piateho ročníka. Všetky triedy absolvovali 5 vyučovacích hodín, kde sa postupne zoznamovali s kultúrou, tradíciami, nezvyčajnými hudobnými nástrojmi, prírodnou scenériou Indonézie a Brazílie. Stážisti otvorili aj tému životného prostredia ako globálneho problému ľudstva a vzdelávali žiakov v spôsoboch jeho ochrany.

              Počas týždňa si žiaci zahrali spolu hry a svoje nadobudnuté vedomosti zhmotnili v kresbách. Ale čo bolo najdôležitejšie, mali  hodiny v anglickom jazyku.

              Dňa 16. 2. 2019 o 15:00 sa bude konať v nákupnom centre N- Centro Nitra podujatie nazvané Global village. Stážisti tam budú  prezentovať  jedlá, nápoje a hudbu z Brazílie, Taiwanu a Indonézie. Pozvaní sú všetci žiaci v sprievode s rodičmi.

              Dúfame, že sme tento týždeň priblížili našim žiakom potrebu neustáleho vzdelávania sa v jazykoch a vnímania multikultúrnej spoločnosti, ktorej sme boli svedkami počas celého januárového týždňa.

              PhD. Zuzana Šimková, Mgr., Mgr. Viola Sviteková

            • Majstrovstvá okresu v korfbale

              30. 1. 2019

              30.1.2019 sa dvanásti štvrtáci zúčastnili majstrovstiev v netradičnom športe- korfbal. Naši žiaci nás výborne reprezentovali, hoci túto hru hrali prvýkrát.Jedno z družstiev, ktoré pozostáva  z chlapcov a dievčat obsadilo 1.miesto a druhé družstvo, taktiež zmiešané, v kategórii U 12 výborné druhé miesto. Žiaci mali výborné zážitky. Gratulujeme im!!!

              Mgr.N.Bobčeková

          • Zelená škola – aktivita ôsmakov
            • Zelená škola – aktivita ôsmakov

              17. 1. 2019

              Naša škola je zapojená do projektu Zelená škola. V rámci aktivít tohto projektu na našej škole, žiaci 8. ročníka vytvárali na hodinách Informatiky vzdelávacie pracovné listy pre I. a II stupeň žiakov našej školy. Pracovné listy boli na tému triedenie odpadu. Žiaci využili svoje zručnosti pri práci s počítačom a spolu so svojou kreativitou vytvorili zábavné a zároveň aj edukatívne materiály. 

              Heldiová

               

          • " Stoličková"
            • " Stoličková"

              10. 1. 2019

              Po prázdninách sme museli začať opakovaním. Na angličtine v druhom a treťom ročníku to boli anglické slovíčka, na slovenčine v štvrtom ročníku vybrané slová.  Na opakvanie sú najlepšie hry, keď sa učíme ani nevieme ako. Táto hra sa volala " Stoličková".  Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Na tabuli boli napísané slovíčka v troch radoch a pred nimi boli stoličky. Víťazom je ten žiak, ktorý si skôr sadne na správnu stoličku  (je nad ňou dané anglické/ vybrané slovo napísané). Žiak, ktorý súboj vyhral, si sadá na svoje miesto v lavici. Druhý z dvojice, sa zaradí naspäť dozadu, do svojho radu. Idú ďalší dvaja z radu. Vyhráva rad žiakov, ktorý sa skôr minie. Cieľom hry bolo dostať do hláv detí význam, aj písomnú podobu anglického či vybraného slovíčka. Hravo! p. uč. Heldiová

            • Školské správy

              9. 1. 2019

              Počas mesiaca december sa na našej škole uskutočnilo natáčanie s TV Nitričkou- Školské správy. Žiaci si vyskúšali rolu redaktorov a moderátorov a pripravili si zaujímavé reportáže o činnostiach, ktoré sa realizujú na ZŠ kráľa Svätopluka. Išlo im to výborne :-)

              Výsledok našej práce si môžete pozrieť na dole uvedenom linku.

              http://tvnitricka.sk/novinky-zo-zs-krala-svatopluka/

               

              Mgr. Alena Zverinová, Mgr. Sandra Jakubíková

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Utorok 16. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 277475