• Novinky

            • Dobrý skutok sa počíta !

              19. 12. 2018

              Aj v našom meste žijú ľudia odkázaní na pomoc iných. Ich osud by nám nemal byť ľahostajný. Pomaly sa stáva tradíciou, že žiaci 8.A triedy sa spolu aj so svojimi rodičmi snažia týmto rodinám pomáhať. Som rada, že mám takých žiakov, ktorí si uvedomujú, že aj ľuďom v núdzi treba pomáhať. Potraviny poputujú na Krčméryho ulicu v Nitre - do Útulku pre jednotlivca. 

              ÚPRIMNÉ ĎAKUJEM PATRÍ NIELEN ŽIAKOM, ALE AJ ICH RODIČOM. Učme sa robiť dobré skutky a pomáhať. Veď predsa dobrý skutok sa počíta!

              Ing. Eva Kozmanová 

            • Exkurzia

              19. 12. 2018

              V piatok 14.12.2018 sme so žiakmi navštívili Mincovnňu v Kremnici a Múzeum SNP v Banskej Bystrici. 

              Žiaci mali možnosť nahliadnuť na celý proces razenia mincí až po ich balenie. V Múzeu SNP sme si si prehliadli expozíciu, ktorá prezentovala rozhodujúce politické, vojenské a spoločenské udalosti histórie Slovenska v kontexte s dejinami Európy v rokoch 1918-1948.

              Z exkurzie sme si odniesli množstvo nových informácií a poznatkov.

              Mgr. Lahučká, Mgr. Jakubíková

               

            • Detské moderované správy

              19. 12. 2018

              Prvé natáčanie s TV Nitričkou už máme úspešne za sebou. 

              Počas uplynulých dvoch týždňov prebehlo na našej škole natáčanie, na ktorom sa podielali žiaci školy ZŠ kráľa Svätopluka. V krátkych reportážach si diváci budú môcť pozrieť činosti a aktivity, ktoré prebiehajú na našej škole počas celého školského roka. 

              Týmto vás pozývame sledovať našich žiakov na televíznej stanici TV Nitrička, 24.12.2018 o 18.00

              Mgr. Alena Zverinová, Mgr. Sandra Jakubíková

          • Christmas postcards
            • Christmas postcards

              18. 12. 2018

              So žiakmi 4.B sme sa tento rok na hodine ANJ rozhodli napísať vianočné pohľadnice po anglicky, ktoré si decká krásne dekorovali a napísali milé priania k vianočným sviatkom. Žiaci svoje pohľadnice venujú žiakom štvrtého ročníka vo Veľkom Lapáši. Dúfame, že sa žiaci potešia a podobnú aktivitu urobíme aj ďalší rok, a tak stane sa našou tradíciou. 

            • Mikrotím v Senci

              18. 12. 2018

              V nedeľu 16.12.2018 bol basketbalový krúžok znovu v akcii. Zúčastnil sa 3. kola mikroligy v Senci kde reprezentoval našu školu v súťaži proti deťom zo Senca a ZŠ Lachova z Bratislavy. AKTIVITA - to slovo ma napadlo, keď som večer premýšľal ako by som charakterizoval výkon našich detí v nedeľu v Senci. Veľmi ma potešilo, že boli aktívny v obrane, išli do lopty, vracali sa do obrany, predbehli súpera a zobrali mu loptu z driblingu. Rovnako tak v útoku šprintovali do koša, sem tam síce zabudli prihrať lepšie stojacemu spoluhráčovi ale keď nechceli stretiť loptu ... Viacerí tiež dali prvý kôš v súťažnom zápase, no nedeľa sa nám vydarila!

              tréner Gabriel

            • Vianočná burza

              17. 12. 2018

              Dnes, 17.12.2018 sa na našej škole uskutočnila tradičná vianočná burza.Vôňa vianočného punču, ktorý navarili mamičky z Rady rodičov znásobená vôňou vianočných koláčikov od našich mamičiek, babičiek, krstných mám...A k tomu nádherné autentické vianočné ozdôbky zhotovené synmi, dcérami, vnukmi, vnučkami -  malými anjelikmi.Štedrosť rodinných príslušníkov pomôže každej  triede. Ďakujeme Vám! Vianočná burza na našej škole spája všetky generácie.Spoločne sme pocítili " čarovný dych blížiacich sa Vianoc."

              Eva Virágová, Andrea Olvecká

          • Vianočná burza
            • Vianočná burza

              17. 12. 2018

              Dňa 13.12.2018 sa konala už tradičná vianočná burza, ktorá bola organizovaná Žiackym parlamentom. Žiaci 4.-9.ročníka mali možnosť si vyskúšať svoje obchodnícke zručnosti a počas celého dňa predávali svoje krásne a chutné výrobky. Ďakujem všetkým zúčastneným. 

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Exkurzia - slovenské cechy

              12. 12. 2018

              Dňa 3.12. 2018 sa žiaci 6.A triedy zúčastnili dejepisno – výtvarnej exkurzie v Detskom múzeu Severka v Nitre. Téma výstavy bola ,,Zo života cechov na Slovensku“. Žiaci sa zážitkovou formou dozvedeli poznatky o cechoch, že cech: mal svoje stanovy, cechovú listinu, erb, zástavu s obrazom patróna svojho remesla, dozeral na kvalitu výrobkov, prijal iba skúsených tovarišov, ktorí odborné znalosti dokázali vyhotovením majstrovského výrobku.... Žiaci sa oboznámili s prácou remeselníkov, ktorí boli združení v cechu obuvníkov (videli pracovné nástroje obuvníkov, obuvnícku dielňu, zoznámili sa s výrobou topánok...). V záverečnej časti exkurzie sa žiaci rozdelili do dvoch skupín. Jedna skupina si vyrobila zástavu svojho cechu a druhá skupina si zhotovila erb svojho cechu. Žiaci počas exkurzie získali mnoho cenných poznatkov o cechoch, ktoré budú využívať vo vyučovacom procese. Takáto zážitková forma učenia priniesla žiakom množstvo informácií o remeslách a možno niektorí žiaci si našli v remeslách aj svoje budúce povolanie.

              Exkurziu pripravili vyučujúce: PaedDr. Alena Viziová, Mgr. Jana Chlebcová

               

            • Vianočné aranžovanie

              15. 12. 2018

              Každoročne sa zúčastňujeme súťaže žiakov v aranžovaní v CVČ Domino. V tomto roku sa v piatok rozhodol vyskúšať svoje zručnosti Oliver Kluch zo 6.A triedy. Vytvoril krásne aranžmá na tému vianočný veniec na dvere. Aj keď so svojou prácou nevystúpil na stupne víťazov, môže sa tešiť z príjemne stráveného dňa, kde načerpal mnoho inšpirácií a získal cenné rady od odbornej poroty. Dúfam, že vo svojej tvorbe bude pokračovať aj naďalej. Prajem mu pri tom veľa tvorivých nápadov a chválim krásnu prácu. 

              Mgr. Jana Chlebcová

          • Mikulášsky karneval 2018
            • Mikulášsky karneval 2018

              11. 12. 2018

              Piatok 7.12.2018 môžeme označiť ako PARTY DAY :) Členovia Žiackeho parlamentu zorganizovali Mikulášsky karneval, ktorý sa konal v pavilóne B v inkriminovaný večer. Žiaci 4.-9. ročníka žúrovali o sto šesť. Počas večera nám super atmosféru robil pán Dj Dodes, bolo pripraveného veľa dobrého papania, prebehlo vyhlásenie troch najkrajších masiek a záver večera sme zaklincovali bohatou tombolou, v ktorej sa rozdalo okolo 70 cien. Touto cestou by som sa chcela veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí prispeli či už do tomboly alebo chutnými koláčikmi. Ďakujem aj trom pani učiteľkám, ktoré mi pomohli, aby daný večer prebehol bez problémov. Ďakujem taktiež pani Ingrid Mániovej (www.plantmania.sk), ktorá nám prišla urobiť krásnu vianočnú výzdobu. S nadšenými feedbackmi od žiakov sa mi opäť potvrdilo, že povolanie učiteľ je naozaj poslaním a radosť žiakov je pre mňa najväčšou odmenou. Takže, vidíme sa znovu pri ďalšej tip-top akcii. Hands up in the aaaaaiiiiiiiirrrrr :P 

              Mgr. Zuzana Šimková, PhD.

               

               

            • Školské kolo Pytagoriády

              14. 12. 2018

              V dňoch 12.12.2018 a 13.12.2018 sa na našej škole konalo školské kolo Pytagoriády. Zúčastnilo sa približne 60 žiakov od tretieho až po ôsmy ročník. Zo 60 - tich žiakov je úspešných 38 žiakov. Medzi vynikajúcich riešiteľov patrí šikovná žiačka tretieho ročníka (3.A) s počtom bodov 25. Získala plný počet bodov pri riešení úloh (15) a navyše body za čas. Samozrejme všetci žiaci si zaslúžia pochvalu za odvahu pri riešení Pytagoriády. 

              Mgr. Zajarošová, Mgr. Lovásová

            • Minibasketshow v Seredi

              8. 12. 2018

              Basketbalový krúžok našej školy 4.12.2018 v Seredi bojoval v základnom kole o postup do celoslovenského finále. V konkurencii šiestich tímov obsadili druhé miesto a získali pohár, ktorý prevzal kapitán družstva M. Valášek.

              tréner Gabriel

            • Vítanie Mikuláša

              8. 12. 2018

              Deň 6.12.2018 sme oslávili v duchu vianočnom, plnom vianočných kolied a básní, pretože k nám zavítal Svätý Mikuláš. Počas prvých troch vyučovacích hodín, Svätý Mikuláš pozdravil všetky deti našej školy a ako odmenu za poslúchanie a zaspievanie básničiek a pesničiek im Mikuláš daroval krásny balíček. Tešíme sa, že sme takto pekne spolu oslávili tento vianočný sviatok. 

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Peštová.

            • Technická olympiáda - okresné kolo

              4. 12. 2018

              Víťazi školského kola technickej olympiády sa zúčastnili 9. ročníka TO.

              Našu školu v priestoroch SOU a ZŠ Nábrežie Mládeže kategórii  A- starších žiakov reprezentovala dvojica žiakov A. Lobodáš a A. Žember a za B. kategóriu- mladších žiakov  T. Šillerová.

              Priebeh súťaže pozostával z dvoch častí, v prvej časti žiaci písali test a v druhej časti vyrábali a skonštruovali konkrétny výrobok. Hodnotiaca komisia vyhodnotila testy i obodovala skonštruované výrobky. Žiaci s najvyšším počtom bodov postupujú do regionálneho kola.

              Pružinský

            • Basketbalový turnaj - IV. ročník

              4. 12. 2018

              Dňa, 30.11. sa na našej škole uskutočnil basketbalový turnaj. Sily si zmerali zmiešané družstvá chlapcov a dievčat IV. ročníkov. Naši štvrtáci ukázali, že basketbal hrať vedia a zápasy mali veľmi dobrú úroveň. Napokon sa z víťazstva tešilo družstvo zo IV.B triedy.

               

              Pružinský, Gabriel - tréner

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Sobota 27. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 282720