• Novinky

            • Plavba lode 4.A

              30. 6. 2021

              2. septembra 2020 prevzali kormidlo 4.A  triedy do rúk pani učiteľka Mgr. Nataška Bobčeková a pani vychovávateľka Andrea Ölvecká. Ako to na mori býva, plavba bola striedavo oblačná. Naša loď sa plavila pokojnými vodami, ale  prišli aj dni búrlivé, počas Covidovej pandémie. No spoločne sme to ustáli.

              V septembri sme nastúpili a s plným nasadením sme začali pracovať. Poznáte nás?      

              Pokračovali sme  projektom: "Čo o nich ne/vieme?" Tu sme zapájali všetky svoje zmysly do poznávania netradičných aj tradičných druhov ovocia a zeleniny. Najviac si prišiel na svoje náš jazýček pri ochutnávkach granátových jabĺk, Našky hrušiek, mrkvy a tiež Hurmikaki. 

              Na Vianoce sme nezabudli ani na starkých a vyjadrili sme im našu vďaku a lásku aspoň malými, ale za to s láskou naplnenými krabičkami, do ktorých sme vyrobili pozdravy.

               Škoda že nás stopla Covidova morská búrka a zakotvila nás na pár mesiacov doma.

              O to viac sme sa na seba tešili, keď sme vyrazili z domácich prístavov opäť na more za vedomosťami a zručnosťami. 

              Pomaly sa začalo otepľovať a my sme trávili viac času na slniečku. Behali sme konečne po vonku za loptou a svoju energiu sme konečne mohli naplno využiť.

              Kvety začínali kvitnúť a my sme si ich vyrábali aj na spestrenie našej triedy.

              Keď nám už bolo príliš teplo, vybrali sme sa za výtvarnými umelcami a projekt: "Zahrajme sa na maliarov" nám predstavil a dal možnosť vyskúšať maľovať ako Romina Lerda, Piet Mondrian, Leonardo da Vinci alebo Romero Britto. Však sme dobrí? Čo? 

              No a na záver našej plavby sme sa priplavili na ostrov Mačiek a psov. Čo sme videli, to sme ako majstri maliarskeho umenia aj zachytili farbami a prispeli tým do Klubáckeho kalendára.

              No a plný zážitkov sme dorazili do prístavu. Dúfam, že som Vám aspoň trošku priblížila plavbu lode 4.A. 

              Deti a Vám prajeme s pani učiteľkou už len samé slnečné dni pri plavbe za vedomosťami v 5. ročníku. 

              Tak ako sa zdravia všetci  námorníci, už len:

              AHOJ............a šťastnú plavbu! 

              30.6.2021       p.vych. Andrea Ölvecká

            • Hokejbalové dni

              30. 6. 2021

              V dňoch 28. a 29. júna sme pre deti zorganizovali hokejbalové dopoludnie. Zámerom bolo hravou formou priblížiť deťom hokejbal, pre ktorý sú vytvorené podmienky priamo v areáli školy. Pre žiakov boli pripravené tri stanovištia, v rámci ktorých mali možnosť precviciť si prácu s hokejkou, vedenie loptičky a streľbu na bránu. Hokejbalové dopoludnia boli akousi ochutnávkou tohto športu – v ďalšom školskom roku totiž budú mať žiaci a žiačky možnosť prihlásiť sa aj na hokejbalový krúžok. Veríme, že sme touto aktivitou deťom spestrili záver školského roka a priblížili šport, v ktorom patria Slováci k najúspešnejším na svete.

            • Our last English lesson in this school year

              26. 6. 2021

              Aj v 4.B triede nadišla posledná hodina Anglického jazyka v tomto školskom roku. Hodina sa niesla v príjemnej atmosfére. Ešte naposledy sme si zopakovali slovíčka, zahrali sa rôzne hry a rozdali si pamätné listy a drobné darčeky. Deti celý školský rok veľmi usilovne na hodinách pracovali, učili sa nové slovíčka, gramatické javy a svoje zručnosti si precvičovali cez online aktivity ako aj cez rôzne hry a samozrejme aj bleskovky zo slovíčok a testy z jednotlivých lekcií. Na 1 s hviezdičkou zvládli aj online vyučovanie, počas ktorého  pracovali veľmi aktívne. Aj touto cestou ďakujem rodičom za vzornú spoluprácu a deťom prajem krásne leto plné zážitkov a oddychu. p.uč. Štrbíková

            • Zobor túr🙂 9.A

              25. 6. 2021

              Po dlhom čase sme konečne ako jedna trieda zavítali do krásnych končín nášho Zobora. Chutných špekačiek a klobásiek plné batohy a hostina ako sa patrí na záverečnú deviatacku🙂 Tomáš zabezpečil riadny kus dreva a šikovní chlapci, ale aj dievčatá si zmerali silu v jeho rúbaní. Baby nám spravili super disco a Patrik, šikovný skaut, hravo založil vatru. Krásny deň za nami, s plnými bruchami a peknými spomienkami sa pomaličky lúčime s našimi deviatakmi. Budete nám chýbať, ale stredná škola volá🙂 budete tu mať vždy dvere otvorené....❤

              Pančelka Šimková 

            • Atletický štvorboj

              25. 6. 2021

              Na konci roka sa na našej škole konali športové preteky pod názvom Atletický štvorboj. Keďže tento rok nám súťažiam opäť neprial, chceli sme deťom dopriať aspoň naše tradičné zmeranie si síl v atletických disciplínach. Atletický štvorboj sa skladá zo športových kategórií: beh na 60 m, beh na 500 m, hod medicinbalom a skok. Súťažiacim sa z každej disciplíny zrátali body a najlepší traja z každého ročníka boli ocení medailami a sladkou odmenou.

              Pružinský, Káčer

            • Rozlúčková hodina anglického jazyka v 2.C

              21. 6. 2021

              Školský rok 2020/2021 sa nezadržateľne blíži ku koncu. Bol to náročný školský rok pre každého. Počas roka naši malí angličtinári krásne pracovali aj na online hodinách a aj na prezenčných hodinách. Tak sme sa s pani učiteľkou Malíkovou rozhodli ich odmeniť nielen jednotkami na vysvedčení, ale aj pamätným listom a drobným darčekom ako poďakovanie za ich šikovnosť a húževnatosť pri spoznávaní tajov anglického jazyka. Milí druháci, ďakujeme Vám za každú jednu hodinu a za tú radosť, ktorou ste oplývali na hodinách a vďaka Vám bolo radosť učiť :-) Vďačné pani učiteľky Mgr. Malíková a Mgr. Štrbíková

          • Ako sa darilo klubákom z 3.B v novej triede...
            • Ako sa darilo klubákom z 3.B v novej triede...

              19. 6. 2021

              Krásny výhľad z okien novej triedy, to bol vždy zážitok a podnet k tomu, aby sme sa venovali prírodným krásam a zaujímavostiam našej prírody. Ale začnem pekne po poriadku.

              Ani sme sa nenazdali a boli tu Vianoce. Nielen nácvik novej zimnej piesne pre potešenie našich blízkych, ale hlavne zbierka „Koľko lásky sa zmestí do škatule...“, ma utvrdilo v tom, že klubáci z 3.B triedy majú veľké a správne srdiečka. Podarilo sa nám zaplniť celú kopu škatúľ dobrotami a potrebnými vecami pre starkých.

              Od našich aktivít nás neodradila ani niekoľkomesačná práca z domáceho prostredia. Po návrate do školy sa výhľad z okien triedy stal doslova závislosťou. Bohaté koruny briez, spev vtákov, skákajúce veveričky, motýle, chrobáčiky. Tak sme si začali vytvárať takýto krásny svet aj my v oddelení. Lúčne kvety z papierových tanierov, reprodukcie hmyzu – tie boli skoro ako originály. Zhotovili sme si vlastný herbár z lúčnych kvetov a byliniek. Aj kniha „Bylinky malej čarodejnice“ nám bola pomôckou pri spoznávaní tajomstiev liečiviek, ale aj obyčajných tráv a kvietkov.

              V máji sme sa zapojili do súťaže vyhlásenou časopisom Zornička. Darčeky pre mamičky sa „Zorničke“ tak páčili, že nám práce nie len uverejnili, ale sme aj vyhrali DVD.

              Hovorí sa, že za dobrú prácu, dobrá pláca. My sme však nepoľavili. Čakanie na leto sme si spríjemnili zhotovením výrobkov formou UPCYKLÁCIE, ktoré nás „preniesli“ priamo na letnú prímorskú dovolenku.

              Letná taška vlastnoručne vyzdobená farbami na textil, bola tou poslednou bodkou na ceste klubáka tretiaka.

              Ešte vybrať spomedzi obrázkov do nášho kalendára tie „naj“ a posledný krát zamávame „škole“ z našich okien. Uvidíme, tešíme sa na to, čo nám v septembri ponúkne naša príroda, ale hlavne štvrtý ročník.

              Ďakujem mojim tretiakom, ale aj štvrtákom Zuzke, Eliške, Hugovi, Oliverovi a Lackovi, mojim veľkým pomocníkom.

              Taktiež ďakujem našej „novej“ pani učiteľke Janke, rodičom za ich podporu a skvelú spoluprácu.

              Všetkým želám slnečné leto .

               

              19.6.2021 vych. Marcela V.

            • Kostoly v meste Nitra

              18. 6. 2021

              Naši šikovní štvrtáci na predposlednej hodine náboženskej výchovy dostali ako zadanie vypracovať projekt o svojom obľúbenom kostole v Nitre. Nápad vznikol na základe toho, že sme sa v závere školského roka učili o rôznych vierovyznaniach a o kostoloch a slohoch, v ktorých boli počas dejín postavené jednotlivé kostoly. Prepojili a posilnili sme aj touto cestou naše výborné znalosti z hodín informatiky. Vznikli krásne a poučné projekty. S deťmi sme mali v pláne aj navštívenie jednotlivých kostolov a taktiež sme sa chceli vybrať aj do Diecézneho múzea na hrade. Ale žiaľ pandémia prerušila naše plány. Tak sme si dali záväzok, že v ďalšom školskom roku to iste napravíme a keď bude možnosť, tak aj takto rozšírime naše vedomosti z náboženstva. Šikovní žiaci zo 4.B a p.uč. Štrbíková

            • Prvé sväté prijímanie tried 3.A, 3.B a 3.C

              18. 6. 2021

              Dňa 5.6.2021 sa v kostole sv.Urbana pod Zoborom uskutočnilo prvé sväté prijímanie našich milých tretiakov. Pána Ježiša prvýkrát do svojich srdiečok prijalo 45 detičiek. Na túto udalosť sa poctivo pripravovali na hodinách náboženstva a počas pandémie aj na online hodinách v stredu popoludní. Aj touto cestou ďakujem rodičom za trpezlivosť, vzornú spoluprácu a úžasné deti. Sviatosť dopadla úžasne a na ceste spoznávania Pána Ježiša nás povzbudil aj pán farár svojou výbornou kázňou. Aj pánovi farárovi ďakujem za krásne nácviky a za všetko úsilie, ktoré si sväté prijímanie po organizačnej stránke vyžaduje. p.uč. Štrbíková

          • KLUBÁCKY KALENDÁR tu bude opäť
            • KLUBÁCKY KALENDÁR tu bude opäť

              18. 6. 2021

              Zdravím všetky deti, priateľov našich štvornohých chlpáčov.

              Uplynulo veľa dní, veľa sa toho udialo a všetci vieme, že to bolo náročné obdobie. Opäť sa však s chuťou púšťame do zhotovenia nášho druhého klubáckeho kalendára na rok 2022.

              Aj pre útulkáčov to bolo veľmi ťažké obdobie a preto sme sa im opäť rozhodli pomôcť. Dúfam, že so mnou súhlasíte. To sa však môže uskutočniť iba vtedy, ak vy deti vo svojich oddeleniach školského klubu pripravíte originálne obrázky psíkov a mačičiek a vyberiete z nich 6 najoriginálnejších. Radi by sme na tento rok pripravili stolový kalendár.

              Tak s chuťou do práce klubáci! Do konca školského roka nám nezostáva veľa času. Nech nám je motiváciou láska k zvieratám, pomoc v núdzi a prezentácia aktivít a práce klubákov aj za bránami našej školy.

               

              S pozdravom vych. Marcela V.

              18.6.2021

            • Medzinárodná matematická súťaž KLOKAN - výsledky

              17. 6. 2021

              Aj v tomto školskom roku prebehla na našej škole obľúbená matematická súťaž Klokanko a Klokan v 2.-8. ročníku. Prihlasovanie žiakov bolo on-line. Napriek sťaženým podmienkam sa do súťaže zapojilo 29 detí. Výsledky sme obdržali v týchto dňoch. Celkovo bolo na škole 5 úspešných riešiteľov: Matias Alex Šupa a Maxim Sachs z 1. stupňa, Janka Nelly Farkašová, Tamarka Morvayová, Lukáš Papšo všetci  z druhého stupňa z 5.A triedy. Janka Nelly Farkašová sa stala školským šampiónom. Úspešní riešitelia získali diplomy a malé darčeky. Všetci účastníci dostali účastnícke diplomy a ceruzky s logom Talentiády. Ďakujem všetkým, ktorí aj v čase, keď sme sa učili on-line nezabudli na matematické súťaže. 

              Koordinátor súťaže: Mgr. Margita Lovásová, 17.6. 2021                                         

               

               

            • Zlepšujeme svoju pamäť a efektívnosť učenia

              16. 6. 2021

              Dňa 4.6. 2021 a 11.6. 2021 si školská psychologička pripravila pre žiakov V.A a V.B triedy prednášku na tému Pamäť a učenie. Žiaci mali okrem získavania nových informácií o fungovaní ľudskej pamäti možnosť preveriť si svoje vlastné pamäťové schopnosti. Taktiež dostali tipy ako sa učiť efektívnejšie a pomocou dotazníka odhalili svoj učebný štýl. A ako usilovne pracovali si môžete pozrieť na fotografiách.

               

              Mgr. Rumančíková, šk. psychologička

          • Výsledky z volieb členov rady školy za rodičov
            • Výsledky z volieb členov rady školy za rodičov

              9. 6. 2021

              Výsledky

              z volieb členov rady školy za rodičov

               

               

              Dátum konania volieb: 07.-08.06.2021

               

              Miesto konania volieb: ZŠ kráľa Svätopluka, Dražovská 6, Nitra

               

              Prítomní: Podľa prezenčnej listiny – 173 voličov z 322 oprávnených voličov

                

              Podľa prezenčnej listiny bola prítomná nadpolovičná väčšina a voľby sú platné.

              Z dôvodu rovnakého počtu hlasov sa o 3. a 4. mieste rozhodlo žrebovaním.

               

              Mená členov RŠ za rodičov:

               

              1. Gáliková Zuzana, Mgr.

              2. Berecová Titková Jana, JUDr.

              3. Kompasová Katarína, PhDr., PhD.

              4. Hubinský Martin, Ing.     

               

               

               

               

            • Trieda 4.A - výtvarná a projektová tvorba

              7. 6. 2021

              Žiaci 4.A triedy majú veľmi šikovné a tvorivé nápady.Na hodinách výtvarnej výchovy i v škoskom klube, alebo aj na iných hodinách pri tvorbe projektov z prírodovedy, vedia skombinovať náučné texty, poznatky s kresbou.Projekty robili  na vodné spoločenstvo i na lesné spoločenstvo. Na hodinách výtvarnej sa vyzdvihuje ich samostatný prejav a nápaditosť i jedinečnosť.

              Tr. uč. Bobčeková

            • Aktivity s micro:bitmi

              7. 6. 2021

              V mesiacoch apríl – máj žiaci pracovali na hodinách s micro:bitmi. V programovacom prostredí Microsoft MakeCode vytvorili svoje prvé projekty, ako napríklad digitálna menovka, rozprávka. Postupne prechádzali k zložitejším aktivitám, kde vytvorili a naprogramovali tieto spoločenské hry: Vedomostné človeče, Cestovanie okolo SR, Kasínové bagety a iné praktické doplnky.  

              Žiaci na svojich projektoch pracovali niekoľko hodín, pracovali v skupinách ale aj samostatne. S micro:bitmi oboznámili aj mladších spolužiakov, ktorí mali z toho obrovskú radosť.

                                                                                                                                         Mgr. M. Pavkovová

            • Puškinov pamätník

              3. 6. 2021

              Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili recitačnej súťaže v ruskom jazyku Puškinov pamätník. Našu školu reprezentuje Petra z 8.A triedy. Bohužiaľ si nemohla v tomto pandemickom období zažiť súťaž naživo, no takto aspoň máme možnosť si pozrieť jej recitáciu z nahrávky, ktorá bola zaslaná do celoslovenského kola súťaže. Vyhodnotenie nás ešte len čaká, tak Petre držte palce. Chválim jej výber ukážky, recitačné umenie a tiež odhodlanie zmerať si sily v takejto náročnej disciplíne. 

              3.6. 2021, Mgr. Jana Chlebcová

            • Výtvarná súťaž - Komenský a my - 3. miesto

              1. 6. 2021

              Negatíva dištančného vyučovania sme pocítili hlavne vo výchovných predmetoch, ktoré sa dlhšie nevyučovali. Napriek tomu máme v škole šikovných žiakov a žiačky, ktoré sa aj počas tohto obdobia zaujímali o výtvarnú tvorbu a posielali priebežne výtvarné práce. No a máme tu dievčatá, ktoré sa zaujímali aj o súťaženie vo výtvarnej tvorbe. A tak sme sa v apríli zapojili do súťaže, ktorú riešime každý školský rok - Komenský a my. So svojimi výtvarnými prácami na tému poľnohospodárstvo súťažili tri dievčatá v celoslovenskom kole: Kristínka z 8. ročníka, Ninka zo 7. ročníka a Stelka z 5. ročníka. Oceňujem ich spracovanie témy, kreativitu, zobrazenie proporcií aj celkovú kompozíciu. Ocenenou žiačkou sa stala Ninka zo 7.A -  získala vo svojej kategórii žiakov 7.-9. ročníka krásne 3. miesto.   Blahoželám a prajem veľa tvorivých nápadov

              8.6. 2021 Mgr. Jana Chlebcová

               

            • Deň detí u tretiakov

              1. 6. 2021

              Medzinárodný deň detí sme oslavovali netradične, zážitkovým vyučovaním. Na prácu sme sa dôkladne vopred pripravili. Utvorili sme si skupiny, rozdelili úlohy, no a dnes sme si vyrábali "sladké pokušenie". Každá skupina "upiekla" svoju tortičku. Pracovali sme s nadšením, ako sa patrí na správnych tretiakov. Výsledky našej snahy posúďte sami.

              žiaci III.A, III.B a IIIC triedy +  L. Štefanková, J. Bojnanská a E. Virágová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Piatok 29. 3. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 266367