• Novinky

            • ZELENÁ ŠKOLA opäť ONLINE

              31. 1. 2021

              Dňa 29.1.2021 sme opäť uskutočnili stretnutie kolégia Zelenej školy - online.

              Zaoberali sme sa environmentálnym auditom školy,pracovnými listami,ktoré boli zamerané na potraviny.Spoločnými silami sme odpovedali na všetky otázky,ktoré vyplývali z pracovných listov - napr.lokálne a sezónne jedlá,plytvanie jedlom,agrobiodiverzita,prečo nám na zodpovednom stravovaní záleží....

              Môžeme konštatovať,že cieľ online stretnutia sme splnili.

              Budúci piatok sa opäť stretávame,nakoľko budeme schvaľovať veľmi dôležitý dokument - Environmentálny akčný plán,na základe  ktorého budeme pracovať v ďalšom dvojročnom období certifikácie našej školy.V EAP budú zahrnuté všetky aktivity,ktoré dúfame všetci zvládneme.Držme si palce.

              Žiaci z  kolégia a  koordinátorky Ing.E.Kozmanová a Mgr.N. Bobčeková

            • Relaxujeme pri výtvarnej tvorbe

              28. 1. 2021

              Pozrite si ďalšiu sériu krásnych výtvarných prác - naši žiaci počas  dištančného vzdelávania relaxujú a čerpajú energiu pri domácej výtvarnej tvorbe - kreslia, maľujú, modelujú aj vyšívajú. Inšpirujte sa! Tvorivosť je skvelá psychohygiena v tomto náročnom období. Ak máte aj Vy výtvarné práce, ktoré ste realizovali v roku 2021, pošlite mi, zverejním. Prajem veľa tvorivých nápadov.  28.1. 2021 Jana Chlebcová

            • Projekty " My dream shop" v 4.B na hodinách anglického jazyka

              27. 1. 2021

              Aj napriek tomu, že sa učíme dištančne, tak my šikovní štvrtáci na hodinách anglického jazyka usilovne pracujeme :-) Okrem online hodín, kde pracujeme s učebnicou, cez interaktívne stránky si osvojujeme gramatiku a cez rôzne zábavné stránky s hrami si rozširujeme slovnú zásobu, tak sme sa venovali aj príprave projektov. Téma bola "My dream shop".Tak sme popustili uzdu našej fantázie a vznikli tieto úžasné projekty.Veď posúďte sami a uznajte, že  sa nám darilo veľmi dobre :-) Vaši šikovní žiaci zo 4.B triedy a spokojná pani učiteľka Štrbíková

            • Zelená škola online

              22. 1. 2021

              Dňa 22.1.2021 sme uskutočnili opäť stretnutie kolégia Zelenej školy. Keďže situácia nedovoľuje byť stále v škole, boli sme online.Rozoberali sme témy, ktoré treba zakomponovať do EAP na tému Potraviny. Žiaci podali veľa podnetných návrhov. Ďakujeme im za spoluprácu a budúci piatok si stretnutie zopakujeme, kvôli tvorbe auditu na tému Potraviny.  

              Ing.E.Kozmanová, Mgr.N.Bobčeková 

            • Deň komplimentov

              22. 1. 2021

              Aj vás tak poteší,zahreje pri duši,ak vám niekto povie niečo pekné?

              Hneď sa vám zlepší deň,rozjasní úsmev a dennodenné starosti sa zrazu zdolávajú oveľa ľahšie?Tak sa na chvíľu zastavte.Spomaľte.Zamyslite sa,komu by ste mohli obyčajným komplimentom spraviť krajší deň vy.

              24.január je vyhlásený za Deň komplimentov.V tento deň by každý z nás mal vyjadriť kompliment aspoň piatim ľuďom a tak vyzdvihnúť to,čo si na osobe oceňuje.

              Vysloviť kompliment nás nič nestojí a pritom má veľký význam v medziľudských vzťahoch.Vyslovujme ho preto pri každej príležitosti.

              Začnime už dnes,možno urobíme niekoľkým ľuďom radosť a prispejeme k tomu,aby bol tento svet šťastnejší.

              Ing.E.Kozmanová

            • Olympiáda v anglickom jazyku

              21. 1. 2021

              Dňa 13.1.2021 sa konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku online formou, kde našu školu reprezentovali víťazi školského kola Alex, 7.A a Sádeq, 8.A. 

              Alex súťažil v kategórii 1A (ročníky 5. 6. a 7.) a umiestnil sa na krásnom 1. mieste zo všetkých 18tich súťažiacich a postupuje do krajského kola. Sádeq 8.A, ktorý súťažil v kategórii 1B a meral si sily s 9. ročníkom sa umiestnil na výbornom 6./7. mieste z celkového počtu súťažiacich 26. Obom súťažiacim srdečne gratulujeme a držíme Alexovi palce na krajskom kole, ktorého sa zúčastní aj Sára 8.A v kategórii 1C. 

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková. 

            • Zimné radovánky

              19. 1. 2021

              Aj keď vyučovanie prebieha dištančnou formou, žiaci III.A sa tak ako aj ostatné deti potešili z toho, že Perinbaba nám všetkým porozsýpala čo - to zo svojej bielej periny. Deti to využívajú pri pobyte vonku. Na moje prekvapenie skoro v každom "našom" dvore stojí krásny snehuliačik. Ďakujem Vám deti, aj Vaším rodičom.  Pozrite sa, akí sú úžasní.

              žiaci + tr. uč. Eva Virágová

            • Biologická olympiáda-kategória C- školské kolo

              13. 1. 2021

               

               

              Dňa 5.12.2020 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády,kategórie C,ktorá sa konala online.Olympiády sa zúčastnilo 5 žiakov,všetci boli úspešní riešitelia.

              Do okresného kola postupujú - S.Zohdi,P.Matejovičová-  8.A /prakticko-teoretická časť/,R.Kašparovský,T.Olvecký z 9.A /projektová časť/.

              Všetkým zúčastneným žiakom v školskom kole ďakujem za vynaložené úsilie a krásne výsledky.

              Ing.E.Kozmanová

               

            • The Selfish Giant - Sebecký obor

              12. 1. 2021

              „Once upon a time...“ približne týmito slovami začali naši deviataci nový kalendárny rok a to konkrétne rozprávkou Sebecký obor od Oscara Wilda. Wildové rozprávky sú výnimočné v použitom jazyku, v symbolike,  v jeho jedinečnom štýle písania, v ich univerzálnosti, nadčasovosti, témou, ktorá je v nich obsiahnutá ako napr.: krása, priateľstvo, nezištná pomoc, viera, láska. Pri ich čítaní zistíme, že sú v mnohom symbolicky reálne. Hlavné postavy končia väčšinou tragicky, ale na prekvapenie zanechajú v čitateľovi krásny a šťastný pocit. V tom spočíva majstrovstvo Wildových rozprávok. Morálne ponaučenie Sebeckého obra (tak výstrižné pre dnešné časy) by sme mohli tiež definovať vetou: „Človek nájde radosť  v pomoci a v láske k druhým.“  Tak každému prajem veľa takejto radosti v živote.

              Mgr. Sviteková

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Štvrtok 18. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 278156