• Novinky

            • Svätoplukove dni - utorok

              8. 11. 2022

              V dnešný deň (8.11.2022) sa žiaci 7. a 8. ročníka ocitli v časoch dávno-minulých. V našej škole sa uskutočnilo Stretnutie s Veľkou Moravou. Bola to perfektná interaktívna prednáška a workshop, ktorú viedol Dr. Matej Šiška, známy ako knieža Slavobor Nitriansky. Priblížil nám život ľudí v tých časoch, odevy,  zbroj aj rôzne nástroje a predmety potrebné na prežitie a obživu. Žiaci mohli všetko vyskúšať a detailne popozerať. Dúfam, že takáto inšpirácia prinesie mnoho nápadov pri tvorbe diel hodných súťaženia. 

              Pripravili: M. Bogyo, D. Servická, D. Homzová, J. Chlebcová

            • Zbierka pre psí útulok

              8. 11. 2022

              Žiacky parlament v spolupráci s mestom Nitra vyhlasuje zbierku pre psíkov v útulku. Prispieť môžete od 9.11.2022 do 16.11.2022. Svoje príspevky môžete odovzdať členom žiackeho parlamentu alebo úpani učiteľke Štrbíkovej. 

              Ďakujeme vopred za Vašu pomoc!

              Pomôžme spolu tým, ktorí si sami nedokážu pomôcť! 

              žiacky parlament a p.uč.Štrbíková

            • Dôkaz "Pytagorovej vety" na hodine matematiky s 9.A

              8. 11. 2022

                   V 9. ročníku na hodine matematiky sme začali preberať Pytagorovu vetu. Na lepšie pochopenie dôkazu PV sme si na prvých hodinách ukázali rôzne dôkazy PV a taktiež sme si zaspievali aj pesničku k PV. Ak si chcete vypočuť a zaspievať si s nami prikladám link: 30 Panen a Pythagoras - YouTube.

                  Pre spestrenie vyučovacieho procesu na hodine matematiky som žiakom zadala domácu úlohu, žiaci mali vytvoriť vlastný dôkaz PV a na hodine matematiky ho mali aj dokázať. Hodina bola zaujímavá, žiaci sa pekne realizovali. Dúfam, že pri riešení príkladov na PV budeme vedieť vetu vždy využiť správne. 

              Mgr. Dominika Homzová spolu s 9.A

            • Návšteva z Brazílie

              8. 11. 2022

              Dňa 7. 11. 2022 sme privítali úžasnú návštevu z Brazílie. Pani Furka so svojimi rodinnými príslušníkmi viedla besedu o svojej rodnej krajine, zvykoch, tradíciách, typických jedlách a spomenula veľmi veľa ďalších zaujímavostí. Beseda bola multilingválna čiže žiaci počas hodiny prepínali medzi troma jazykmi, angličtinou, vypočuli si portugalčinu a zapojili aj slovenčinu. Na záver žiaci mali možnosť vyhrať brazílsku vlajku a v diskusií sa mohli pýtať všetko čo ich zaujímalo. Ďakujeme za krásnu besedu a kultúrny zážitok z nej. Už teraz sa tešíme na ďalšiu podobnú akciu.

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Olympiáda z anglického jazyka

              7. 11. 2022

              Dňa 14.11. 2022 bude na našej škole prebiehať Olympiáda z anglického jazyka. Školské kolo sa skladá z dvoch častí. Z písomnej: gramatika, slovná zásoba, čítanie s porozumením a počúvanie a ústnej časti.

              Všetkým prihláseným žiakom držíme palce. 

              Mgr. Sviteková, Mgr Šimková, PhD.

            • iBobor - celoslovenská informatická súťaž

              7. 11. 2022

              V týždni od 7.11 - 11.11. 2022 prebieha na našej škole celoslovenská informatická súťaž iBobor. Zaregistrovaných máme 111 žiakov. Termíny súťaže:

              7.11. kategória Kadet 8.-9. ročník

              8.11. kategória Drobec 2.-3. ročník

              9.11. kategória Benjamín 6.-7. ročník

              11.11. kategória Bobrík 4.-5. ročník

              Držíme všetkým súťažiacim palce. O výsledkoch Vás budeme informovať.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Kunovičová

               

            • Svätoplukove dni - pondelok

              7. 11. 2022

              Dňom 7. 11. 2022 sa začal týždeň inšpirácií k súťaži "Svätoplukovo kráľovstvo ožíva". 

              Na týždeň Svätoplukových dní sme si pripravili bohatý program pre žiakov, aby sme sa inšpirovali k tvorbe literárnych, výtvarných a elektronických diel.

              V pondelok 7.11.2022 sa v pavilóne B uskutočnila prednáška s besedou o histórii Veľkej Moravy.

              Prednášku prezentoval pán učiteľ Mgr. Martin Bogyo počas vyučovania. Predstavil nám historické súvislosti spojené so životom na Veľkej Morave, predstavil nám dobové oblečenie, zbroj, obydlia..  Zúčastnili sa jej žiaci druhého stupňa. Aktivity si môžete pozrieť v priloženej fotodokumentácií. 

              Servická, Chlebcová, Homzová

            • Zelená škola- stretnutie kolégia

              5. 11. 2022

              Dňa 4.11.2022 prebehlo ďalšie stretnutie kolégia Zelenej školy. Diskutovali sme o splnených akciách a úlohách na november.Kolégium dostalo za úlohu, aby podnietili ostaných žiakov na škole, prinesť napísaný zaujímavý recept na tradičné jedlá, ale od našich starých mám. Recepty z dávnejších časov. Kolégium potom vyhodnotí najzaujímavejší recept a vytvoríme z nich súbor.Oznam pošleme aj cez Edupage, aby sa zapojilo, čo najviac žiakov.

              Kolégium Zelenej školy a koordinátorky E.Kozmanová a N. Bobčeková

            • Úspechy našich žiakov v 6. A

              3. 11. 2022

              Trikrát hurá pre nášho šikovného žiaka Bennetta Bočkaya zo 6. A, ktorý zbiera perfektné umiestnenia v krasokorčuľovaní. Zúčastnil sa pretekov v Sun Valley, Idaho, USA, kde obsadil krásne 1. miesto. Trénoval ho pán tréner Jozef Sabovčík. Nádherné 2. miesto získal v Salt Lake City, Utah, USA, kde ho trénovať pán tréner Karel Kovář. Srdečne blahoželáme a držíme silno palce aj v ďalších súťažiach.🙂

              Mgr. Šimková. PhD.

            • Rozvrh hodín

              2. 11. 2022

              Milí žiaci, naši ôsmaci Vám na hodine informatiky navrhli rôzne námety na rozvrh hodín. Tak ak ešte nemáte tento školský rok na svojom stolíku vlastnoručne popísaný rozvrh, vyberte si z našich prác, vytlačte a dopíšte vaše hodiny. Dúfame, že sme Vám urobili radosť.

              Mgr. Sviteková

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Pondelok 20. 5. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 297981