• Informácia k dotáciám od 1.5.2023

        • Informácia k dotáciám od 1.5.2023

        • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivostio poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

          S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

          Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

              2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

              2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

          Odobratie obeda stravník  potvrdzuje na termináli v ŠJ, preto je nutné, aby všetci stravníci mali funkčné čipové karty a nosili ich so sebou na obed. V prípade, že si dieťa kartu zabudne je nutné kontaktovať vedúcu ŠJ, ktorá vystaví náhradnú stravenku na konkrétny deň.

          Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

           

          Rodič, ktorý požiada o dotáciu na stravu a dodrží všetky podmienky poskytnutia dotácie (účasť na vyučovaní, potvrdené odobratie obeda v ŠJ, v prípade neúčasti na vyučovaní včasné odhlásenie), bude platiť iba réžiu 8 € mesačne. V prípade nedodržania týchto podmienok sa obed platí v plnej sume.

           

          Všetky informácie a podrobnosti  súvisiace s poskytnutím dotácie na stravu nájdete na stránke ZŠ a ŠJ.

           

          Ing. Zita Hudecová, vedúca ŠJ, Tel.:. 037/7412480, mobil 0911 979 526