• Novinky

            • DEKA AKO KOŠEĽA - ako to všetko dopadlo...

              31. 12. 2019

              Zazvonil zvonec a rok 2019 oznamuje, že všetko sa dobre skončilo... Áno, hlásim sa posledný krát v tomto roku, aby som sa poďakovala a vyhodnotila akciu školského klubu DEKA AKO KOŠEĽA. Som nesmierne rada, že od myšlienky urobiť niečo naviac sa udialo toľko dobrých vecí. Oslovila som ľudí, spriaznené duše, ktorí nielenže podporili moju myšlienku, ale pomohli ju aj uskutočniť.

              A tak môžem skonštatovať, že prvý ročník našej akcie, ktorá nielenže pomáha, ale hlavne učí, vedie deti a otvára oči pred bezmocnosťou nemých tvári dopadla nad očakávanie.

              Bola by som veľmi rada, keby sa k našej klúbackej akcii pripojili aj ďalší s veľkým srdiečkom.

              My sa pustíme na budúci rok do nového kalendára, s novými nápadmi, ako našu charitatívnu činnosť  vylepšiť a potešiť zvieratká. Náš kalendár sa veľmi páčil, potešil veľa detí a je mi veľmi ľúto, že sa neušlo všetkým. Snáď deti potešila cena v tombole, ktorá sa ušla každému oddeleniu. Výťažok sa odovzdá v januári našim novým priateľom zo Šurian, ktorí si od nás odniesli po akcii všetku Vašu materiálnu pomoc, ktorou ste prispeli (viď. FB Zatúlané labky Šurany).

              A na záver sa chcem srdečne poďakovať všetkým, ktorí pomohli nielen materiálne, ale aj darmi a finančným príspevkom do tomboly.

              Veľké poďakovanie patrí hlavne pani riaditeľke  Mgr. Alexandre Ďurišovej, pani  Terézii Bielikovej, rade rodičov, ktorí nám verili a dúfam, že nás podporia  aj budúci rok.

               

              Darmi a finančnou podporou do tomboly prispeli:

              súrodenci T. a R. Domikoví

              súrodenci Š. a O. Buzásoví

              E. Fáberová II.B

              A. Buday I.C

              A. Mlynáriková I.A

              R. Ritschlová I.A

              A. Kurucová II.C

              Lekáreň ALEXA - p. Mgr. Valášková

              Sypané čaje Wilfred

              Tortáreň Quo Vadis - p. Kormanovičová

              a mnohí ďalší s dobrým srdcom a labkáčka Luna

               

              Ďakujeme!

              S prianím všetkého dobrého do nového roka, chcem vysloviť ešte jedno želanie, aby sme oslávili ten výnimočný 2020ty rok bez petárd, hlasných ohňostrojov len s prskavkou v ruke.

              labku na to :)

              vych. M. Vörösová

            • Vianoce v ŠKD

              19. 12. 2019

              Do galérie Vianoce v ŠKD boli pridané fotografie.

              Vianoce krásne, Vianoce milé,

              Vianoce prinesú čarovné chvíle,

              Vianoce vzácne, nádherný čas,

              pokojné Vianoce spájajú nás.

              Vianoce prídu už o pár hodín,

              prinesú lásku do našich rodín.

              Vianoce biele, Vianoce čisté,

              každý z nás opráši spomienky hmlisté.

              To zlé nech odíde, zlé nech sa stratí,

              dobro keď odošleš, ono sa vráti.

                  Dňa 17.12.2019 sme zažili ďalšie super popludnie. Privítali sme u nás vzácneho hosťa pani Trebatickú. Prišla nám v tomto sviatočnom období pripomenúť starý vianočný zvyk. Na každom vianočnom stole v každej rodine nesmú chýbať vianočné oblátky. Okrem rozhovoru o zvykoch v rodinách sme mali možnosť vidieť ako sa vianočné oblátky pečú a nie len to, my sme si to mohli aj vyskúšať. Čo sme si napiekli to sme si aj s chuťou pojedli. Spolu s dobrým medovým čajíkom a úžasnou vôňou, ktorá sa niesla po celej škole.

              Bol to krásny zážitok na ktoý nikto z nás určite nezabudne! 

              Ďakujeme pani Trebatickej a už teraz sa tešíme na budúcoročné stretnutie.

              p. vych. Andrea Ölvecká

               

               

            • TV Nitrička

              19. 12. 2019

              OZNAM: Nenechajte si ujsť vysielanie Školských správ na TV Nitrička už od 24.12.2019.

              Sami sme zvedaví na výsledok našej práce.

              Mediálny krúžok

            • Učme sa robiť dobré skutky!

              18. 12. 2019


              Aj v našom meste žijú ľudia odkázaní na pomoc iných.Ich osud by nám preto nemal byť ľahostajný.Pomaly sa stáva tradíciou,že žiaci 9.A triedy, tento rok aj s mladšími žiakmi 4.A- spolu s rodičmi sa snažia týmto rodinám,ktoré sú v núdzi pomáhať.Potraviny a oblečenie poputujú na Krčméryho ulicu v Nitre- do Útulku pre jednotlivca.Úprimné ĎAKUJEM patrí nielen žiakom, ale aj rodičom.Vďaka patrí aj pani učiteľke Bobčekovej,ktorá priniesla i  oblečenie.Učme sa robiť dobré skutky a pomáhať! Predsa pomáhať je vznešené a ľudské! 

              Ing.E.Kozmanová

               

            • Vianočná burza

              18. 12. 2019

              Dňa 16.12.2019 sa na našej škole uskutočnila tradičná vianočná burza. Vôňa vianočného punču, ktorý navarili mamičky z Rady rodičov znásobená vôňou vianočných koláčikov od našich mamičiek, babičiek, krstných mám...A k tomu nádherné autentické vianočné ozdôbky zhotovené synmi, dcérami, vnukmi, vnučkami -  malými anjelikmi. Štedrosť rodinných príslušníkov pomôže každej  triede. Ďakujeme Vám! Vianočná burza na našej škole spája všetky generácie. Spoločne sme pocítili " čarovný dych blížiacich sa Vianoc."                                                    Tr. učiteľky a vychovávateľky

            • Divadlo mydlových bublín

              17. 12. 2019

              16.12. žiaci 1. - 3.ročníka videli krásne a netradičné predstavenie Divadla mydlových bublín, s ktorým k nám prišli herci ukrajinského hereckého súboru. Pútavý príbeh a zaujímavé scény vyvolali radosť a nadšenie detí, ktoré dávali spontánne najavo veľký emotívny zážitok z predstavenia.

              Mgr. A.Jacková, Mgr. G. Peštová

                

            • Vianočná burza

              16. 12. 2019

              Dňa 16.12.2019 prebiehala v pavilóne B vianočná burza. Žiaci piateho až deviateho ročníka predávali svoje výrobky a chutné koláčiky počas celého dňa. Našou školou rozvoniavali chutné pagáčiky, koláčiky, vynikajúce waffle-tie sme tu ešte nemali-mňam :). Prvým vypredaným stánkom bol hotdogový stánok, ktorý mal veľký úspech. Ďakujeme našim predajcom, že sme mohli nakúpiť krásne vianočné darčeky a tešíme sa na vašu biznis kreativitu, s ktorou nás prekvapíte a potešíte počas veľkonočnej burzy.  

              Mgr. Šimková, PhD.   

            • Vianočný turnaj v stolnom tenise

              15. 12. 2019

              Dňa 13.12.2019 sa na našej škole uskutočnil tradičný Vianočný turnaj v stolnom tenise.Zahrali si chlapci i dievčatá z tretích a štvrtých ročníkov i dvaja piataci.Hralo sa v dvoch skupinách. Víťazom gratulujeme, aj ostatným, dokopy štrnástim súťažiacim.Víťazi dostali diplomy i malú sladkú odmenu.

              Mgr.N.Bobčeková    

            • Detské moderované správy

              13. 12. 2019

              Počas uplynulých dvoch dní (12.12. a 13.12.2019) sa uskutočnilo pokračovanie natáčania Školských správ. Vo štvrtok sme sa s kamerou pohybovali v priestoroch našej školy a dnes sme sa vybrali priamo do štúdia TV Nitrička.

              Radi by sme pochválili žiakov z nášho krúžku, ktorí vedia reagovať aj na neočakávané situácia, akou bola napríklad choroba nášho hlavného moderátora. Deti sa vedia dokonale zastúpiť.

              Posledná výzva  nás čaká 17.12.2019, kde budeme s našim redaktorom Dankom natáčať reportáž priamo zo Svätoplukovho námestia.

              Mgr. Alena Zverinová, Mgr. Sandra Jakubíková

            • Vyber si správne

              12. 12. 2019

              Počas dní 11.12.2019 a 12.12.2019 sa uskutočnilo v spolupráci s CVČ Domino vzdelávanie detí v projekte prevencie drogových závislostí a prevencie kriminality pod názvom "Vyber si správne". 

              Vzdelávanie prebehlo v štvrtom, piatom a šiestom ročníku. Žiaci  diskutovali na témy: Zdravý spôsob života a odmietanie návykových látok - závislosť na tabakových a elektronických cigaretách. Vstupné drogy a látkové závislosti, Nelátkové závislosti a online závislosti na počítačoch.

               

              Mgr. Sandra Jakubíková

               

            • Vítanie Mikuláša

              10. 12. 2019

              Dňa 9.12.2019 na našu školu zavítal svätý Mikuláš. Navštívil všetky deti našej školy, ktoré ho privítali vianočnými piesňami a básňami. Mikuláš odmenil všetky dobré deti krásnym balíčkom. 

              Mgr. Šimková, PhD. 

            • Turistický krúžok

              13. 12. 2019

              V mesiaci november 2019 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili turistickej vychádzky. Počasie bolo priaznivé, takže sme si všetci mohli vychutnať krásu prírody.

               

              Mgr Peštová, Mgr. Zajačková, Mgr. Malíková

            • Majstrovstvá okresu v korfbale

              9. 12. 2019

              Dňa 9.12. 2019 sa v mestkej športovej hale uskutočnili majstrovstvá okresu v korfbale. Tento kolektívny šport , ktorý môžme u nás zaradiť medzi netradičné športy hráva čoraz viac detí. Našu školu reprezentovali dve kategórie žiakov do 9  a do 12 rokov. Prvým menovaným sa podarilo vo svojej premiére získať prvé miesto a žiaci do 12 rokov vybojovali strieborné medaile.

              Našim žiakom ďakujem za reprezentáciu školy.

              Pružinský

            • Predaj klubáckeho kalendára začína

              8. 12. 2019

              Konečne sme sa dočkali! V utorok 10.12. 2019 zahájime predaj nášho prvého klubáckeho kalendára. Cena za kus bude 7. Predávať sa začne poobede, po oddeleniach spolu s odmeňovaním detí, ktoré prispeli najviac do zbierky. Dúfame, že vyzbierané peniaze pomôžu zvieratkám v Šuranoch prečkať zimu v teplúčku a s plným bruškom. 

              Všetkým ďakujeme.

              vych. M. Vörösová

            • Po stopách Habsburgovcov

              8. 12. 2019

              Dňa 4.12.2019 sa konala exkurzia do Viedne s názvom Po stopách Habsburgovcov. Účastníkmi zájazdu boli žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Počas exkurzie nám pani sprievodkyňa poukazovala najkrajšie zákutia Viedne, porozprávala nám o historických zaujímavostiach mnohých viedenských pamiatok a ukázala nám najkrajšie menšie, ale aj tie najväčšie viedenské vianočné trhy. Žiaci mali možnosť ochutnať nielen videnskú kultúru, ale aj viedenské dobroty plnými dúškami. Počas dňa sme spolu zažili množstvo krásnych zážitkov, na ktoré budeme dlho spomínať. Tešíme sa na ďalšiu podobnú akciu. 

              Pridávam prvé foto, viac foto v pondelok.

              Mgr. Šimková, PhD., PhDr. Pokoraczká, Mgr. Sviteková, Mgr. Servická.

            • Šaliansky Maťko- súťaž v prednese povestí

              5. 12. 2019

              Dňa 5.12.2019 sa uskutočnilo školské kolo Šalianskeho Maťka.Žiaci prejavili naozaj veľký záujem o naše povesti, pretože súťažiacich bolo  až tridsať. Súťažili žiaci a žiačky druhého až siedmeho ročníka. Všetkým výhercom gratulujeme, aj ostatným za účasť i predvedené prednesy, ktoré boli veľmi dobré a zaujímavé.Víťazky sú žiačky tretieho,  štvrtého a šiesteho ročníka a postupujú do okresného kola. 

              Mgr.Ľ.Malíková,Mgr.N.Bobčeková,PhDr.D.Servická

            • Technika

              5. 12. 2019

              Na hodinách techniky žiakov čakala téma vlastný vyrobok z dreva. Žiaci si vyskúšali meranie, pílenie dreva, prácu s brúsnym papierom na opracovanie dreva zabíjanie klincov kladivom a ďalšie pracovné postupy pri opracovaní dreva.  Žiaci boli veľmi zruční a jednotlivé činnosti vykonávali s radosťou.

              Pružinský

            • Detské moderované správy

              4. 12. 2019

              Dnes 4.12.2019 sme natáčali prvé reportáže do Školských správ. Dievčatá - redaktorky boli výborne pripravené a natáčanie hravo zvládli. Ďalšie natáčanie prebehne už o týždeň v priestoroch našej školy s pokračovaním v TV Nitrička.

              Mgr. Alena Zverinová, Mgr. Sandra Jakubíková

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 28. 3. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 266117