• Novinky

            • Noc výskumníkov-CLIL metóda

              30. 9. 2019

              Dňa 27.9.2019 sme sa s našou triedou 8.A rozhodli navštíviť podujatie s názvom Noc výskumníkov, ktoré sa konalo v Bratislave v Starej tržnici, kde bolo nespočetne veľa stánkov, v ktorých si žiaci mohli vyskúšať ako funguje chémia, biológia a cudzie jazyky v praxi. Týmto spôsobom si decká mohli vyskúšať cudzí jazyk v autentickom prostredí, čím sme využili metódu CLIL. Akcia nás obohatila o veľa nových poznatkov z daných odborov. Hlavným moderátorom podujatia bol Vlado Voštinár, s ktorým sa deti mohli vyfotiť. Počas dňa sme zažili mnoho zážitkov, na ktoré budeme s úsmevom spomínať. (Vystupujemeee- Štúrovo-chotár, veď prečo nevystúpiť na poli + celý vlak s nami (skoro) :) Vydarená akcia za nami, tešíme sa na ďalšiu podobnú. 

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Európsky deň jazykov na ruštine

              27. 9. 2019

              25.9.2019 sme si spríjemnili hodiny ruského jazyka prezentovaním geografických zaujímavostí Ruska a takto sme si pripomenuli aké sú cudzie reči dôležité. Žiaci si pripravili zaujímavé počítačové aj papierové prezentácie o Moskve, Kremli, o Bajkalskom jazere a živočíšnych endemitoch... Mgr. Jana Chlebcová

            • Cezpoľný beh

              26. 9. 2019

              Dňa 24.09. 2019 sa v parku na Sihoti uskutočnili tradičné majstrovstvá okresu v cezpoľnom behu. Našu školu reprezentovala trojica dievčat, z ktorých sa najviac darilo P. Bielikovej, ktorá na 2 km trati obsadila výborne 6. miesto spomedzi 80 štarujúcich. 

              Pružinský

            • Zážitková biológia v 6.A

              26. 9. 2019

              Výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Väčšina ľudí význam zdravej výživy podceňuje. Aj žiaci 6.A triedy si uvedomujú význam zdravého stravovania. Na hodinu biológie si priniesli plody zo svojích záhrad. Prakticky, zážitkovou formou spoznávali rôzne druhy ovocia a zeleniny. Porozprávali o dôležitosti konzumácie zeleniny, vitamínoch a niektorí pridali aj praktické rady pre naše zdravie. Napr. cibuľa pomáha pri zápaloch hrdla, cvikla posilňuje kosti a zuby, hrach znižuje hladinu cholesterolu. Tak oplatí sa zaradiť zeleninu do nášho jedálnička? 

              E. Kozmanová

            • Európsky týždeň športu

              25. 9. 2019

              Európsky týždeň športu

               Dnes 25.9. 2019 si žiaci našej školy obliekli športové úbory a spoločne si aktívne zabehali, aby tak ukázali, že pohyb im nie je cudzí. Žiaci 1. až  6. ročníka sa aktívne zúčastnili "Orientačného  behu", Zvíťazil každý, kto prebehol celú trasu a navštívil všetky stanovištia. Starší žiaci 7. až 9. ročníka spojili svoje sily a zabehli si štafetový beh. Všetkým pretekárom ďakujeme za účasť.

                                                               B. Berecová, E. Pružinský

            • Nitrianska pasovačka

              23. 9. 2019

              Dňa 23.9. 2019 sa konalo druhé kolo zápasnickéj súťaže pod názvom  "Nitrianska pasovačka". Tento projekt zorganizoval zápasnicky odiel TJ AC Nitra.

              Našu školu reprezentovali piati žiaci. Najlepšie sa darilo M. Labajovi, ktorý vo svojej váhovej kategórii nenašiel premožitela a získal zlatú mdailu. Vynikajúce výsledky obsadili aj L. Hubinská a M. Jambrikovič, ktorí vybojovali strieborné medaily. Medailovú zbierku 3. miestom uzavrel J. Horka.

              Gratulujeme. Pružinský 

            • Kolobežkový maratón v ŠKD

              23. 9. 2019

              Európsky Týždeň Mobility prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

              Témou ročníka 2019 je Bezpečná chôdza a cyklistika so sloganom PREJDIME SA SPOLU!.

              Tento rok počas ETM sa dôraz kládol na bezpečnú chôdzu a jazdu na bicykli ako aj na ich výhody pre zdravie a životné prostredie. 

              V ŠKD sme sa zapojili ako každý rok Kolobežkovým maratónom. Deti bez kolobežiek túto trasu zvládli pešou chôdzou.


              p.vych. Andrea Ölvecká

            • Účelové cvičenie - teoretická, praktická časť

              23. 9. 2019

              19.9 a 20.9. 2019 sa na našej škole uskutočnili účelové cvičenia. Jesenné teoretické aj praktické cvičenia, ktoré sú povinnou súčasťou školských akcií každého školského roka, sa najprv konali teoretickou prípravou v triedach a následne ich praktickým realizovaním v areály školy.

              Účelové cvičenie sa konalo na stanovištiach, kde žiaci museli vedomosťami, schopnosťami a zručnosťami absolvovať jednotlivé stanovištia: zdravotnícka príprava, varovné signály, pohyb a pobyt v prírode, volanie na tiesňovú linku, použitie ochrannej masky.

              Pružinský

            • POĎAKOVANIE týždeň dobrovoľníctva

              23. 9. 2019

              Týmto spôsobom sa chceme srdečne poďakovať všetkým rodinám, ktoré prispeli do Zbierky trvanlivých potravín a drogérie pre n.o. Úsmev ako dar. Na  škole nás bolo za celý týždeň vyše 240 dobrovoľníkov. Ako sme sľúbili deťom, týždeň dobrovoľníctva sme ukončili malou tombolou a všetky deti si odniesli /alebo v priebehu týždňa odnesú/ maličkosť ako poďakovanie za zapojenie sa do týždňa dobrovoľníctva.

              Naši siedmaci sa dňa 23.9. zúčastnili aj krátkej prednášky priamo v centre Úsmevu v Krškanoch, kde sa bližšie oboznámili s činnosťou organizácie a komu každému pomáhajú a kto sa na nich môže v prípade núdze obrátiť.

              Všetkým Vám patrí veľké Ď A K U J E M E!

              Mgr. Sviteková, Mgr. Šimková, PhD, žiacky parlament

            • Návšteva bábkového divadla

              22. 9. 2019

              Dňa 17.9.2019 sa žiaci 1.- 4. ročníka našej školy zúčastnili bábkového divadelného predstavenia Janko Hraško. Bábkoherci umelecky stvárnili túto krásnu klasickú rozprávku a verím, že deti si odniesli hodnotný umelecký zážitok.

              Zároveň ďakujeme p.uč Bobčekovej, ktorá s rodičmi Hubinskými zabezpečila sponzorsky odvoz detí 1. a 2. ročníka autobusom.

              Eva Virágová,II.A

            • Zelená škola pokračuje- téma ODPAD

              22. 9. 2019

              V školskom roku 2019-20 pokračujeme v programe Zelená škola. Po téme, ktorej sme sa venovali a stále v nej pokračujeme- Zeleň, sa teraz snažíme počas celého škoského roka venovať téme ODPAD. Svojimi aktivitami, ktoré máme schválené v EAP  sa pokúsime získať certifikát na ďalšie obdobie. Kolégium sme rozšírili i o žiakov prvého stupňa- štvrtákov. Pravidelne sa stretávame a postupne plníme stanovené aktivity a ciele. Veríme, že všetko nám vyjde a získame opäť certifikát.

              koordinátorky- E,Kozmanová a N.Bobčeková  

          • Biathlon mania na našej škole!
            • Biathlon mania na našej škole!

              20. 9. 2019

              Dnes 20.09.2019 sa na našej škole uskutočnil BIATHLON MANIA z Banskej Bystrice. Zúčastnili sa ho všetci žiaci našej školy, či už ako súťažiaci alebo ako diváci.  Hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť možnosť žiakom na ZŠ vyskúšať si biatlon. Naši žiaci si odskúšali simuláciu behu na lyžiach, ktorá prebiehala na slideboardoch, následne strieľali z bezpečných tréningových laserových pušiek! Najlepší chlapec a dievča v každom ročníku dostali diplomy a upomienkové predmety. Organizácia súťaže bola pod vedením p. Mgr. Dušana Šimočka, hlavného trénera a zástupcu ŠK BM v spolupráci s VŠC DUKLA Banská Bystrica.                                                                                                        PaedDr. Jarmila Heldiová

            • Slnečná sústava v prírode

              17. 9. 2019

              Dnes sme sa presunuli na hodine geografie z triedy na školský dvor, kde si žiaci vytvorili vlastnú slnečnú sústavu. Ich úlohou bolo vytvoriť modely planét. Okrem kried využili listy, kvetinky, konáre, kamienky, ale aj tekvice, jablká a paradajky. Fantázii sa medze nekladú. Piataci pracovali v štyroch skupinách a podarili sa im vytvoriť krásne diela z prírody. 

                                                                                                         Zverinová

            • Rovesnícke vyučovanie na hodine geografie

              16. 9. 2019

              Počas hodín geografie v 9.A sme si spestrili výučbu o tzv. rovesnícke vyučovanie. Žiačka 7.A nám prišla odprezentovať ako sa žije v Austrálii, konkrétne v meste Melbourne. Sara žila v tomto meste 9 rokov, preto nám objasnila okrem geografických zaujímavostí aj ich systém školstva a na záver, v rámci diskusie žiakom odpovedala na všetky otázky, ktoré ich o tejto krajine zaujímali. Ďakujeme Sare za výbornú prezentáciu a žiakom 9.A za aktívne počúvanie a zapájanie sa v diskusii.

                                                                                                         Zverinová

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Piatok 19. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 279045