• Novinky

            • Vystúpenie detí ŠKD v seniorskom zariadení Zobor

              31. 3. 2019

              Dňa 28.3.2019 sme opäť zavítali do seniorskeho zariadenia Zobor.

              Naša návšteva sa tentokrát spájala so sviatkom všetkých žien a nezabudli sme ani na bývalé pani učiteľky. Deti prezentovali svoj talent v speve, recitácii. Tanečníci z krúžku Zoborček zatancovali na ľudovú nôtu a premiéru mal aj krúžok hry na flautu, ktorý sa predstavil svojimi nacvičenými skladbami. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podielˇali na príprave programu.

              p. vych. A. Ölvecká  

            • PANCAKE DAY

              31. 3. 2019

              Piatok 29.3.2019 sa niesol v znamení dobrej nálady, tanca, spevu a vynikajúcej sladkej vône palaciniek, ktoré sme si pripravili so žiakmi šiesteho ročníka. V rámci hodín anglického jazyka a metódy CLIL, sme si učebnú tému osvojili po svojom. Z triedy sme si spravili pekáreň a z našich žiakov, malých šéfkuchárov. Každý žiak mal možnosť upiecť si svoju vlastnú palacinku, a tak si osvojiť nie len recept, ako sa robia palacinky, ale aj všetky slovíčka a postup po anglicky. Počas troch hodín sme pospeakovali a naplnili bruchá s výbornými pancakes :) Tešíme sa na ďalší Pancake Day o rok :)

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková.

            • Projekt Regionálna výchova- Pamätihodnosti Nitry

              27. 3. 2019


              Dňa 27.3.2019 sa všetci tretiaci vybrali po pamätihodnostiach Nitry.Naše kroky viedli pod hrad, na námestie, i do katedrály sv.Emeráma.S odborným výkladom sme sa dostali do diecéznej knižnice, v budove kňažského seminára, kde sa nachádza okolo 66 000 kníh. Je tu kniha z roku 1 473 a dokonca kniha s originálnym podpisom rakúsko- uhorského  panovníka Františka Jozefa. Môžte ho  vidieť na fotografii.Ukázali nám aj najmenšiu knihu, ktorá mala asi 3 cm. Postupovali sme okolo Morového stĺpu až na hrad do katedrály. So záujmom sme počúvali veľa zaujímavostí z našej histórie. Veríme, že ešte absolvujeme podobné náučné stretnutia s našimi dejinami.

              Mgr.N.Bobčeková, Mgr.R.Zajačková,Mgr.Ľ.Malíková      

               

            • Okresné kolo Biblickej olympiády

              27. 3. 2019

              Trojčlenné družstvo pozostávajúce zo žiačok 6.A triedy a žiaka 8.A triedy sa zúčastnilo 21.marca okresného kola biblickej olympiády na Spojenej katolíckej škole v Nitre. Súťaž začala sv. omšou a po nej nasledovali jednotlivé kolá. Po absolvovaní 5 kôl si žiaci oddýchli pri dobrom obede a úspešne reprezentovali našu školu krásnym 6.miestom. Srdečne gratulujeme.

              Mgr. Macáková, Mgr. Machová

            • Ekotopfilm-Envirofilm

              27. 3. 2019

              Dňa, 20.03. 2019  sme sa so žiakmi zúčastnili na Medzinárodnom filmovom festivale Ekotopfilm-Envirofilm.

              V doobedňajších hodinách bol pre našu školu pripravený program s názvom Junior festival, pozostávajúci z filmového a sprievodného programu. Cieľom tohto programu je inšpirovať žiakov k väčšiemu ohľadu na životné prostredie. Cez filmové príbehy sme sa dozvedeli zaujímavosti o odpadoch a recyklácii, ako chrániť stromy, alebo šetriť energiu a životné prostredie.

              Celoročným heslom Ekotopfilmu je: Nebuď labuť a ži v rytme prírody!

              Ing. Kozmanová, Mgr. Zverinová

            • Biologická olympiáda - kategória D

              26. 3. 2019


              Biologická olympiáda je určená žiakom so záujmom o biológiu, vyžaduje spájanie vedomostí z rôznych oblastí biológie, prípadne z iných prírodných vied, rozvíja kreatívne myslenie.Medzi takých žiakov patria aj žiaci 6.A triedy, ktorí dňa 18.3.2019 absolvovali školské kolo biologickej olympiády.Dvaja úspešní riešitelia Sara a Adam sa zúčastnia dňa 25.4.2019 okresného kola. Držíme im palce! 

              Ing.E.Kozmanová

            • Týždeň hlasného čítania v ŠKD

              25. 3. 2019

              V týždni od 18.- 22.3.2019 prebiehal na našej škole "Týždeň hlasného čítania".

              Pri tejto príležitosti sme v 6. oddelení ŠKD privítali našich hostí, ktorí opäť prišli medzi nás.

              1. hosť bol Tomáš Ölvecký, žiak 7.A, ktorý nás zoznámil s "3 pátračmi" a ich dobrodružstvami.

              2. hosť pani Ľudmila Ďugová, babička Tamarky Morvayovej prišla medzi nás s knihou od spisovateľky Andrei Gregušovej "Svetozár". Bol to milý príbeh o spolunažívaní ľudí a holubov.

              Ďakujeme, za pekné príbehy a tešíme sa na stretnutie opäť o rok!

              p. vych. A. Ölvecká 

            • Oznam

              25. 3. 2019

              POZOR !!!

              Dňa 29.3.2019 v piatok

              bude prevádzka školského klubu detí

              z organizačných dôvodov

              do 16.00 hod.

               

              Za pochopenie ďakujeme.

            • Čitateľský maratón v ŠKD

              24. 3. 2019

              Dňa 18.3.2019 sa v ŠKD uskutočnil  "Čitateľský maratón". Do našej každoročnej tradície sa zapojili aj naši prváčikovia, ktorým čítali pani vychovávateľky. Staršie deti sa už pri čítaní striedali. Tak v tento deň ožívali v našej herni rôzne rozprávkové ale aj fantasy príbehy. Našou snahou bolo pomôcť deťom objaviť svet príbehov plných múdrostí, zábavy i poučenia. Dúfam, že sa nám to podarilo.

              p.vych. A.Ölvecká  

            • World Water Day

              24. 3. 2019

              Žiaci piateho, siedmeho a ôsmeho ročníka si dňa 22.3. pripomenuli aj na hodinách angličtiny dôležitosť a nanahraditeľnosť vody v kolobehu života na našej planéte.

              Starší žiaci si pozreli dokument v anglickom jazyku o jednej z najohrozenejších krajín vo svete a dozvedeli sa veľa nových informácií o úplne odlišnej kultúre, kde boj o vodu sa stáva bojom o život.

              Dúfame, že týmito podpornými činnosťami, rozhovormi, prezentáciami nebudeme brať vodu ľahostajne a budeme si ju viac vážiť a šetriť ju.

              Mgr. Sviteková, Mgr. Šimková, PhD

            • Gymnastický štvorboj

              24. 3. 2019

              Dňa 21.3. 2019 sa vo Vrábloch uskotučnilo okresné kolo žiakov a žiačok v gymnastickom štvorboji.

              Gymnastický štvorboj je súťaž päťčlenných družstiev zložená zo štyroch disciplín. Žiaci súťažia v preskoku cez kozu, cvičení na hrazde, lavičke, akrobacii a v šplhu na tyči, kde musia zdolať vzdialenoť 4,5m. Našu školu reprezentovalo 25 žiakov v piatich družstvá.

              Najmladší chlapci v A kategórii vybojovali zlatú medailu a postup na majstrovstvá kraj. V kategórii B chlapcov uspeli žiaci na 3. mieste a dievčatá obsadili vo veľkej konkurencii 4.až 6.miesto.

              Individuálnu cenu za bezchybnú zostavu dostala T. Šillerová, ktorá ako jediná zo 150 súťažiacich získala od rozhodcov plný počet bodov.

              Všetkým ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

              Pružinský, Zverinová

            • Turistický krúžok I.

              23. 3. 2019

              Dňa 23.3.2019 sme opäť vyšli na Pyramídu.Počasie bolo nádherné, slnečné. Deti veľmi poslušné. Pozorovali sme prebúdzajúcu sa jar: poniklec, iskerníky aj odkvitajúce snežienky. Bolo nám príjemne.

              Mgr.Zajačková,Mgr.Malíková 

               

            • 22.marec- Svetový deň vody

              23. 3. 2019

              22.marec je svetovým dňom vody. Pre nás je táto vzácna tekutina úplnou samozrejmosťou, ale sú krajiny, ktoré majú vody nedostatok a trpia často i smädom. Žiaci našej školy si každoročne pripomenú tento deň rôznymi akciami. Dnes si starší žiaci vytvorili projekty o vode a taktiež sa robila celodenná ochutnávka pred pavilónom A. Mladší žiaci taktiež v rámci hodín vytvorili pekné plagátiky s touto tematikou, viedli diskusiu o vode a navyše pili vodu len z vodovodu, ako malú ochutnávku.Keďže voda a jej znečistenie trápi našu planétu, v rámci čistenia povrchu pôdy, žiaci 3.B zbierali odpadky i halúzky po zime, v okolí našej starej fontány.Z akcie si môžte pozrieť i fotografie. Ďakujeme všetkým zapojeným učiteľom i žiakom. 

              Ing. Eva Kozmanová, Mgr. Nataša Bobčeková

               

          • Diskusia s odborníkom
            • Diskusia s odborníkom

              19. 3. 2019

              Žiaci 8. a 9.ročníka sa 19.3.2019 zúčastnili diskusie s Mgr.Andreou Árendášovou z ÚPSVR v Nitre.Témou bola prevencia psychopatologických javov, v zmysle prevencie závislostí a závislého správania. Žiaci so záujmom a aktívne zdieľali informácie.

              Ing.E.Kozmanová

            • Biblia očami detí

              18. 3. 2019

              Aj tohto roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže "Biblia očami detí". Úlohou žiakov si bolo vybrať jeden z príbehov zo súťažiacích kníh a nakresliť ho. Žiaci boli nadšení, no mnohí sa potrápili, keďže na to bola len jedna vyučovacia hodina. Tým, ktorým sa podarila nielen umelecká stránka, ale aj obsahová (biblická), postupujú do okresného kola, v ktorom budú reprezentovať našu školu.

              Mgr. Macáková, Mgr. Machová

          • Dni otvorených dverí v našej ZŠ!
            • Dni otvorených dverí v našej ZŠ!

              17. 3. 2019

                      V našej škole sme  privítali našich priaznivcov, rodičov, rodičov budúcich prváčikov, či starých rodičov. Stalo sa tak počas Dní otvorených dverí, ktoré sa uskutočnili v stredu 13.3.2019 a vo štvrtok 14.3.2019. Všetci návštevníci našej školy, ktorí prišli naozaj v hojnom počte, si mohli počas tohto dňa prezrieť jej priestory, pokochať sa zaujímavou výzdobou, prezreli si moderné vyučovacie pomôcky a  interaktívne tabule.

              V pavilóne A mohli sledovať prezentáciu o našej škole a školské moderované správy. Okrem prehliadky školy boli pre našich hostí pripravené športové súťaže v telocvični, tvorivé dielne v školskej jedálni a v rovnakých priestoroch aj malé občerstvenie. Rodičia mali možnosť porozprávať sa s vyučujúcimi, vedením školy a získať tak predstavu o chode našej školy. 

                      Ďakujeme všetkým, ktorí k nám zavítali. Pevne veríme, že naši hostia sa u nás dozvedeli niečo nové, prežili príjemné chvíle a odchádzali domov s pocitom, že ich ratolesti sú a budú zverené do správnych rúk.

                                                                                                                                                                             J. Heldiová

            • CLIL alebo Superstar na hodine ANJ

              11. 3. 2019

              Metóda CLIL je neoddeliteľnou súčasťou vyučovacieho procesu v rámci anglického jazyka. Prvý týždeň po prázdninách sme začali našu hodinu ANJ spevom, tancom a hrou na gitare. Žiaci 4.B triedy si pripravili krásne umelecké vystúpenia v rámci súťaže Superstar. Moderátor, porota, publikum a Dj odviedli super prácu a spoločnými silami vybrali toho najlepšieho súťažiaceho. Prostredníctvom tejto súťaže si žiaci osvojili slovnú zásobu hravou a zábavnou formou. Tešíme sa na ďalšiu podobnú aktivitu v rámci hodiny ANJ. 

              Mgr. Šimková, PhD. 

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Sobota 20. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 279518