• Novinky

            • Deň drobnochovateľov

              27. 6. 2018


              27.6.2018 sa konal na našej škole už 10.ročník Dňa drobnochovateľov.Deti si priniesli svoje obľúbené zvieratká: psíkov, mačky, ježka, slimáka afrického, škrečka,králikov domácich,andulky.Každý žiak porozprával o svojom miláčikovi pár viet.Ďakujeme všetkým, ktorí  sa zapojili do podujatia, či už to boli deti z prvého i druhého stupňa.

              Ing.E. Kozmanová, foto- N.Bobčeková

               

               

            • Získali sme titul, certifikát a vlajku Zelená škola!

              27. 6. 2018


              S radosťou Vám oznamujeme, že sme v záverečnom hodnotení programu Zelená škola v šk. roku 2017/18 získali titul, certifikát a vlajku Zelená škola.O udelení certifikátu rozhodla Rada Zelenej školy na základe hodnotiacej návštevy. Ocenenie má platnosť 2 nasledujúce školské roky.Realizovali sme metodiku 7 krokov v našej prioritnej téme- Zeleň a ochrana prírody.

              Vlajku a certifikát si prevezmeme na slávnostnej  certifikácii, ktorá sa bude konať 17.októbra 2018 v Bratislave. Ďakujeme  všetkým členom kolégia, rodičom a kolegom, ktorí  prispeli k získaniu certifikátu Zelená škola, ktorý má medzinárodné renomé a školy, ktoré ho získajú sa zároveň  stávajú členmi celosvetovej siete Eco-School.

              E.Kozmanová, N.Bobčeková   

               

               

            • S Káčerom na bicykli

              27. 6. 2018

              Do galérie S Káčerom na bicykli boli pridané fotografie.

              Včera 26.6. sa deti ŠKD zúčastnili veľkej športovo- charitatívnej akcie: Káčer na bicykli. Správca Nadácie TA3 Peter Káčer aj tento rok svojou jazdou na špeciálne upravenom bicykli pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú.

               No a my sme boli pri tom. Tento rok si mohli túto akciu zažiť priamo aj naše deti. Spolu s pánom primátorom Jozefom Dvončom sa aj 12 našich detí na bicykloch pripojilo k Petrovi Káčerovi a zúčastnilo sa dojazdu do cieľa v našom meste Nitra. Ostatné naše deti tvorili divácku kulisu a povzbudzovali nás.

              Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie Petra Káčera môžete podporiť aj vy zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

              Pomôžte dobrej veci!

               

              p. vych . A. Ölvecká

               

            • Bublinkový deň v ŠKD

              27. 6. 2018

              Do galérie Bublinkový deň v ŠKD boli pridané fotografie.

              V stredu 20.6. nám pani vychovávateľka Mirka pripravila dúhové popoludnie. Už po tretí krát sa uskutočnil v ŠKD Bublinkový deň, na ktorý sme sa všetci tešili. Deti sa snažili urobiť bublinky malé, veľké, farebné, čo najviac. Súťažili v šikovnosti v hode loptičkou a tiež skúšali svoje možnosti ako vysoko dokážu vyskočiť. Bol deň plný zábavy.

              p. vych. Baracká  

            • Účelové cvičenie

              25. 6. 2018

              Do galérie Účelové cvičenie boli pridané fotografie.

              Dňa 22. 06. a 25. 06  2018 (piatok, pondelok) sa uskutočnili na našej škole Didaktické hry  a Účelové cvičenie pre žiakov prvého a druhého stupňa školy. Žiaci v rámci teoretickej časti sa dozvedeli základné postupy podania prvej pomoci. Zaoberali sa témami: Ako správne volať na čísla záchrannej služby, krvácanie z nosa, cudzie teleso v oku, malé a veľké vonkajšie krvácanie, šok, popáleniny, zlomeniny, infarkt, bezvedomie - masáž srdca, umelé dýchanie. Na figuríne človeka v ľudskej veľkosti si mohli žiaci vyskúšať masáž srdca, fixovanie zlomeniny... .

              V praktickej časti si žiaci mohli vyskúšať poznatky z topografie. 

              Pružinský

            • Malá školská olympiáda

              25. 6. 2018

              športuj s nami zdravo, zvládneme to hravo!

              Pod týmto heslom sme sa v tomto roku stretli, aby sme si zmerali sily v skoku, hodu plnou loptou a člnkovom behu. Pretekalo nás 157 prvákov, druhákov a tretiakov, osobitne chlapci a dievčatá. Nevyhral každý, ale snažili sa všetci prítomní. Vďaka patrí pani učiteľkám, ktoré pestujú v našich deťoch lásku k športu.

              B.Berecová, S.Remjarová, tr.uč.zúčastnených tried, foto N.Bobčeková

            • Školský výlet Bratislava - Devín

              22. 6. 2018

              Bratislava - Devín

              20.6.2018 sa žiaci VII.A a VIII:A triedy zúčastnili školského výletu Bratislava - Devín. Absolvovali plavbu loďou Prešov po Dunaj. Navštívili zrúcaniny hradu Devín. Oboznámili sa s jeho dejinami a zaujímavosťami ( hradná studňa, vyhliadka, strategické postavenie).  Po prehliadke hradu sa žiaci vrátili loďou späť do prístavu v Bratislave. Žiaci prežili krásný slnečný deň plný zážitkov.

              Mgr. Anna Lahučká, Ing. Eva Kozmanová, Mgr. Alena Zverinová

            • Školský výlet - opekačka

              19. 6. 2018

              18.06.2018, v piatok, sme vymenili školské lavice za lavičky z pníkov v prírode a odmenili sme sa za prácu počas roka výletom. Boli sme si opekať špekačky v kameňolome na Zobore. Bolo príjemné počasie, špekačky nám nezhoreli, takže paráda! Pozrite si foto.

              5.A a triedna J. Chlebcová

            • Kurz plávania 1.A,1.B

              18. 6. 2018

              Žiaci 1.A a 1.B triedy absolvovali svoj prvý kurz plávania v spolupráci s plaveckou školou Delfín. Začiatočníci si osvojili základy plávania, ktoré môžu ďalej rozvíjať a tí pokročilejší sa zdokonalili. Všetci zažili pekný týždeň a veľa radosti z pohybu vo vode.

              A. Jacková, Z. Czakóová

            • Exkurzia Mochovce 8.-9. ročník

              18. 6. 2018

              Do galérie Exkurzia Mochovce 8.-9. ročník boli pridané fotografie.

              Dňa 18.6. sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie v Atómovej elektrárni Mochovce. Na úvod mali žiaci možnosť pozrieť si 3D film Odysea energie. Veľmi pútavý dokument o neustálej premene energie a jej dopade na vývoj našej planéty. Rovnako sa dozvedeli niečo o histórii elektrárne, o jej fungovaní, reaktoroch a rádioaktívnom odpade. Popri tom si mohli vyskúšať rôzne interaktívne zariadenia.

              Danú exkurziu zabezpečila Mgr. Macáková ako priblíženie a obohatenie poznatkov žiakov z oblasti fyziky.

              Mgr. Sviteková, Ing. Kozmanová, Mgr. Lahučka

            • Exkurzia druhákov na Zoborský kláštor

              18. 6. 2018


              Dňa 18.6.2018 druháci navštívili ruiny Zoborského kláštora na Zobore. Počas exkurzie sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí z našej histórie, ešte z čias Veľkomoravskej ríše, o panovníkoch, o mníchoch,ktorí bývali v domoch na tomto území. Okrem toho sme sa poučili o flóre a faune Zobora.Deti si mohli poprezerať náleziská, pohrať sa a získať nové vedomosti.

              tr. uč. Bobčeková, Zajačková, Malíková  

            • Stroj na jednotky

              15. 6. 2018

              Žiak 7.A triedy Adam Ž. aj v tomto školskom roku úspešne absolvoval všetky potrebné kolá on-line súťaže Stroj na jednotky 2017/2018. Stroj na jednotky je mimoškolská aktivita, ktorou si žiaci precvičujú prebrané učivo doma, nad rámec bežnej výučby. K úspešnému absolvovaniu bolo treba vyriešiť úlohy zo slovenského jazyka- diktáty, čítania s porozumením, slovné druhy, vetné členy, hravé písmenká. Úlohy z matematiky pozostávali zo speed testov, IQ testov, slovných úloh a hravých čísel. Taktiež úspešne zvládol úlohy z anglického jazyka - diktáty, slovnú zásobu, gramatiku, preklady. 

              Svojím výkonom sa umiestnil na 1. mieste z 2831 žiakov v celej Slovenskej republike. Srdečne blahoželáme!

              Ing. Eva Kozmanová

            • Školský výlet - Ranč u Bobiho-Nový Tekov - 6.A

              14. 6. 2018

              Vo štvrtok 14. júna,  žiaci 6.A triedy prežili pekný oddychový deň v krásnom prostredí rieky Hrona a v jeho okolí. Doobeda sme si spestrili upršaný deň rôznymi športami ako golf, bedminton, tenis, prehadzovaná, futbal. Potom prišiel krásny koč a už postupne naskočili žiaci na spoznávanie prírody okolo Hrona. Najväčším žážitkom pre nich bolo vybrať si svojho tátoša a hor sa na neho okolo rieky. Poobede sme si ešte spestrili program a navštívili sme Starý Tekov cez nový most, kde sme sa zastavili ešte v bažantici, kde si žiaci mohli pozrieť nielen rôzne druhy bažantov, kenguru, ale aj historické stroje ako delá, tanky. Aj keď nám počasie veľmi neprialo, my sme sa dobre zabávali. Verím, že si žiaci odniesli domov krásne zážitky a budú dlho spomínať.

              Mgr. Macáková, Mgr. Zajarošová

            • Atletická olympiáda

              13. 6. 2018


              Športuj s nami zdravo, zvládneme to hravo!

              Už tradične sme sa na MDD stretli na našom školskom ihrisku a spoločne si zmerali sily v behu, skoku a hodu plnou loptou. Súťažili chlapci a dievčatá zo 4. - 9.roč. Výsledky nás potešili a potom už sme sa venovali oslavám našeho sviatku.

              E. Pružinský

        • Prihlásenie

      • Zvonenie

        Štvrtok 25. 4. 2024
      • Počítadlo návštev

        Počet návštev: 281573