• Novinky

            • Turistický krúžok-február

              29. 2. 2020

              Dňa 29.2.2020 sme v rámci turistického krúžku navštívili výstavu: Nežná krása orchideí 2020.Výstava sa konala v Botanickej záhrade SPU Nitra.Cestou zo školy sme kráčali popri rieke,počasie bolo priaznivé,pred výstavou sme ešte videli lesnú zver,ktorá je súčasťou areálu SPU Nitra.Výstava sa všetkým veľmi páčila.

              Mgr.G.Peštová,Mgr.R.Zajačková,Mgr.Ľ.Malíková   

            • Olympiáda z anglického jazyka

              28. 2. 2020

              Tak ako každý rok, tak aj tento rok sa konala olympiáda z anglického jazyka. Školského kola sa zúčastnilo naozaj veľmi velké množstvo žiakov. Žiaci si zasúťažili v troch kategóriách 1A, 1B a 1C. Popasovali sa s lexikálnou, morfologickou a komunikatívno-posluchovou stránkou jazyka. V jednotlivých kategóriách sme mali nasledujúcich víťazov/postupujúcich:

              kat. 1A- Sádeq A.-7.A

              kat. 1B-Adam Ž.- 9.A

              kat. 1C-Sára Z.-7.A

              Daní žiaci postúpili do krajského kola, kde Sádeq obsadil krásne 7. miesto a Adam 29. miesto. Sára postúpila do krajského kola, kde obsadila parádne 5. miesto. 

              Srdečne gratulujeme :)

              Mgr. Šimková, PhD., Mgr. Sviteková

            • Story - recitačná súťaž v anglickom jazyku

              27. 2. 2020

              Chceli by sme Vás informovať, že dňa 9. 3. 2020, /1. - 3. vyučovaciu hodinu, v klube, pavilón A/ bude prebiehať na našej škole školské kolo recitačnej súťaže v anglickom jazyku. Zapojiť sa môžu žiaci 3.-9. ročníka. Podmienkou je naučiť sa text v anglickom jazyku - próza, poézia v trvaní 2 minúty /nie dlhšie/. Zahlásiť sa a viac informácií získate u svojej učiteľky ANJ, ktorá Vám môže pomôcť, či už zhodnotiť vami vybraný text, alebo pomôcť vybrať.

              Do mestského kola postúpia víťazi jednotlivých kategórií. Mestské kolo v CVČ Domino bude dňa 18. 3. 2020.

              Mgr. Sviteková 

               

            • Žiacky parlament v projekte s názvom Mladí v projekte

              26. 2. 2020

              Dňa 25.2.2020 sa konala ďalšia prednáška pre členov žiackeho parlamentu, ktorú si pripravili univerzitní študenti pre našich žiakov. Daná prednáška je pokračovaním projektu, ktorého sme členmi už 3. rok s názvom Mladí v projekte. Cieľom projektu je vzdelávanie žiakov v oblasti politiky, sociálnej sféry a občianskeho práva. Dnešná prednáška bola venovaná parlametným voľbám, počas ktorej si žiaci vyskúšali svoje vedomosti v hre kahoot a následne mali možnosť odovzdať svoj hlas jednej z kandidujúcich strán. Ďalšou súčasťou projektu bude veľmi zaujímavá a prínosná aktivita pre našich žiakov a školu, o ktorej vám povieme v nasledujúcej novinke :) 

              Mgr. Šimková, PhD. 

          • Lazy Day
            • Lazy Day

              14. 2. 2020

              Dňa 14.2. 2020 sme na našej škole oslávili Lazy Day- Deň lenivosti. Aj takéto dni patria ku každodennému životu, a preto sme si v tento deň ukázali, že aj lazy day sa dá prežiť plnohodnotne, zábavne a zároveň náučne, aj keď sa nikomu nechce. Žiaci 2. stupňa prišli vo svojich pohodlných pyžamách, v ktorých sa im určite ľahšie zvládol tento deň. Na hodine anglického jazyka sme si so žiakmi 8. ročníka urobili funny hodinu, na ktorej sme hrali Šarádu, urobili si bunkre a popritom sme popíjali chutné kakavko a sladké a slané dobrôtky. Celý čas sme využívali naše znalosti z anglického jazyka a bola veľká FUN :) Ďakujem za pekný deň. 

              Mgr. Šimková, PhD. 

            • Biologická olympiáda- okresné kolo

              12. 2. 2020

              Dňa 10.2.2020 sa na ZŠ Fatranská uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie C. Zo školského kola postúpili žiaci Alex / 9.A/ a Rudolf / 8.A/. V okresnom kole preukázali veľa vedomostí a stali sa úspešnými riešiteľmi.Z 20 účastníkov Alex skončil na 5.mieste a Rudolf na 8.mieste. Srdečne gratulujeme!

              Ing.E.Kozmanová

            • SOPKY

              11. 2. 2020

              Žiaci 5.B triedy si na hodinu geografie pripravili nádherné 3D modely sopiek. Okrem projektov, ktoré sú vystavené na dolnej chodbe B pavilónu si niektorí zvolili chemické pokusy, ktorými nám priblížili výbuch sopky.Žiaci boli veľmi kreatívni a využili na modelovanie nespočetné množstvo materiálu.

                                                                                                                                           Mgr. Alena Zverinová

            • VALENTÍNSKA POŠTA

              11. 2. 2020

              Deň sv. Valentína sa blíži a ak by si chcel/a potešiť niekoho milým pozdravom máte jedinečnú príležitosť. Schránka na pozdravy sa nachádza na dolnej chodbe v pavilóne B.  V piatok 14.2.2020 sa pozdravy budú rozdávať.

              Tak neváhaj a využi šancu potešiť druhých a spríjemni im deň!! Určite bude dobrý pocit stáť za to!!!

               

              Mgr. Sandra Jakubíková

            • Školská stolnotenisová liga

              3. 2. 2020

              Dňa 31.1. 2020 sa na ZŠ Kniežaťa Pribinu odohralo 1. kolo školskej stolnotenisovej ligy.

              Našu školu reprezentovalo 5 žiakov,  traja chlapci a dve dievčatá. V 1. kole sa darilo O. Kluchovi a N. Bobčekovej ktorí obsadil 2. miesto, A. Slížova 3. miesto, T. Ölvecky 4. miesto a M. Maník 7. miesto.

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Štvrtok 28. 3. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 266068