• Novinky

            • Medzinárodný deň eura

              28. 9. 2018

              24.september je medzinárodným dňom eura. Naši najmladší žiaci sa zahrali na bankárov a tiež výrobcov eurových bankoviek. Získavali cenné skúsenosti  s prácou v skupinách, prezentáciou svojej práce.Deťom sa zážitková forma vyučovania páčila. Počas celého školského roka  budeme u  žiakov  budovať základy  finančnej gramotnosti.

              J. Bojnanská, L. Štefanková, E. Virágová

            • Európsky deň jazykov

              26. 9. 2018

              Deň 26. september je celosvetovo označovaný ako Deň európskych jazykov, a preto sme sa aj tento rok rozhodli daný deň osláviť. Na hodinách anglického jazyka si žiaci jednotlivých ročníkov zahrali jazykové hry plné zábavy a smiechu. Osvojili si a precvičili jazykové a komunikačné štruktúry. Vybrané jazykové hry rozvíjajú nie len jazykovú, lexikálnu a morfologickú stránku jazyka, ale aj multikulturalitu, komunikáciu a medziľudské vzťahy.

              Mgr. Šimková, PhD.

            • Šport bez limitov

              25. 9. 2018

              Dňa 28.9. v našej  telocvični na škole mali žiaci 1. - 9. ročníka už po druhýkrát možnosť opäť vidieť freestylové triky, zábavné prvky, rekvizity, súťaže, workshop a zapájanie publika - žiakov. Novinkou bolo akrobatické smečovanie do koša z trampolíny. Maskot HUP-ko sprevádzal celým programom. Skupina HANDS UP CREW predstavila špeciálny program, ktorého poslaním je ukázať deťom nový spôsob sebarealizácie a týmto ich motivovať k pohybovej aktivite zážitkovou formou.                       Bojnanská Jana

            • Biela pastelka 2018

              24. 9. 2018

              V piatok, 21. septembra sme sa opäť zapojili do pomoci pre nevidiacich a slabozrakých a dobrovoľným finančným príspevkom ste prispeli aj vy. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. O vyzbieranej sume Vás budeme informovať v sekcii "Zdravá škola".         

                     Mgr. Macáková a dobrovoľníčky žiačky 9.A 

              Ď A K U J E M E

            • Kolobežkový maratón

              23. 9. 2018

              Európsky týždeň mobility  sa každoročne koná v termíne od 16. – 22. septembera. V tomto roku sa niesol v znamení hesla KOMBINUJ A CHOĎ!

              Aj deti v ŠKD sa zapojili. Zorganizovali sme pre deti už piaty ročník kolobežkového maratónu. Po kolečku na kolobežkách pani vych. pripravili pre deti aj dopravné aktivity.

              Okrem  toho sa deti zapojili do výtvarnej aktivity kde sa snažili nakresliť obrázky alternatívy osobných motorových vozidiel. To ako sa im to podarilo môžete vidieť na dolnej chodbe v pavilóne A.

               

              p.vych. A. Ölvecká

            • HOVORME O JEDLE 2018

              23. 9. 2018

              V tomto  týždni 15.10.2018 – 19.10. 2018 sa naša škola opätovne zapojila do celoslovenského projektu HOVORME O JEDLE. Na každý pracovný deň v rámci súťaže Hovorme o jedle je vyhlásená denná téma súvisiaca s problematikou potravín a výživy. Pani učiteľky si pripravili rôzne úlohy. Na prvom stupni žiaci nosia zdravé desiate, ukážky ktorých môžete vidieť vo fotogalérii. Žiaci III.B napísali krásne slohové práce na tému Kúzlo dobrého jedla.Svoje hotové úvahy prečítali pred svojimi spolužiakmi.Bolo to pre nás veselé aj poučné.Žiaci štvrtého ročníka a žiaci druhého stupňa pripravili Deň výživy. Čo lahodné pripravili rodičia môžete opäť vidieť vo fotogalérii. Tieto fotky budú použité do súťažných príspevkov, ktoré pošleme za našu školu.

                                                                                                            Mgr. Macáková, PaedDr. Heldiová

            • Účelové cvičenie

              16. 9. 2018

              Účelové cvičenie

              Dňa 6. a 7. septembra sa uskutočnilo účelové cvičenie.

              V areáli ZŠ kráľa Svätopluka žiaci 2. stupňa absolvovali teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia na ochranu života a zdravia.  V teoretickej časti prešli s vyučujúcimi jednotlivé témy, ktoré potom v praktickej časti rozvíjali na stanovištiach.

              Žiaci počas cvičení využili a v praxi si overili nadobudnuté teoretické vedomosti a praktické zručnosti v oblasti zdravotnej  prípravy, civilnej obrany, topografie, k  zábavnejším disciplínam patrilo preťahovanie lanom.

              Pružinský

          • CODEWEEK.EU -  naša škola získala Certifikát
            • CODEWEEK.EU - naša škola získala Certifikát

              14. 9. 2018

              10. októbra 2018

               

                                                                                                                                   

              V stredu 10. októbra 2018 sa naša škola zapojila do Európskeho týždňa programovania s názvom CodeWeek.eu. Európsky týždeň programovania je nezávislá iniciatíva, ktorej cieľom je priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou. Na našej škole sme spolu so spoločnosťou Learn2code zrealizovali programátorský workshop zameraný na úvod do programovania v jazyku Scratch .   Žiaci štvrtého a piateho ročníka si pútavou a hravou formou vyskúšali programovanie. Pán školiteľ viedol pri programovaní žiakov, tak perfektne, že ich úplne uchvátil a žiaci odchádzali z workshopu nie len s novými skúsenosťami ale aj zážitkami. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli!

                                                                                                                         PaedDr. Jarmila Heldiová

            • Týždeň dobrovoľníctva na našej škole - zbierka trvanlivých potravín

              9. 9. 2018

              Milí rodičia, žiaci,

              V rámci týždňa dobrovoľníctva, v termíne od 17.9. - 21.9. 2018, sa naša škola rozhodla zapojiť a pomôcť ľuďom, ktorí sú na pomoc odkázaní a to konkrétne neziskovej organizácii Úsmev ako dar, ktorá spolupracuje s náhradnými rodinami, mladými dospelými po odchode z detských domovov, rovnako s rodinami v ohrození a to konkrétne zbierkou trvanlivých potravín.

              Dobrovoľníkom sa môže stať každý jeden žiak, ktorý v daný týždeň prinesie akúkoľvek trvanlivú potravinu, /napr. cestoviny, konzervu, krabicu džúsu, keksík.../. V tomto termíne budú každé ráno naši parlamenťáci spisovať zoznam dobrovoľníkov a zbierať potraviny po triedach. Každý jeden dobrovoľník bude zaradený do tomboly a budú vyžrebovaní 3 žiaci, ktorí dostanú malú vecnú cenu od organizácie Úsmev ako dar.

              Dňa 21.9.2018 sa vyberieme s našimi siedmakmi zaniesť zbierku potravín do organizácie, kde nám trocha priblížia ich fungovanie a poviedia viac o ľuďoch, pre ktorých je zbierka určená.

              Učme deti všímať si svoje okolie a pomáhať, keď je to v našich silách. Vopred veľmi pekne ďakujem rodičom, pretože bez nich by sme nemali malých dobrovoľníkov. :-)

              Mgr. Sviteková

            • Slávnostné otvorenie školského roka

              4. 9. 2018

              Dňa 3.9.2018 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie nového školského roka 2018/2019. Všetkých žiakov našej školy privítala pani riaditeľka v prvom pavilóne slávnostným príhovorom. Následne žiaci boli rozdelení do tried, kde prebehli triednicke hodiny. Tešíme sa, že vás všetkých opäť vidíme a želáme vám úspešný školský rok.

              Mgr. Šimková, PhD. 

          • Prihlásenie

        • Zvonenie

          Sobota 20. 4. 2024
        • Počítadlo návštev

          Počet návštev: 279530